Havlit Taşı Özellikleri ve Faydaları – Havlit Taşı Bileklik

Havlit Taşı

Havlit taşı, daha yakın geçmişte 19. yüzyılda tanımlansa da havlit taşı faydaları ile diğer doğal taşlardan hiç de geri kalmamakta, hatta büyülü özellikleriyle antik çağlardan beri bilinmektedir.

 

Günümüzde bilinen adıyla havlit taşı, adını onu 19. yüzyılda keşfeden Kanadalı jeolog Henry How`un adından almıştır. Şöyle ki “How” jeologun soyadının bir parçası “lit” ise Yunanca`da taş anlamına gelmektedir. Taş “howlite” veya “kaulite” olarak adlandırılmaktadır.

 

Havlit Taşı Özellikleri

Her doğal taşta olduğu gibi havlit taşı özellikleri arasında onun iyileştirici ve büyülü özelliklerinden önce onun fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilmekte fayda vardır. Çünkü doğal taşların sahip olduğu kimyasal özellikler onların iyileştirici özellikleriyle bağlıdır. Bu nedenle de öncelikle

 

Havlit taşı, doğada nadir bulunan doğal taşlar sırasında gelmektedir. Kimyasal bileşimi kalsiyum borosilikattır. Taş, mat veya ipeksi, camsı parlaklığa sahiptir. Ultraviyole ışığında taşın üzerinde soluk beyaz ve sarı bir parıltı oluşur. Mohs cetvelinde sertlik derecesi ise 3.5`dir. Yumuşak yapıdadır, işlenmesi kolay bir taştır. Taş, gözenekli ve ayrıca yumuşak yapısından dolayı kolayca lekelene ve çizilebiliyor.

 

Havlit taşı, doğal haliyel beyaz veya gri renktedir, üzerinde siyah ve kahverengi damarları oluşur ki bu şekilde turkuazı andırır. Taş doğal haliyle çok dikkat çekici olmadığı için ilk başlarda mavi ve kırmızı renklere boyanmakla takıları süslemiştir. Böylece hem renkleri hem de yapısından dolayı turkuaz ve mercan taklitleri olarak da zaman zaman kullanılmıştır.

 

Havlit Taşı Faydaları

 

Havlit taşı faydaları ile bilinen modern tıpta, litoterapide sıklıkla kullanılan taşlardan biridir. Isı iyi tuttuğu için havlit taşı, tıbbi maniplasyonlardan önce (ellerle yapılan fizik tedavi yöntemi) vücut ısısını dengelemek için kullanılmaktadır. Fizik tedavi uygulanacak bölgeye masaj yapılmaktadır. Aynı zamanda hasar görmüş eklemleri onarmak için yapılan prosedürlerde de kullanılmaktadır.

 

Özellikle litoterapistler hamile kadınlar için bu taşı önermektediler. Şöyle ki hovlit boncuklardan yapılmış bir takı, örneğin havlit bileklik, vücuttaki kalsiyum dengesini sağlar, bağışıklığı güçlendirir ve stresten korur. Bunun nedeni ise taşın içeriğindeki kalsiyumdur. Taş, doğal koruyucu ve tedavi edicidir.

 

Ayrica havlit taşı, kardiyovasküler sistemin işleyişini iyileştirir, kan damarlarının duvarlarını güçlendirir.

 

Antik çağlarda havlit taşının bir ruhu olduğuna inanılıyordu. Taşın doğal rengi genellikle beyazdır. Beyaz ise saflığın rengidir. Ruhu olan ve saflığı simgeleyen taş, sahibinin ruhunu rahatlatır, öfkesini azaltır, onu herhangi bir olumsuzluktan, kötü ve rahatsız edici düşüncelerden kurtarır, düşünceleri saflaştırır. Stresi azaltır, endişelerden kurtulmaya yardımcı olur.

 

Havlit taşının gözenekli yapısıyla sahibinin bilgilere hakim olmasına yardımcı olduğu ve bilgiyi sahibine aktarma yeteneğine sahip olduğu da söylenmektedir. Havlit taşı özellikleri arasında bu özelliği takdir edilmiş, bundan dolayı Orta Çağ`da öğrenciler ve bilim adamlarının muskası olmuştur. Taş sahibini ilme ve kendini geliştirmeye iter.

 

Şamanlar havlit taşını “üçüncü göz” yerine kullanmış, geçmiş yaşamlara seyahat etmek için taşı meditasyonlarda kullanmışlardır. Havlit taşı faydaları rüya yorumcularının işine yaramaktadır. Şöyle ki taş, rüyaları hatırlamaya ve doğru şekilde yorumlamaya yardımcı olur.

 

Yine kimyasal bileşimindeki kalsiyum içeriğinden dolayı osteoartiküler aparatın hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Taş, kas gerginliğini giderir, kırıkların hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Havlit bileklik, kalbin işleyişi üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

 

Etiketler: Havlit Taşı, Havlit Taşı özellikleri, Havlit Taşı faydaları, Havlit Taşı bileklik
Nisan 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR