Ay Taşı Özellikleri ve Faydaları, Ay Taşı Bileklik Modelleri

Ay Taşı

En eski zamanlardan beri ay taşı özellikleri mistik olarak değerlendirilmiştir. Farklı coğrafyalarda eski tarihçiler ay taşına “taşlaşmış ay ışığı” derlerdi. Kızılderililer ay taşına tapar, onun yaşamı ve hayatı kontrol eden bir tılsım olduğuna, Hindular ise ay taşının geleceği gördüğüne inanırlardı.

 

Peki gerçekten ay taşı böyle mistik özelliklere sahip mi? Güçlü enerjisi olan ay taşı faydaları nelerdir?

 

Bu sorular farklı zamanlarında tarihçileri, büyücüleri, litoterapistleri yakından ilgilendirmiş, bu taş her zaman araştırmalara konu olmuştur.  Biz de bu defa sizler için ay taşı özellikleri, ay taşı faydaları ile ilgili araştırma yaptık.

 

Eski Zamanlarda Ay Taşı

 

Eski zamanlardan beri ay taşı özellikleri en çok araştırılan taşlardan biri olmuş, taşın ortaya çıkışı, adı ve özellikleri hakkında birçok rivayetler günümüze kadar gelmiştir.

 

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki eski zamanlarda birçok doğal taş gibi ay taşının da büyülü özelliklerinin olduğuna inanılmıştır. Ama bir sıra araştırmalar sonucunda ay taşının dünyevi kökenli bir taş olduğu kararına gelinmiştir. Buna rağmen hala da bu taşın büyülü özelliklerinin olduğuna inanılmaktadır.

 

Bir rivayete göre ay taşının adı güneş uyurken karanlıkta bir kişiye eşlik eden ayın gölgesiyle benzediği için böyle adlandırılmıştır.

 

Genel anlamda ay taşı ve onun tüm çeşitleri güçlü bir enerjiye sahiptir. Eski zamanlardan beri bu taşı romantik bir aşk tılsımı olarak görmüşler. Bu inanca göre ay taşının harika bir ilişki kurmaya yardım etme özelliği vardır.

 

Eski zamanlarda ay taşının özellikle kadınlarda psişik yeteneklere yol açtığına inanılırdı. Bu taşı uzun süre üzerinde taşıyan bir kadının kehanet rüyaları görmeye başladığını söylerler.

 

Ay Taşı Özellikleri

Diğer tüm doğal taşlar gibi ay taşı özellikleri de fiziksel ve kimyasal özellikler, büyüleyici özellikler ve iyileştirici özellikler olmakla üç farklı kategoride araştırılmaktadır. Fiziksel ve kimyasal özellikleri doğada oluşma sürecini ve birleşimlerini göstermekte, büyülü ve iyileştirici özellikleri ise ay taşı faydaları, olumlu etkileri ile ilgili bilgiler vermektedir.

 

Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

 

Ay taşı nadir bulunan doğal taşlardan biridir. İlk defa İsviçre`de Adula sıradağlarında bulunmuş, söylentilere göre adını da bulunduğu yerden almıştır.

 

Ay taşının temel rengi beyaz-mavi veya mavimsi gümüş rengidir. Bu taş esrarengiz yanardöner görünümü ve renk değişimleriyle üç boyutlu bir görünüme sahiptir. Yanardönerliği ve ışık yansımalarıyla renk değişmesi ay taşı özellikleri arasında en bilinenidir. Hatta bu özelliği ile taşın sahte olup olmadığı bilinmektedir.

 

Kırılgan ay taşının katmanlı bir yapısı vardır. Basınca maruz kaldığında kolayca ufalır. Yarı saydam şeffaflıkta ve camsı, ipeksi parlaklıktadır. Mohs sertlik cetvelinde ise sertlik göstergesi 6 ila 6.5 arasında değişmektedir. Ayrıca pürüzlü, kabarcıklı ve kapanımlı görünümü de ay taşı özellikleri arasında onun ayırt ecidi özelliklerindendir.

 

Ay taşının üzerine düşen ışık gölgeler yaratır ki bu gölgelere göre de ay taşı adularia, belomerite ve labrador olmakla üç farklı türe ayrılır. Adularia ay taşının en bilinen halidir ve çok nadır bulunur. Adını Adula sıradağlarından almıştır. Belomorite sütlü veya sarı tonlarda olur ki ona aynı zamanda güneş taşı da derler. Labrador ise siyah ay taşıdır. İlk defa Kanada`da keşfedilmiştir.

 

Büyülü Özellikleri

 

Ezoterikçiler ay taşı özellikleri ile ilgili en çok büyülü özelliklerini sergilediğine inanırlar. Hatta öyle ki ona çok mistik anlamlar yüklerler. Ezoterikçilere göre ay taşı, çok büyük şans getiren bir taştır. Herhangi bir işletmede bulundurulursa sahibine olumlu bir etki eder, aile içinde ise kavgaları önler.

 

Ay taşı duyguları kontrol etmeye  ve boş endişelere kapılmamaya, aynı zamanda mevcut psikolojik travmalarla başa çıkmaya yardımcı olur. Onlar ay taşının güven uyandırdığına ve zaferlere yol açtığına inanıyorlar. Ayrıca ay taşı korkuların üstesinden gelmek için muska görevi görür ve daha iyimser olmaya katkıda bulunur.

 

Söylentilere göre ay taşı sahip olduğu enerjiyi özellikle dolunaylarda gösteriyor.

 

Ezoterikçiler ay taşı faydaları etki etmesi için ay taşlı takılar takılmasını öneriyorlar. Bu bir ay taşı bileklik, kolye veya yüzük olabilir. Eğer ay  taşı bileklik takıyorsanız ezoterikçiler onun özellikle sağ ele takılmasını tavsiye ediyorlar. Sağ ele takılmış bileklik yorgunluğu alır, güç verir ve sizi daha neşeli hale getirir.

 

Ay taşı, parlak ve seçkin kişilerin tılsımlı taşıdır. Bu taş güçlü iradesi olan, yüksek enerjili, değişime hazır olan kişileri sever. Bu nedenle de aslan, başak, terazi, boğa ve akrep burçları üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Astrologlar bu taşı koç, balıklar ve kova burçlarının asla kullanmaması gerektiğini de tavsiye ediyorlar.

 

İyileştirici Özellikleri

Litoterapistler ise ay taşını dünyevi bir taş olarak görür, ay taşı faydaları ile ilgili ezoterikçilerden farklı bu taşın insan sağlığı üzerindeki tıbbi açıdan olumlu etkilerinden bahsederler.

 

Ay taşı sindirim sistemine yardımcı olur ve metabolizmayı geliştirir. Vücutta vitamin oluşumunu olumlu yönde etkilerken aynı zamanda ciddi yaralanmaların da hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Bunun dışında solunum yolu hastalıkları, depresyon ve uykusuzluk, epilepsi, akciğer ve karaciğer hastalıkları, artrit gibi hastalıkları olumlu yönde etkilerken ani öfke patlamalarına da iyi geldiği biliniyor.

 

Gerçek Ay Taşı Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşlar ne kadar işlenirse işlensin mutlaka taşın içindeki doğal katmanları ve kusurları kendini belli edecektir. Ay taşı da heterojen yapısı gereğiyle katmanlı özelliğe sahiptir. Gözle kolayca görülebilen katmanlar elinizdeki ay taşının doğal olduğunun kanıtı olabilir.

 

Ay taşının plastiklerden farklı olarak bir ağırlığı vardır. Örneğin ay taşı bileklik aldıysanız ve onun gerçek ya da sahte olduğunu anlamak için onu bir mutfak terazisinde tartabilirsiniz. Gerçek ay taşı elinizdeki plastik bir takıya nazaran ağır gelecektir.

 

Ay taşı özellikleri arasında yanardönerliğinden bahsetmiştik. Farklı açılardan bakıldığında farklı renk tonları görebilirsiniz. Eğer sadece bir rengi yansıtıyorsa bu doğal ay taşı değildir.

 

Rüyalarda Ay Taşı

 

Eski zamanlarda ay taşının dolunayda yaşam hakkında gerçek rüyalar getireceğine inanılıyordu. Rüyada ay taşlı takı takmak örneğin ay taşlı bileklik taktıysanız bu, yakın zamanda ek gelirin veya bir hediyenin geleceğini gösterir. Eğer ay taşlı takınızı çıkardıysanız bir şeyleri satıp kar elde etmek olarak yorumlanır. Rüyada taşın kaybolması ise etraftaki kıskanç ve kindar insanları işaret eder. Taşınız kaybolduysa dinlenin ve olduğunuz ortamdan uzaklaşın.

 

Ay Taşı Nasıl Temizlenir?

 

Ay taşı özellikleri ile güçlü enerjili taşlardan biridir. Kullanıldığı zaman olumlu ve olumsuz enerjilere maruz kalır, bunu içinde biriktirir. Böyle olduğu zaman ay taşı faydaları sahibine etki etmez veya çok müdahele edemez. Bu durumlarda taşın temizlenmesi gerekmektedir.

 

Ezotetikçiler ay taşının temizlenmesi için bir bardak kaynak suyunun yeterli olduğunu söylüyorlar. Yapmanız gereken şey bir bardak kaynak suyu ile ay taşınızı birkaç gün yanyana koymaktır. Böylece ay taşı biriktirdiği tüm olumsuz enerjileri suya atıyor. Taş temizlendikten sonra bu suyu uzak bir yerde dökmek ve olumsuz enerjilerden kurtulmak gerekiyor.

 

Ay taşını topladığı enerjilerden arındırmanın bir yöntemi ise taşı birkaç gün toprağa gömmektir. Fazla ve olumsuz enerjilerini toprakla arındıran ay taşı faydaları ile yeniden sahibini olumlu yönde etkilemeye başlayacaktır.

 

Olumsuz enerjilerin dışında günlük olarak kullanılan ay taşı toza ve kire de maruz kalıyor. Bu zaman ise sabunlu suya batırılmış yumuşak bir bezle siler ve akan suyun altında yıkarsanız ay taşınız kirden ve tozdan arınmış olur.

 

Etiketler: Ay Taşı, Ay Taşı özellikleri, Ay Taşı faydaları, Ay Taşı bileklik
Şubat 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR