Aventurin Taşı Faydaları ve Özellikleri (+5 Özel Fayda)

Aventurin Taşı

Doğal güzelliği, ışıltılı görünümü, fiziksel ve kimyasal özellikleriyle takı yapımına çok uygun, kuyumcuların çok sevdiği doğal taşlardan biri de aventurin taşıdır. Aventurin farklı alanlarda kullanılabilen ve bir dizi tasarım seçeneği sunan bir süs taşıdır. Peki aventurin taşı özellikleri nelerdir? Hangi özelliklerinden dolayı takı tasarımlarında kullanılıyor? Ne gibi iyileştirici özellikleri vardır? Birlikte aventurin taşını inceleyelim.

 

Aventurin Taşı Faydaları

Eski Çin’de ve Mısır’da aventurin taşı faydaları ile bilinen, büyülü güçlerine inanılan çok popüler bir taştı. Hatta öyle ki imparatorluk mühürü bile aventurin taşından yapılmıştı. Bu taşın hükümdar hanedanının gelişmesine ve insanlara fayda sağladığına inanılıyordu. Gelelim aventurin taşının faydalarına.

Taş adını İtalyanca “aventura” yani “macera” kelimesinden alıyor. Taş maceracı olma özelliğine sahiptir. Bu da onun ışık yansımasından dolayıdır. Aventurin taşı da diğer doğal taşlarda olduğu gibi sayısız büyülü ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Ayrıca söylememiz gerekiyor ki taşın iyileştirici özellikleri ve faydaları çeşitli renklerine ve türlerine göre değişiklik gösteriyor.

Peki aventurin taşı, hangi iyileştirici ve büyülü özelliklere sahiptir? Aventurin taşı nasıl kullanılır? Bu taşı kimler kullanabilir?

 

 

Aventurin Taşı İyileştirici Özellikleri

Genellikle aventurin taşı yeşil renkte karşımıza çıkar. Ama kahverengi, bal sarısı, pembe, kirazımsı, kırmızı, mavi, siyah ve beyaz renkleri de bulunur. Renklerin özelliklerinden ve nasıl oluştuğundan daha sonra bahsedeceğiz. Ama şimdi merak ettiğimiz konu bu renklerin ne gibi farklı iyileştirici özellikler sergilediğidir.

Öncelikle söylemeliyiz ki aventurin taşı özellikleri kalp çakrasıyla çok uyuşuyor. Şöyle ki kalp çakrası da yeşil renktir. Aventurin de genelde yeşil bir taş olarak yeşil rengin inceliği, zerafeti, yenilenmeyi ve canlılığı sembolize ediyor.

Aventurin taşı, 1. Kan basıncının dengelenmesine katkıda bulunur ve kolestrolün düşürülmesine yardımcı olur;

2. Sağlıklı bir metabolik hızın uyarılmasına yardımcı olur (doktorlar bunun için aventurin kolye tavsiye eder);

3. Timus bezin sağlıklı işleyişini destekler;

4. Sakinleştirir ve sinirleri yatıştırır (siyah aventurin);

5. Zihinsel ve duygusal travmayı hafifletir, zihinsel iyileşmeyi etkiler (mavi ve yeşil aventurin);

6. Solunum yollarının viral enfeksiyonları üzerinde etkilidir;

7. Nöropsikiyatrik bozuklukların tedavisinde kullanılır.

 

Ayrıca litoterapide de aventurin taşnın iyileştirici özellikleri kabul edilir.

 

 

Aventurin Taşı Büyülü Özellikleri

 

Aventurin taşının büyülü özellikleri iyileştirici özelliklerinden daha fazladır diyebiliriz. Şöyle ki eski zamanlarda aventurin taşı, medyumların ve ezoteriklerin dikkatini çekmiş, ritülellerde sıklıkla kullanılmış ve bu taştan muskalar yapılmıştır.

Öncelikle aventurin, bir refah taşıdır. Enerjisi çok güçlüdür. Ayrıca aktif insanları sever. Aventurin taşı faydaları kendini göstersin istiyorsanız aktif ve enerjili biri olmalısınız. Aksi takdirde taş refah ve bolluk getirmezmiş. Kendinizi geliştirir ve daha aktif bir hayat sürerseniz taş size inanılmaz bir yaşam enerjisi ve ilham verir.

Taşın asıl özelliklerine gelecek olursak aventurin taşı,

1. Sahibinin karar verme sürecinde ona yardımcı olur, zor kararlar vermede insanlara güven ve kararlılık verir (yeşil aventurin);

2. Güçlü liderlik niteliklerinizi somutlaştırmaya yardımcı olur;

3. Sezgiyi keskinleştirir ve özgüven duygusu verir (pembe aventurin);

4. Yaratıcılığı teşvik eder (kırmızı aventurin);

5. Canlılığı ve duygusallığı arttırır (kırmızı aventurin);

6. Kişiyi olumsuz düşüncelerden uzaklaştırır (yeşil aventurin);

7. Kötülükten ve kem gözlerden korur (mavi aventurin);

8. Aşkın, tutkunun ve heyecanın tılsımıdır (mavi aventurin);

9. Sahibine iyi şanslar getirir (mavi ve pembe aventurin);

10. Agresif ve kontrol edilemeyen durumlarda sahibine yardım eder (siyah aventurin).

NOT: Siyah aventurin sahibiyseniz kullanırken dikkatli olmalısınız. Şöyle ki taşın siyah rengi ayrın evrelerine tabidir. Ay kendi enerjisiyle aventurine yeniden enerji yükler. Bu da bazen sahibine zarar verebilir. Ezoterikler aventurin taşlı bir takıya sahipseniz bunu azalan ayda takmanızı önerir.

Şunu da belirtmeliyiz ki siyah aventurin taşı genelde de güçlü enerjiye sahiptir. Bu taşı sihirbazlar ve büyücüler karmaşık ritüellerde ve geleceği tahmin etmek için kullanmıştır. Siyah aventurinin eski dönemlerde büyücülerin taşı olarak bilinmiştir.

Aventurin Taşını Kimler Kullanabilir?

Aventurin taşının özellikle toprak ve su grubu burçlarının tılsımıdır diyebiliriz. Boğa burçlarının özellikle mavi aventurin takmaları tavsiye edilir. Sahibine iyi şans getirir ve hayatının her alanında ona yardımcı olur, onları nazardan ve hasardan korur. Boğa burçlarının aventurin taşını kalbe yakın takmaları tavsiye edilir, taşın bu şekilde daha iyi etki edeceğine inanılır. Kalbe yakın olması için boğa burçları aventurin kolye kullanabilirler.

Yengeçler içinse yeşil aventurin uygundur. Bu taş, yengeçlerin artan gerginliklerini yatıştırır, onları olumlu ruh haline sokar. Başak burçlarına da yine iyi şans getiren bir taştır. Aynı zamanda onlara aşkı da getirir. Terazi burcu ise bu taşla tam anlamıyle macerayı satın alır. Ayrıca akrep burçları da yeşil turmalinle güçlerini dizginleyebilir.

Yay burçlarının aventurin takmamaları tavsiye olunur. Çünkü taş onlara negatif enerjiyi çeker. Kova burçlarına ise ne iyi ne de kötü etkisi yoktur.

 

Aventurin Taşı Özellikleri

Aventurin taşı, kuvars bazlı değerli taşlardan biridir. Aventurin taşı özellikleri arasında en bilinen özelliği parlak kapanımlara sahip olduğudur. Bu parlaklığı taşa fuksit verir. Böylece taş, gümüşümsü yeşil ve mavi parlaklık kazanır. Taşın içeriğinde fuksit değil de hematit ve geotit bulunuyorsa bu zaman taş kırmızı, turuncu ve kahverengi alıyor. Kısaca söylemek gerekirse taşın farklı renk paletleri oluşturması onun safsızlıklarına ve kapanımlarına göre değişiyor.

 

Kimyasal formülü SİO2 olan aventurin taşı, yağlı parlaklığa ve opak şeffaflığa sahiptir. Hematit, geotit, muskovit, fuksit, klorit ve rutil kapanıları vardır. Mohs ölçeğindeki sertliği ise 7’dir.

 

Etiketler: Aventurin Taşı
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR