Apatit Taşı Faydaları ve Özellikleri - Apatit Taşı Bileklik

apatit taşı

Yunanca kökenli “apathao” kelimesinden gelen apatit, “aldatıcı” anlamına gelmektedir. Farklı türleriyle apatit taşı özellikleri ve görünümü itibariyle turmalin, topaz, beril, ametist ve akuamarine benzerliğinden dolayı böyle bir isim almıştır.

 

Doğada bulunan geniş renk paletiyle ve farklı bakış açılarından değişen yanardöner renkleriyle kuyumcuların çok sevdiği bir taş haline gelmiş apatit taşı faydaları ile de popülerdir. Bu defa fiziksel özellikleriyle kuyumcuların, büyülü ve iyileştirici özellikleriyle şifacıların ve ezoteriklerin çok sevilen  taşlarından olan apatit taşı hakkında bir araştırma yaptık.

 

Apatit taşı nedir? Fiziksel özellikleri nelerdir? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Duygusal ve ruhsal dengesizliğe ve rahatsızlıklara iyi gelir mi?  Tüm bu soruların yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

 

Apatit Taşı Özellikleri

Apatit taşı özellikleri ile pahalı kristallere benzeyen fosfat minerallerindendir. Taşın ana grubunu klorapatitler, hidroksiapatitler ve florapatitler oluşturmaktadır. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 5`dir. Camsı, bazen de yağlı reçineli bir parlaklığa sahip apatit taşının yapısı kırılgan ve yumuşaktır.

 

Apatit taşı, rengini bileşimdeki safsızlıkların miktarından ve kalitesinden almaktadır. Genellikle saf haliyle şeffaf ve renksizdir. Doğada açık mavi ve pembeden koyu mor ve koyu yeşile kadar çeşitli renkleri bulunmaktadır. Taşın içeriğindeki mangenez inklüzyonları ona yeşil ve mavi, demir karışımı ise sarı tonlar veriyor. Ayrıca kedi gözü efektli apatitlere de rastlanıyor. Takılarda ise en çok mavi renkli apatit kullanılıyor.

 

Apatit Taşı Faydaları

Apatit taşı faydaları ile şifacıların ve ezoteriklerin dikkatini çeken, yüzyıllardır bilinen doğal taşlardan biridir. Bu taş sahibini birçok sıkıntıdan ve hastalıktan korumak ve kurtarmak özelliğine sahiptir. Ayrıca litoterapistlerin de aktif olarak kullandıkları minerallerden biridir.

 

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan apatit taşının iyileştirici etkisi taşın kullanıldığı yere göre değişmektedir. Şöyle ki genelde diğer doğal taşlarda olduğu gibi bu taşın da takı olarak kullanılması tavsiye ediliyor. Apatit taşlı yüzükler kemikleri güçlendirmeye yardımcı olurken, apatit bileklik osteokondrozu giderir, yaraları iyileştirir, kırıklara iyi gelir. Küpeler ise uykusuzluğa ve kötü ruh haline karşı takılır. Apatit kolye de bağışıklılığı güçlendirir.

 

İnsanlar için adeta muska görevi gören apatit taşı, duygusal insanların huzur ve sükunet kazanmalarına yardımcı olur, sıkıntıdan kurtarır. İnsanlarda oluşan psiko-duygusal durumları olumlu yönde etkileyebildiği için sahibine sağduyu ve dinginlik getirir. En önemlisi ise aile içindeki refah için önemli bir tılsımdır. Eve mutluluk ve sevgi getirir. Aynı zamanda alkolle mücadele eder.

 

Apatit taşı faydaları arasında en önemlisi uykusuzluk ve panik atakları giderme özelliğidir. Aynı zamanda tiroid bezi ve solar plektus üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Özellikle solar plektus üzerinde etkisinden dolayı sarı apatit tavsiye edilmektedir.

 

Sahibini kıskanç insanlardan ve nazarlardan koruyan bu taş çocuklar için de çok uygundur. Onlara enerji verir, hatalardan ve başarısızlıklardan kurtarır.

 

Sadakati simgeleyen apatit taşı, sahibine de sadık taşlardan olmakla güvenilir bir arkadaştır. Tehliklenin yaklaştığını hisseden apatit taşının sahibine fiziksel sinyal verdiği söylenmektedir. Şöyle ki apatit bileklik, kolye veya yüzüğünüz varsa hayatınız ve sağlığınızla ilgili herhangi bir tehliklede taşın temas ettiği yerde kızarıklık görebilir, kaşıntı hissedebilirsiniz. Bu durumda sizi korumaya çalışan taştan kurtulmamanız tavsiye edilir. Eğer kurtulursanız taş büyülü özelliklerini kaybeder ve bir daha asla bu özelliğini geri kazanamaz. Bunun dışında hasta vücutta taşın renginin solduğu da görülüyor.

 

Mavi apatit taşı özellikleri ve enerjisi diğer apatitlerden çok daha güçlüdür. Mavi renkli apatit aurayı temizler, zihni iyileştirir, sahibini motive eder. Hafızayı güçlendirirken aynı zamanda dikkati yoğunlaştırır. Özellikle yaratıcı insanların taşıdır.

 

Son olarak apatit taşı bileklik, kolye, yüzük veya küpeniz varsa bunu başka birine vermeniz tavsiye edilmiyor. Kullanılmış bir taşın başkasına verilmesi durumunda taşın büyülü özelliklerini ve enerjisini kaybedeceği, hatta verilen kişiye zarar verebileceği söyleniyor.

 

Etiketler: apatit taşı, apatit taşı faydaları, apatit taşı özellikleri, apatit taşı bileklik
Mart 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR