Aile Huzuru İçin Dua Hangisidir? Mutlu Yuva Duaları Nelerdir?

Aile Huzuru İçin Dua

Ailedeki huzur ve mutluluk çok önemlidir. Çünkü bu insanın tüm yaşamını doğrudan etkiler. Müslümanların yuvalarında huzurla yaşaması ve huzursuzluklardan, kötü durumlardan korunması için bazı dualar bulunmaktadır. Eğer sizde aile huzuru için dua arıyorsanız sizler için derlediğimiz duaları mutlaka inceleyin.

 

Paylaşımını yapacağımız aile huzuru için dualar, ev içerisinde yaşanılan huzursuzlukları giderebilmek niyetiyle okunmaktadır. Aile içinde oluşan huzursuzlukların nedenlerine göre farklı dualar da tercih edilebilir. Bu niyet ışığında okunabilecek 10 kadar dua bulunmaktadır.

 

Aile Huzuru İçin Dua

 

Bahsetmiş olduğumuz gibi hane içindeki huzurun tesis edilebilmesi için 10 kadar özel dua bulunmaktadır. Fakat aile huzuru için dua dediğimizde en çok bilinen dua şu şekildedir;

 

Okunuşu: Bismillahirrahmanirrahim, Hasbiyellahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym. (Tevbe suresi 129. Ayet)

Anlamı: Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir. (Tevbe suresi 129. Ayet)

 

Bu duayı her gün 7 kez okumalısınız. Bu duayı okumaya devam ettikçe Allah'ın izniyle hanenizde mutlu ve mesut bir şekilde aile hayatı yaşayacaksınız.

 

 

Eğer ailenizde bir geçimsizlik varsa Allah'ın El-Latif esmasını kullanın. Bu esmanın girdiği hanede huzursuzluk kendine yer bulamaz. Eğer aile huzuru için dua ediyorsanız El-Latif esmasının zikriyle birlikte sorumluluklarını da yerini getirmemiz gerekmektedir. Bu sorumluluklaradn birincisi evin içerisinde Allah'ın ayet ve hikmetlerini bolca zikretmektir.

 

Aile huzuru için dua: El-Latif اللطيف esması, Ya Latif يا لطيف şekliyle 100 kere okunmalıdır.

Anlamı: Kullarına karşı lütuf ve ihsan sahibi olan, bütün güzellikleri ve iyilikleri kullarına ihsan eden O’dur!

 

Hanede huzur için 3 kez okunacak ayet:

 

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ ﴿ يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشَٓاءُۚ وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ اُو۫تِيَ خَيْراً كَث۪يراًۜ

 

Okunuşu: Yu’til hikmete men yeşâu, ve men yu’tel hikmete fe kad ûtiye hayran kesîrâ. (2.Bakara, 269. Ayet)

Anlamı: O, dilediğine hikmeti verir ve kime hikmet verilirse o kimse birçok hayra nâil olmuş demektir.

 

Ailedeki Mutsuzluk İçin Hangi Dualar Okunmalı?

Aile huzuru için okunan dualar sayesinde eşler arasındaki muhabbetin de geliştiği görülmektedir. Ayrıca çocuklarla ilgili problemler hususunda da bu dualara sığınmakta herhangi bir problem bulunmamaktadır. Hayatın tüm zorlukları üzerimize gelirken ailemize sarılmak, onunla güç almak isteriz. Eğer orada da problem yaşıyorsak işimiz çok daha zordur. Bunu yaşamamak veya yaşadıysak bir an önce kurtulmak için aşağıdaki aile huzuru için duaları okuyabilir veya üzerinizde taşıyabilirsiniz.Fakat duaların tesir etmesi için düzenli okunması gerekmektedir. Çünkü bu dualar sadece düzenli ve 41 defa okunursa makbul olur. Etkili dualardan en makbulü ise din âlimleri tarafından şu şekilde listelenmiştir:

 

Okunuşu: Allahümme ellef beyne gulubina ve aslihzate beynina ve’hdina sübüle’sselami ve necnina mine’z-zulümati ile’nnuri ve cennibe’l fevahişe mazahare minha vema betane

Anlamı: Allah’ım kalplerimizi birleştir. Aramızı islah et ve bizi kurtuluş yollarını ulaştır. Bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar ve büyük günahların açığından ve gizlisinden de uzaklaştır.

 

Okunuşu: Rabbene’ftah beynena ve beyne kavmina bi’l-hakkı ve Etne hayrü’l –fatihin.

Anlamı: Anlamı: Rabbimiz, bizimle kavmimiz arasında hakla adaletle hükmet ve sen hükmedenlerin en hayırlısısın.

Etiketler: Aile Huzuru İçin Dua
Nisan 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR