Akuamarin Taşı Özellikleri, Faydaları - Akuamarin Bileklik Modelleri

Akuamarin taşı

Hakkında bir sürü efsaneler, rivayetler anlatılan akuamarin taşı faydaları ile bilinen çok popüler doğal taşlardan biridir. Akuamarin Latince`de “akua marina” yani “deniz suyu” anlamına gelmekte ve görünümü ile adını iyi şekilde ifade etmektedir.

 

Bir efsaneye göre gerçek ve samimi bir aşk dünyaya bu güzel ve büyüleyici akuamarin taşnı vermiştir. Sevgilisini kaybeden genç bir kızın gözyaşları okyanusun dalgalarına karışarak inanılmaz güzellikteki akuamarin taşına dönüştü. Kızın saf aşkı gibi bu taşa da “deniz suyu” adı verildi.

 

Böyle güzel efsanelere konu olan akuamarin taşı nedir? Akuamarin taşnın özellikleri nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir? Bu yazımızda sizler için akuamarin taşının özellikleri ve faydaları hakkında araştırdık.

 

Akuamarin Taşı Özellikleri

 

Akuamarin taşı özellikleri bulunduğu yere göre oluşmaktadır. Genel olarak akuamarin, deniz mavisi renginde olmakla beril grup doğal taşlardan, silikat türlerinden biridir. Mohs sertlik cetvelinde sertlik derecesi 8`e kadar ulaşmaktadır. Buna rağmen taş hafif ve kırılgandır. Bu nedenle akuamarin bileklik, kolye veya yüzüğünüz varsa onu kullanırken dikkat etmeniz ve ayrı bir kutuda muahafaza etmeniz gerekiyor. Bu taş camsı parlaklığa, şeffaf yada yarı saydam yapıya sahiptir.

 

Renk yansıması ve değişimi akuamarin taşı özellikleri arasında en bilinenidir. Şöyle ki genelde açık gök mavisi, deniz tonları ve mavinin birçok tonunda olabilen akuamarin taşına farklı açılardan bakıldığında yeşilimsi tonlar da görmek mümkündür. Akuamarin taşı, rengini içerisindeki demir minerallerinden almaktadır. Renk paleti içindeki demir safsızlıklarından dolayı koyu maviden şeffaf soluk turkuaz tonuna kadar değişmektedir.

 

Akuamarin taşı şifacılar ve ezoterikler arasında popüler taşlardan biridir. Onlar bu taşın insan vücudu üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu ve birçok hastalığı tedavi ettiğini düşünmektedirler.

 

İyileştirici Özellikleri

Özellikle vücudun su dengesini ve sinir sisteminin işleyişini olumlu yönde etkileyen akuamarin taşının  aşağıda listelenen hastalıklara da iyi geldiği söylenmektedir:

 

  • Soğuk algınlığı ve kızamık, su çiçeği, siğil, uçuk gibi viral hastalıklar;
  • Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, tüberküloz hastalığı;
  • Tiroid fonksiyon bozukluğu;
  • Alerjik hastalıklar;
  • Egzama ve birçok cilt hastalıkları;
  • Artrit hastalığı;
  • Göz iltihabı ve görme bozukluğu;
  • Sindirim sistemi bozukluğu;
  • Kardiyovasküler sistem hastalıkları.

 

Büyülü Özellikleri

 

Büyücüler akuamarin taşı özellikleri arasında büyülü özelliklerinin çok güçlü olduğuna inanırlardı. Hatta Orta Çağ`da bu taşın zehirleri etkisiz hale getirdiğini düşünerek özellikle krallara akuamarin taşlı takı takmayı tavsiye ediyorlardı.

 

Uzun ömürlülüğü, mutluluğu, gençliği simgeleyen, dostluğun, bağlılığın, sadakatin, samimi sevginin taşı ve eski zamanlarda muska görevi gören akuamarin birçok büyülü özelliklere sahiptir:

 

  • Kötülüklerden ve ihanetlerden korur;
  • Fobileri etkisiz hale getirir;
  • Sahibini sakinleştirir;
  • İç huzuru geri getirir, melankoliye iyi gelir;
  • Denizcileri fırtınalardan korur (deniz suyuna benzerliği nedeniyle Orta Çağ`da bu taşı denizcilerin tılsımı yapmıştır);
  • Cesaret verir;
  • Duygusal durumu dengeler;
  • 5. Çakra ile ilişkilidir.

 

Akuamarin taşı özellikleri arasında büyülü özelliklerinden en önemlisi sahibinin duygusal ve fiziksel rahatsızlıklarında da göstermesidi. Şöyle ki akuamarin, normalde şeffaf ve berrak olduğu halde hasta vücutta bulutlu ve koyu bir renk almaya başlar. Bu da sahibinin hasta olduğunu gösterir.

 

Akuamarin Bileklik

Akuamarin, benzersiz güzellikleriyle mücevherleri süsleyen taşlardan biridir. Sadece süs olmamakla sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özellikleriyle de her zaman insanların dikkatini çekmiştir.

 

Eski zamanlarda fobileri olan insanlara, utangaç insanlara akuamarin taşlı takı tavsiye ederlerdi. Sizin de fobiniz varsa akuamarin bileklik tercih edebilirsiniz. Böylece hem eşsiz güzelliğe sahip akuramarin taşlı takıya sahip olur hem de fobilerinizi etkisiz hale getirebilirsiniz.

 

Aynı zamanda akrep burcuysanız akuamarin bileklik takmanız tavsiye edilir. Akrep burçları akuamarin taşının en favori burçlarındandır. Bu burçlara bol şans getirir.

 

Gerçek Akuamarin Taşı

 

Doğada yeteri kadar akuamarin taşı bulunsa da daha uygun fiyatlı hale getirebilmek için laboratuvar ortamında da hazırlanıyor.

 

Bunun dışında akuamarin, deniz taşına benzediği için mavi topaz taşı, gri veya mavi spinel taşı ile taklit edilebiliyor. Ama bu taşları gerçek akuamarin taşından ayırmanın birkaç yöntemi vardır. Spinel taşının içerisinde küçük kabarcıklar var ki onları gerçek akuamarin taşı içerisinde göremezsiniz.

 

Gerçek akuamarin, renkli parlaklığa sahiptir ki bu sahte akuamarin taşlarda ve akuamarini taklit edebilecek diğer taşlarda yoktur. Sahte akuamarin taşlar bariz cama benzer. Elinizde inceler ve dikkatle bakarsanız gerçek akuamarin taşı kendini belli edecektir.

 

 

 

Gerçek akuamarin taşı pleokroizm etkisine sahiptir. Bu da akuamarin taşı özellikleri arasında bahsettiğimiz renk değiştirme özelliğidir. Taşın gölgesi farklı açılarda değişir. Aynı zamanda kabaşon kesimdeki akuamarinler altı köşeli parlak bir yıldız ve kedi gözü efekti yaratır.

 

Etiketler: Akuamarin Taşı, Akuamarin Taşı özellikleri, Akuamarin Taşı faydaları, Akuamarin Taşı bileklik
Mart 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR