Amazonit Taşı Faydaları ve Özellikleri, Amazonit Taşı Bileklik

Amazonit Taşı Faydaları

Amazonit taşı faydaları eski zamanlardan beri bilmekte, hatta eski Mısır`da amazonit taşından büyülü muskalar yapıldığı söylenmektedir. Çok özel ve parlak taş olan amazonit taşı, Amazon kabilelerinin kemerlerini ve kıyafetlerini de süslemiştir. Birçok araştırmacıya göre amazonit taşı da adını bu kabilelerin adından almıştır.

 

En çok kullanılan süs taşlarından olmakla en eski zamanlardan beri amazonit taşından amazonit taşı bileklik, kolye, yüzükler, kol düğmeleri, küpeler ve diğer aksesuarlar yapılmıştır. Tutankamon`un mezarında bile amazonit taşından hazırlanmış gümüş takılar  bulunmuştur.

 

Peki en eski dönemlerden beri çok kullanılan amazonit taşının iyileştirici ve büyülü özellikleri nelerdir? Amazonit taşı hangi hastalıklara iyi gelir?

 

Amazonit Taşı Özellikleri

Doğal taşlar doğada bulundukları yerlere göre fiziksel ve kimyasal özelliklere sahip olurlar. Amazonit taşı da aynı şekilde  bulunduğu yere uygun olarak gelişmiştir. Feldspatlara ait olan amazonit taşı, bir tür mikroklindir. Kimyasal formülü ise (K, Na)AlSi3O8'dir. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 6 ila 6.5 arasında değişmektedir.

 

Amazonit camsı parlaklığa sahiptir. Amazonit taşı özellikleri arasında yanardönerliği karakteristik özelliklerindendir. Genellikle yeşil renkte olan amazonitin renk paleti çimenliden mavi-yeşil deniz yeşiline, turkuaz tonlarına kadar değişmektedir.

 

Amazonit Taşı Faydaları

Bağımsızlığı, güzelliği ve sabitliği sembolize eden amazonit taşı “barış taşı” olarak da bilinmektedir. Kadınların ise en sevdikleri taşlardan biridir. Çünkü amazonit taşının yaşlanmayı önleyici etkisi olduğuna inanılmaktadır. Hem büyülü hem de iyileştirici özellikleriyle, amazonit taşı faydaları ile uzun zamandır bilinen taşlardan biri olmakla özellikle litoterapide çok kullanılmaktadır. Bu taşın saymakla bitmeyen büyülü ve iyileştirici özellikleri vardır.

 

Amazonit Taşı İyileştirici Özellikleri

 

Amazonit taşı cilde temas ettiğinde cilt ve genel olarak vücut üzerinde çok faydalı etkiye sahiptir. Amazonit boncuklardan yapılmış amazonit taşı bileklik takarsanız bu taşın birçok hastalıkla başa çıktığını görebilirsiniz.

 

Amazonit topları ile masaj yapıldığında taş sahip olduğu iyileştirici özellikleriyle metabolizmayı uyarır. Bu masaj ayrıca sinir sağlığını da normale döndürür, osteokondroz, romatizma ve kas-iskelet sistemindeki hastalıkların seyrini kolaylaştırır. Vücut ısısını düşürür, vücudun herhangi bir bölgesindeki iltihaplanma sürecini durdurur.

 

Varisli damar tedavisinde kullanılan amazonit taşı, kan pıhtılarının oluşumunu engeller. Aynı zamanda gastrointestinal sistem ve karaciğer hastalıklarının tedavisinde de kullanılan taşlardan olmakla vücudu da toksinlerden giderir.  Amazonit taşının endokrin sistemi üzerinde de olumlu etkisi vardır. Ayrıca baş ağrıları ve migren gibi şiddetli baş ağrılarını giderir, epilepsi nöbetlerini hafifletir.

 

Kadınların bu taşı sevmelerindeki diğer bir sebep de bu taşın kilo vermede onlara yardımcı olmasıdır. Bu taş tiroid hastalıklarını tedavi eder. Bunun yanı sıra amazonit taşı faydaları arasında onun hormonal seviyeleri normaleştirdiği de bilinir. Kozmetik etkisi de bilinen amazonit, cildi gençleştirmekle beraber, kırışıklıkları yumuşatır.

 

Amazonit Taşı Büyülü Özellikleri

Yaratıcı insanların taşı olan amazonit, kendi farkında olmayanların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve kendilerine yer bunlmalarına yardımcı olur.

 

Amazonit taşı özellikleri arasında en bilinen özelliği yaşlanmayı önlemesidir. Bu özelliğinden dolayı kadınlar arasında çok sevilmektedir. Belki de bu nedenledir ki bu taşın güçlü enerjiye sahip kadınsı bir kristal olduğu söylenmektedir. Aynı zamanda yaşlıların da kullanabileceği en iyi taşlardan biridir. Onlara canlılık verir ve refahı iyileştirir.

 

Uyumlu olan amazonit taşı, vücudun enerji merkezlerini aktif olarak uyarmaktadır. Şöyle ki düşünceleri düzene sokar, sahibini kaygı ve endişelerden uzaklaştırır. Ayrıca depresyon ve sinir krizlerini de atlatmaya yardımcı olduğu, sahibini sakinleştirdiği, kaygı ve endişeden uzaklaşmaya yardım ettiği bilinmektedir.

Kadınsı bir kristal olan amazonit taşı fiziksel ve psikolojik, veya her iki şekilde istirmara uğramış ve mental olarak yıpranmış kadınların taşıdır. Amazonit taşlı takılar onları içinde oldukları kötü ruh halinden kurtarır. Aynı zamanda kadınları çekiciliğini ortaya çıkarır, kendine ve görünümüne sevgi duymasına yardımcı olur.

Amazonit taşı faydaları ile sadece kadınları değil, erkekleri de olumlu etkiler. Şöyle ki kadınsı enerjiye sahip bir kristal olmasına rağmen, Ateş grubu burçlarından olan erkekler için ideal seçimdir. Su enerjisine de sahip olduğu için su grubu burcu erkeklere de çok uyar.

 

Amazonit taşı aile ve dostluk tılsımıdır. Evde barış sağlanması ve uyumun korunmasına yardımcı olur. Ayrıca aile bağlarını korur, sevgi ve inanç verir. Amazonit taşından yapılmış bir takı ise aşk ilişkilerinde sahibine yardımcı olur, bağları güçlendirir, duygusal yaraları iyileştirir.

 

Bunun için amazonit taşı bileklik kullanabilirsiniz. Bu taş iyi kullanılarsa sahibinin öngörü duyusunu ortaya çıkarır, ona kararlılık ve özgüven kazandırır.

 

Etiketler: Amazonit Taşı Faydaları, Amazonit Taşı Özellikleri, Amazonit Taşı Bileklik
Mart 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR