Anima Dulcis Vivas Mecum Anlamı, Evlilik Teklifi Yüzüğü!

Anima Dulcis Vivas Mecum

Anima Dulcis Vivas Mecum anlamı oldukça hoş bir cümledir. Geçmişi M.S 400 yıllarına kadar uzanan bu cümle bir yüzüğün çevresine işlenmiş şekilde günümüze kadar gelmiştir. Peki, Anima Dulcis Vivas Mecum anlamı ve hikâyesi nedir? Bugün sizlere bu özel yüzüğü anlatacağız.

 

Anima Dulcis Vivas Mecum Anlamı Ne Demek?

 

Roma döneminde üretildiği düşünülen bu evlilik teklifi yüzüğü çevresinde Latince "Anima Dulcis Vivas Mecum" yazmaktadır. Bu cümlenin anlamı ise "benimle yaşayabilir misin tatlı ruh? " demektir. Eski Roma'da resmi dil haline gelen Latince, yıllar boyunca pek çok dilin de kaynağını oluşturmuştur. Bu yüzden günümüz İtalya bölgesinde kullanılan Latince bu zarif yüzüğünde ilham kaynağı olmuştur.

 

Anima Dulcis Vivas Mecum ne demek öğrendik. İtalyanca ve Latince kelimelerden oluştuğundan tek tek anlamlarını şu şekilde gösterebiliriz;

 

  • Anima: Ruh (İtalyanca)
  • Dulcis: Tatlı (Latince)
  • Vivas: Yaşam (Latince)
  • Mecum: Birlikte (Latince)

 

4.yy'da zengin bir roma erkeği tarafından evlilik teklifi yüzüğü olarak üretildiği düşünülmektedir. Bu yüzüğün orijinali 2013 senesinde bir müzayede ile satıldı. Fakat aynı yüzüğün birebir aynısı gümüş yüzük olarak günümüzde de üretilmektedir. Sizde eğer standart yüzükler dışında bir evlilik yüzüğü satın almak isterseniz Anima Dulcis Vivas Mecum yani Tatlı Ruh Benimle Birlikte Yaşa yazılı yüzüğü tercih edebilirsiniz.

 

Evlilik Teklifi Yüzüğü Olarak Tercih Edilebilir!

Bu yüzün popüler olması ve sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte farklı bir evlilik teklifi yüzüğü arayanalr için harika bir alternatif oldu. Yüzük, tasarımı gereği oldukça orijinal ve anlamlı. Görenleri kendine hayran bırakan Anima Dulcis Vivas Mecum yüzüğü derin anlamıyla karşı cinsinde çok dikkatini çekecektir.

 

 

 

Yüzüğün Türkiye'de herhangi bir satışı olmasa da markamız bu yüzüğü özel olarak tasarlamaktadır. Çok yakında devamlı satışı internet sitemizde gerçekleşecektir. Eğer sizde böyle zarif, anlamlı ve kişiye özel yüzük yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler: Anima Dulcis Vivas Mecum, Anima Dulcis Vivas Mecum yüzük, Anima Dulcis Vivas Mecum anlamı
Nisan 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR