Dirilistaki.com’da (Sitemiz) teşhir ve satışı yapılan tüm ürünler Mollafenari Mahallesi Yeniçeriler Caddesi No 1 Çemberlitaş AVM İç Kapı No 33 Fatih, İstanbul adresinde kayıtlı Diriliş Takı Mağazacılık Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’ne (Şirketimiz) aittir ve bu web sitesi Şirketimiz tarafından işletilmektedir. 

Şirketimiz internet Sitemizi ziyaret edenlerin veya üyelerimize ait kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak işlenmesi için gerekli özen ve dikkatle faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda ilan ettiğimiz “Çerez Politikası”nın amacı, dirilistaki.com internet Sitemizin ziyaretçilerimiz, müşterilerimiz ve üyelerimiz tarafından kullanılması sırasında elde edilen çerezlerin anlamı, kullanım amaçları, işlevleri ve türleri hakkında bilgilendirme yükümlüğümüzü yerine getirmektir.

 

Çerez

Çerezler (cookies), kullanıcılar tarafından ziyaret edilen internet siteleri tarafından internet tarayıcılarına depolanan küçük bilgi dosyaları olarak tanımlanmaktadır. Çerezler web sitelerine kullanıcılar tarafın yapılan ziyaretlerin hatırlanmasını sağlar ancak kişisel bilgi içermez ve bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza zarar vermez.

 

Çerezlerin Kullanım Amaçları

Çerezler aracılığıyla Sitemiz üzerindeki oturum bilgileriniz, geçmiş işlemleriniz, gezinme bilgileriniz, kullanım ve ziyaretleriniz isimsiz (anonim) olarak işlenmektedir ve sizlere kaliteli bir online alışveriş deneyimi sunulması amaçlanmaktadır.  Örneğin, Sitemiz sepete eklediğiniz ürünleri veya promosyon kodlarını çerezler sayesinde hatırlar veya kişisel veri içermeyen (anonim) bilgiler toplayarak kullanıcılarımız arasındaki popüler ürünleri belirler ve müşterilerimize ihtiyaçlarına en uygun ürünlerin sunulmasına yardımcı olur.

Çerezler gizliliğinizi ve güvenliğinizi etkileyecek kişisel veri içermemektedir. Çerez dosyaları, bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın ana belleğinden veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. İnternet sitelerini ziyaret etmek için kullandığınız tarayıcıların pek çoğu başta bu çerez dosyalarını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcı olarak dilerseniz, çerez dosyalarının gelmemesi veya çerez dosyası gönderildiğinde uyarı verilmesini sağlayacak biçimde bilgisayarınızdaki internet tarayıcısı ayarlarını değiştirebilir ve çerezleri engelleyebilirsiniz ya da yüklenen çerez dosyalarını tarayıcınızdan silebilirsiniz.

 

Çerez Türleri  

Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Ayrıca Sitemizin hizmet ve özelliklerinden ziyaretçilerimizin yararlanabilmesi için kalıcı çerezler veya oturum çerezleri kullanılmaktadır.

Kalıcı çerezler, ziyaretçilere daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan ve sizin tarafınızdan silininceye veya son kullanım tarihine kadar tarayıcınız aracılığıyla korunan çerezlerdir. Örneğin, kullanıcı parolanızı kaydeden ve web sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan çerezler bu gruptadır.

Oturum çerezleri ise  Sitemizi ziyaretiniz sırasında kullanılan, tarayıcınızın kapatılmasıyla silinen geçici çerezlerdir. Bu çerezleri de silebilir veya kullanılmalarını engelleyebilirsiniz.  Ancak bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmemesi Sitemizdeki hizmet ve özelliklerden yararlanma imkanlarını kısıtlayabilir. 

Çerezler kullanım amaçlarına göre de sınıflandırılmaktadır. Bu kapsamda Sitemiz tarafından zorunlu çerezler, performans ve analiz amaçlı çerezler ile reklam çerezleri kullanılmaktadır.

Zorunlu çerezler gerekli ve önemli çerezdir. Sitemizde kullanıcı hesabı oluşturmanıza, giriş yapmanıza ve gezinti yapmanıza olanak sağlar. Bu tür çerezlerin kullanılmasına izin vermezseniz Sitemizin çeşitli hizmet ve özelliklerinden yararlanamayabilirsiniz.

Performans ve analiz amaçlı çerezler size daha iyi, hızlı ve güvenli bir kullanım sağlamak amacıyla kullanılan çerezlerdir. Bu çerez türü ile müşteri deneyiminizi iyileştirme ve kişiselleştirme imkanı elde ederiz. Örneğin, Sitemizde hangi ürünlerin en çok görüntülendiğini, hangi sayfalara giriş yapıldığını, tarih ve saat bilgilerini veya ziyaretçilerin sitede ne kadar süre geçirdiğini belirlemeye yarayan çerezler bu gruptadır.

Reklam çerezleri ise sizin ilgi alanlarınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun kişiselleştirilmiş reklamlar sunmamızı, reklamların sayısını sınırlayabilmemizi, reklamların etkinliğini ölçmememizi ve tercihlerinizi hatırlamamızı sağlayan çerezlerdir. Bunlar tarafınızdan silininceye kadar tarayıcınız aracılığıyla korunan kalıcı çerezlerdir.

 

Çerez Kullanımının Kişiselleştirilmesi

Sitemizi kullanarak yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda çerezleri bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza yükleyebileceğimizi kabul etmektesiniz. Bununla birlikte Sitemizde alışveriş yapabilmeniz için çerez kullanımı zorunlu değildir. Dilerseniz internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden çerezlere ilişkin tercihlerinizi ve ayarlarınızı değiştirerek kişiselleştirebilirsiniz. Ancak tarayıcınızda zorunlu çerezleri engellerseniz Sitemizin tüm işlev ve özelliklerinden yararlanamayabilirsiniz.   

Popüler bazı tarayıcılardaki çerezleri kapatmak veya kişiselleştirmek için aşağıdaki bağlantılardan yararlanabilirsiniz. 

Google Chrome

Internet Explorer

Firefox

Safari

 

Kişisel Verilerin Korunması

Kişisel verilerin korunması konusunda ise detaylı bilgi almak için KVKK Aydınlatma Metni ni okuyabilirsiniz; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu m. 11 kapsamındaki haklarınız çerçevesinde bilgi talebinde bulunabilirsiniz.