1 2 >

Çerkes Yüzükleri

Erkeklerin eskiden beri gelen takı takma geleneği bir süre durgunluk dönemine girse de Moda sürekli değiştiği için bu durgunluk bir süre sonra yerini yeni akımlara vermiş ve artık yenilenen moda erkek takı kullanımı yeniden gündeme getirmiştir.

Durgunluk döneminde sadece sanat insanlarının farklı tasarımlarda ve farklı tarzlarda büyük taşlı yüzükler, ihtişamlı zincir kolyeler takdığı görülse de genele bakıldığında erkeklerin sadece yüzük olarak alyans taktıkları görülebilirdi.

Bu geleneğin yeniden onarılmasıyla erkekler yine çoğunlukla yüzük kullanmaya başlasa da artık bu yüzükler sadece alyans olmamakla her iki elin de her parmağına da takılabilecek farklı tasarımlara sahip yeni modeller ortaya çıkmıştır.

Yeni modeller demek artık erkek yüzük modelleri için yenilenmiş ve çeşitlenmiş motif ve desenler demektir.

Değişen moda kendiyle yeni motif ve desenler getirse de aynı zamanda bu modanın içinde eskiye özlem, eski dönemlerden etkilenme ve esinlenme de yer almaktadır. Erkek gümüş yüzükler üzerinde işlenen motiflerin çok çeşitli olması da bununla ilgilidir.

Türkiye`de gümüş sektöründe özellikle erkek gümüş yüzük modelleri üzerinde oldukça çok çeşit motifler ve desenler, simgeler karşımıza  çıkıyor. Bu motifler genel olarak Türk kültürü ve Türk-İslam kültürü baz alınarak işleniyor.

Erkek gümüş yüzükleri içerisinde farklı kütlürlere ait motiflere de rastlanıyor ki bunlardan en dikkat çekeni Çerkes motifleridir. Çerkes yüzükleri olarak adlandırılan bu erkek gümüş yüzükleri artık bir asrdır Türkiye`de yerleşmiş olan Çerkeslerin kültürel değerlerini yansıtmaktadır.

Kafkasya`nın en savaşçı halklarından biri ve aynı zamanda kendi içinde pek çok farklı etnik çeşitliliğine sahip olan Çerkesler, Kuzey Kafkasya`da yerleşmişlerdir. Günümüzde dünyanın birçok farklı noktalarında yaşasalar da Çerkeslerin en kalabalık nüfusu şu an için ana vatanları olan Kuzey Kafkasya`da değil,  Türkiye`de bulunmaktadır.

Bunun sebebi ise Rus-Kafkas savaşından sonra Çerkeslerin kendi topraklarından Osmanlı topraklarına sürgün edilmesidir. 1864’te başlayıp ve 1920’li yıllara kadar devam eden bu olay tarihe “Çerkes Sürgünü” olarak geçmiştir. Bu sürgünde başta Çerkesler olmak üzere birçok Kafkas halkı, Anadolu`ya, Osmanlı’nın diğer egemenlik alanlarını oluşturan Ortaoğu ve Balkanlar’a sürülmüştür.

Sürgün döneminden beri Türkler ve Çerkesler bu bölgede birlik ve dostluk içinde yaşamış ve böylece Türkiye Çerkesleri kavramı oluşmuştur. Bu gün erkek gümüş yüzük modelleri içinde de karşımıza çıkan Çerkes motifleri bu dostluğun en iyi göstericisidir.

Diriliş Takı olarak yaklaşık 20 yılı aşkın bir süredir erkek takıları özellikle erkek gümüş yüzük tasarımları hazırlayan bir markayız. 20 yıldır sektörde olmanın verdiği tecrübeyle alanımızda en iyi markalardan biri olduğumuzu düşünüyoruz.

Bu süre zarfında gelişmelere ve değişen modaya hep ayak uydurarak ve en önemlisi müşteri memnuniyetini ön planda tutarak onların isteklerine uygun en iyi ve en kaliteli erkek gümüş yüzük modelleri sunmaya çalıştık ve hala da bunu yapmaya devam ediyoruz. Böylece her gün ürün yelpazemizi genişleterek erkek gümüş yüzük kategorisinde yeni koleksiyonlar sunuyoruz.

Erkek gümüş yüzük koleksiyonumuzda birçok konseptte yüzük modelleri sunuyoruz. Bunların içerisinde Türk kültüründen daha farklı bir kültürü ifade eden Çerkes yüzükleri de tasarlamaktan ve sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Çerkes Yüzük Modelleri

Çerkes yüzükleri için oluşturduğumuz kategoride sizlere yaklaşık 50`ye yakın Çerkes yüzük modelleri sunuyoruz.

Oval, yuvarlak ve kare kesimde tasarladığımız Çerkes yüzük modelleri her biri 925 ayar gümüş madeninden üretilmiştir. Çerkes yüzükleri tasarlarken Çerkeslerin kültürünü daha iyi ifade edebilek adına bu yüzüklere ışıltı katmak için mikro zirkon taşlar dışında herhangi bir doğal taş kullanmadık.

Siyah zemin üzerine Çerkes Bayrağı motifini ve Çerkeslerin ünlü dansı olan Kafkas dansı motifini yalın bir şekilde nakşederek motiflere odaklanmaya bu motifleri ön planda tutmaya çalıştık. Bu Bu şekilde Çerkes yüzükleri daha dikkat çekici tasarıma kavuştu.

Çerkes yüzük modelleri içerisinde mineli modeller de tasarlıyoruz. Bu yüzüklerde de yeşil mine kullanmakla Çerkes Bayrağı`nı yüzüklerimizde yansıtıyoruz.

Bu yüzük koleksiyonumuzun esasını Çerkes motifleri teşkil etse de yüzüklerimizin yan kısımlarını Osmanlı Tuğra motifi, Osmanlı dönemine ait desenlerle süslemekle Türk ve Çerkes kültürünü bir arada kullanmaya çalışıyoruz.

Çerkes Yüzük Fiyatları

Çerkez yüzük fiyatları Diriliş Takı`nın diğer erkek gümüş yüzük modelleri gibi uygun rakamlarla sunulmaktadır. Çerkes bayrağı işlemeli ve Çerkes dansı figürlü Çerkes yüzük modelleri Diriliş Takı güvencesi ve kalitesiyle online sitemizde ve mağazalarımızda müşterilere sunulmaktadır. Şimdi Çerkes yüzük fiyatları ve daha fazlası için dirilistaki.com sitesini inceleyebilirsiniz.

Çerkesler Kimlerdir?

Kafkasya`nın içinde barınan birçok halk arasında azmi, cesareti ve kahramanlıklarıyla öne çıkan halklardan biri de Çerkesler olmuşlardır. Çerkesler Kafkasya`daki önemli halklardan biri olmakla uzun bir geçmişe sahip olmuş tarih boyunca genellikle “Dağlı Kafkaslar” lakabıyla anılmışlardır.

İlk atalarının Hattiler ya da Grek kaynaklarına göre Sindler ve Meotlar olduğu varsayılan Çerkesler, Milli destanları Nartlarda “Cırt”/ “Çıt” / “Çınt” biçiminde geçen yer ve topluluk adlarıyla anılırlar.

Kendisi de milliyetçi Çerkeslerden olan değerli bir düşünür Mehmet Fetgeri Şoenü`nün de söylediği gibi tarih ve milli anılar, Çerkesleri yalnız iki ünvan ile tanımış, kaydetmiş ve tanımlamıştır. Bu iki ünvandan biri Türk, Tatar ve Ruslarca “Çerkes” (Tcherkesse), Avrupalılarca “Sirkasiyen” (Circassien), Araplarca “Seakise”; diğeri de Çerkeslerin en eski zamanlardan beri bizzat kendilerini tanımladıkları “Adıge”dir. Kısaca, Çerkeslere “Çerkes” adını yabancılar, Adıge adını ise kendileri vermiştir; dolayısıyla “Çerkes” adı yabancı iken “Adıge” ise millidir.  

Birçok Kafkasya halkları gibi dilleri, fiziksel tipleri, milli karakterleri bozulmayan cesur ruhlu  Çerkeslerin müziği ve oyunları da kahramanlık, aşk, erdem, sevgi, barış, dostluk, milli muhabbet gibi duygulara dayanır.

Kendilerine özgü bayrakları da üzerindeki motiflerin anlamıyla dikkat çekmektedir. Şöyle ki yeşil zemin üzerine  12 yıldız ve üç çapraz altın ok motifi farklı yorumlanmaktadır. Bu bayrak ilk defa 1830 yılında çizilmiştir.  Buradaki 12 yıldız 12 Çerkes boyunu ifade ederken üç çapraz ok ise bu boyların barış ve birliğinin sembolü olarak kabul ediliyor. Yeşil zemin ise Çerkesya`nın doğal güzelliklerininin yanı sıra yaşamı ve sonsuzluğu simgeliyor.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR