1 2 3 >

Çiftbaşlı Kartal, Selçuklu Yüzükleri

Dünya tarihinde insan toplulukları yarandığı günden itibaren onları ifade eden özel sembolleri ve armaları olmuştur. Bu semboller özellikle bu toplulukların doğada gördükleri ve gerçeküstü anlamlar yükledikleri, olağanüstü güce sahip olduğunu düşündükleri hayvanlardan seçilmiştir. Bu olağanüstü hayvanlardan biri de Çiftbaşlı kartal motifidir.

Çiftbaşlı kartal denildiğinde akla ilk Büyük Selçuklu Devleti geliyor. Selçuklular`ın bayrağında yer almış Çiftbaşlı Kartal motifi eski Türk kültürünü yansıtan en güçlü simgelerden biri olarak biliniyor.

Günümüzde ise Türklüğü ifade eden bir simge olarak erkek takıları özellikle erkek gümüş yüzükleri süsleyen bir motife çevrilmiştir.

Türk kültürüne geldiğimizde ise bu motifin kudret, asalet, kuvvet ve hakimiyeti, iktidarı sembolize ettiğini görüyoruz. Diğer hayvan simgeleri gibi Çiftbaşlı kartal motifini tercih etmekle Türkler, yine onların özelliklerini yansıtan bir hayvan figürü seçmişlerdir.

Bugün erkek gümüş yüzük modelleri üzerinde sıkca rastladığımız kudretli Çiftbaşlı kartal motifi yüksek sanat değeri taşımakla Selçuklu döneminde çok sayıda mimari eserde, çeşitli sanat eserlerinde tasvir edilmiştir.

Çiftbaşlı kartal motifi Türk kültürü ve sanatında ayrı bir yere sahip olmuştur. Bazı kaynaklar Çiftbaşlı kartal motifinin olağanüstü bir hayvan figürü olmadığını söylüyor. Şöyle ki bu motifte aslında ikibaşlı kartal değil iç içe geçmiş iki kartal figürü tasvir edilmiştir. Çift başlı kartal, iki gücün birleşimi olarak görülmüş ve güç birliğini temsil ettiği düşünülmüştür. Yani bu herhangi bir inançla bağlı değildir din ve devletin güç birliği ifadesini açıklayan bir simgedir.

Çift başlı kartal motifi eski Türk kültürünü ifade eden en güçlü simgelerden biri olarak bugün Çiftbaşlı kartal yüzük modellerinin temasını ve konseptini oluşturuyor. Türklüğü ifade eden en önemli simgelerden olduğu için ve Türk kültüründe bu motifin tarihinin daha eski zamanlara dayanması nedeniyle Türk yüzükleri koleksiyonunda erkeklerin en çok tercih ettiği yüzük modellerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Diriliş Takı olarak geniş ürün yelpazesine sahip olduğumuz erkek gümüş yüzük  kategorimizde Türk Yüzükleri koleksiyonumuzu hazırlarken Türklerin tarih meydanına çıktığı günden bu güne kadar gelen, tarih yazan ve adından her zaman söz ettiren devletlerinin motif ve amblemlerini, simgelerini tek tek erkek gümüş yüzük modelleri üzerine işledik.

Çiftbaşlı kartal yüzükleri diğer adıyla Selçuklu yüzüğü de Türk yüzükleri koleksiyonumuzda kendine has yeri olan yüzük modellerinden biridir.

Çiftbaşlı Kartal Yüzük Modelleri

Diriliş Takı olarak Çiftbaşlı Kartal yüzükleri için sizlere 50`nin üzerinde farklı tasarımlara sahip erkek yüzük modelleri sunuyoruz. Her birini en kaliteli 925 ayar gümüş madeninden ürettiğimiz çiftbaşlı kartal yüzük modelleri her tarza ve her yaşa hitap edecek şekilde tasarlıyoruz.

Aynı zamanda yenilenmiş Diriliş Takı online sitemizde sizlere sunduğumuz “özel yüzük yaptırmak istiyorum” kısmından da dilediğiniz çiftbaşlı kartal yüzük modelini ve  gümüş yüzük modellerini zevkinize ve tarzınıza uygun olarak hazırlıyoruz. Buradan sadece kendiniz için değil sevdikleriniz için de en güzel doğum günü hediyesi veya özel günler için hediye gümüş yüzük tasarımları da sipariş edebilirsiniz.

Sitemizde sizlere sunduğumuz geniş ürün yelpazesine sahip farklı tasarımlardaki çiftbaşlı kartal yüzükleri kategorisindeki gümüş yüzükler çoğunlukla taşsız modellerden oluşuyor. Çift başlı kartal yüzük modelleri taşsız yüzük modelleri olarak tasarlamaktaki maksadımız bu motifin ifade ettiği anlamını ön planda tutmak, asaletini ve kuvvetini sergilemesini sağlamaktır.

Türklüğü ifade eden motif olarak çiftbaşlı Kartal yüzükleri her Türkün parmağında taşımaktan onur duyacağı yüzüklerden biri olmakla herhangi bir süs eşyası veya aksesuar değildir, aynı zamanda kişinin kendini ve milli mensubiyetini ifade ettiği önemli bir işaretidir.  

Taşsız modelleri çiftbaşlı kartal motifini siyah zemin üzerine üç boyutlu şekilde ve altın varak üzerinde işlemekle iki farklı tarzda tasarladık. Bu yüzükler taşsız olmasına rağmen üzerindeki motif ve desenlerin birleşerek ortaya çıkardığı mükemmel tasarımla taşlı yüzükler kadar ihtişamlı görünüme sahiptir.

Taşlı olarak tasarladığımız çiftbaşlı kartal yüzükleri için ise güçlü özellikler sahip asil görünümlü kehribar taşını ve muhteşem parlakığı ile zirkon taşlarını kullanmayı tercih ediyoruz. Kehribar taşının gücünü çiftbaşlı kartal motifi ile birleştirerek özel bir tasarım çıkarıyoruz.

Çift başlı kartal yüzük modelleri tasarlarken bu simgenin anlamıyla özdeşleşen ve Türkler için önem taşıyan ay yıldız motifini, Kayı boyu sembolünü, Osmanlı Tuğrasını, Göktürkçe Türk yazısını, Osmanlı ve Selçuklu desenlerini 925 ayar gümüş üzerine ekleyerek bu motiflerin birlikte bir bütün teşkil etmesini sağlıyoruz.

Çift Başlı Kartal Yüzük Fiyatları

Çift başlı kartal motifi eski Türk devletlerinden olan Selçuklu İmparatorluğu’nun arması olduğu ve ifade ettiği anlamlardan dolayı çok değerlidir.

Çoğunlukla taşsız olarak tasarladığımız çiftbaşlı kartal yüzükleri tamamı 925 ayar gümüş madeninden üretiyoruz. Gümüş üzerine işlenen farklı motifler ve eklenen altın kaplama parçalar, mikro taşlar ve doğal taşlar Çiftbaşlı Kartal yüzük fiyatları için belirleyici unsur oluyor.

Siz de Türklüğü ifade etmek için bir aksesuar arayışındaysanız çiftbaşlı kartal yüzükleri mükemmel bir seçim olabilir. Çiftbaşlı kartal yüzükleri en tarz tasarımları ile şimdi Diriliş Takı`da satışta.

En kaliteli ve en tarz çiftbaşlı kartal yüzük modelleri ve en uygun çiftbaşlı kartal yüzük fiyatları için sizi Diriliş Takı online sitemize ve mağazalarımıza bekliyoruz.

Çift Başlı Kartal Motifi

Çiftbaşlı Kartal motifi kudretli Türk devletlerinden olan Selçuklu bayrağının üzerinde yer alan bir amblem olmuştur. Bizim bu gün erkek gümüş yüzük modelleri üzerinde rastladığımız Çiftbaşlı kartal motifi  de Selçuklular`dan günümüze kadar gelmiş olan motiftir. Ama bu motifin Selçuklular`dan önce de farklı coğrafyalarda farklı dönemlerde kullanıldığı da biliniyor. 

Çift başlı kartal motifinin Selçuklular’dan çok daha eski tarihlerde MÖ 2. bin yıllarından itibaren Anadolu’nun bilinen ve tanınan yerleşik bir arma motifi olduğu biliniyor. Bu motif ilk defa Hitilerin kraliyet amblemi olarak ortaya çıkmış sonraları farklı zamanlarda ve farklı coğrafyalarda devletlerin armalarında rastlanılan simgelerden biri olmuştur.

Çift başlı kartal motifini sembol olarak kullanan devletlerden biri de Rusya olmuştur ki Ruslar bu motifi hristiyanlığı kabul ettikten sonra Doğu Roma İmparatorluğu’ndan almışlardır. Rusya’da çift başlı kartal Çar ile kilise dayanışmasını, birlikteliğini ve bütünlüğünü simgeliyordu. Bu motif 1917 Ekim devrimine kadar Çarlığın motifi olmaya devam etmiştir. Yine Sovyet Rusyası devrildikten sonra devlet sembolü olarak yerini almıştır. Çift başlı kartala benzer bir motif hala modern Rus Federasyonu milli simgesi ve devlet arması olarak yaşamını sürdürmeye devam ediyor.

Avsturya ve Macaristan’nın 1867 yılında yaptıkları antlaşma sonucunda yeni bir ülke Avturya – Macaristan İmparatorluğu kurulmuş, güç ve kuvvet birliğini ifade etmek için ise devlet arması olarak çift başlı kartal motifi kullanılmıştır.

Bununla beraber Şamanların çok kullandığı simgelerden biri olmuştur. Şamanlar, tek veya çift başlı olarak yorumladıkları kartal sembolüne yükledikleri kutsallık ile tanrıyla iletişim sağlamaya çalışmışlardır.

Türklerin milli simgelerinden olan kartal, eski Gök Tanrı dininde çok yaygın olarak karşımıza çıkmaktadır. Şamanlar, giysilerini kuş tüyleriyle bezeyerek özellikle de kartala benzemeye çalışırlardı.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR