Baş Ağrısına Hangi Dualar İyi Gelir?

Baş Ağrısı İçin Dua

İnsanların hayatı boyunca en çok karşılaştığı sağlık sorunlarından biri baş ağrılarıdır. Günlük hayatın koşuşturmasında, stres ve yorgunluk halinde sürekli baş ağrıları yaşarız. Bundan kurtulmak için çoğumuz ilaç alırız veya doktora gideriz.  Peki hiç baş ağrısı için dua okumayı denediniz mi? Hayatımızdaki pek çok sıkıntıda, sağlık sorunlarımızda ya da güzel günlerde Allah’a dualar eder, O’nun Esmaül Hüsna’larını zikreder, O’na sığınırız. Elbette bir çok sıkıntıdan kurtulmak için okuduğumuz gibi baş ağrısına iyi gelen dua da vardır.

 

Bu defa sizler için baş ağrısı için okunacak dua nedir? Peygamberimizin baş ağrısı için okuduğu dua hangisidir? araştırdık. Eğer baş ağrılarınız ciddi bir sağlık sorununa dayanmamakta yorgunluktan ve strestense sizler için yaptığımız araştırmadaki dualardan birini okuyarak bu ağrılardan kurtulabilirsiniz.

 

Baş Ağrısı İçin Hangi Dua Okunur?

 

Sabah uyandığınızda veya stresli bir günün sonunda başınızın ağrıdığını hissediyorsanız baş ağrısına iyi gelen dua okuyabilirsiniz.

 

Baş ağrısı için okunacak dua istiyorsanız “hissettiğim şeyin şerrinden Allah’a sığınırım anlamına gelen “Euzi bi izzetillahi ve bi kudretihi min şerri ma ecidü ve uhaziru” duasını okuyabilirsiniz. Bu duayla sizi rahatsız eden ve temponuzu düşüren, güne kötü başlamanıza sebep olan baş ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

 

Eğer kronik baş ağrınız varsa Kur’an-ı Kerim’in en faziletli surelerinden olan birinci suresi Fatiha suresini okuduktan sonra yedi kez “Bismillahirrahmanirrahim, Bismillah’il-kebiri, neuzü billahi’l-azimi min şerri ırkın ne’aarin ve min şerri harrin-nari. Sadak allah ül azim” okumanız ve bir süre dinlenmeniz tavsiye edilir. Bu baş ağrısı duası ağrılarınızı hafifletir ve rahatlarsınız.

 

Bu duanın Türkçe anlamı ise şöyledir: “Büyük Allah’ın adıyla ağrıyan her damarın şerrinden ve cehennem ateşinin hararetinden yüce Allah’a sığınırım”.

 

Kur’an-ı Kerim’in her sure ve ayeti faziletli, şifa vericidir. Allah’a sığındığımız, O’na dualar ettiğimiz her an ağrı ve acılarımızdan, sıkıntılarımızdan kurtulur, huzur buluruz. Kur’an-ı Kerim’in Nas, Felak, Ayet-el Kürsi, Yasin ve Bakara sureleri, Haşr suresinin son dört ayeti hem baş ağrılarından hem de bütün hastalıklardan şifa bulmak için okunur.

 

 

Peygamberimizin Baş Ağrısı İçin Okuduğu Dua

 

Peygamberimizin, Kur’an’ Kerim’den baş ağrısına iyi gelen dua olarak 24 ayetten oluşan 59. sure olan Haşr suresinin son dört ayetini okumayı tavsiye ettiği, hatta bununla ilgili Hz. Muhammed Peygamber efendimizin bir hadisi şerifinde “başın ağrıyınca elini başına koy ve Haşr suresini Lev enzelnâ’dan itibaren oku” dediği söylenmiştir.

 

Haşr Suresi 21-22-23-24 Ayet

 لَوْ اَنْزَلْنَا هٰذَا الْقُرْاٰنَ عَلٰى جَبَلٍ لَرَاَيْتَهُ خَاشِعاً مُتَصَدِّعاً مِنْ خَشْيَةِ اللّٰهِؕ وَتِلْكَ الْاَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ
 هُوَ اللّٰهُ الَّذٖي لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۚ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِۚ هُوَ الرَّحْمٰنُ الرَّحٖيمُ
 هُوَ اللّٰهُ الَّذٖي لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۚ اَلْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزٖيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُؕ سُبْحَانَ اللّٰهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ
 هُوَ اللّٰهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْاَسْمَٓاءُ الْحُسْنٰىؕ يُسَبِّـحُ لَهُ مَا فِي السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِۚ وَهُوَ الْعَزٖيزُ الْحَكٖيمُ
 

Peygamber efendimizin Lev enzelnâ’dan dediği ayet Haşr suresinin 21.ayetinden başlar ve sırasıyla şöyle der:

 

Haşr suresi 21. ayet Türkçe okunuşu: “Lev enzelnâ hâzâ-lkur-âne ‘alâ cebelin laraeytehu hâşi’an mutesaddi’an min haşyeti(A)llâh(i)(c) ve tilke-l-emśâlu nadribuhâ linnâsi le’allehum yetefekkerûn(e)”.

 

Türkçe Meali: Eğer biz, bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik, elbette sen onu Allah korkusundan başını eğerek parça parça olmuş görürdün. İşte misaller! Biz onları insanlara düşünsünler diye veriyoruz.

 

Haşr suresi 22. ayet Türkçe okunuşu: “Huva(A)llahu-lleżî lâ ilâhe illâ hu(ve)(s) ‘âlimu-lġaybi ve şşehâde(ti)(s) huve rrahmânu-rrahîm(u)”

 

Türkçe Meali: O, kendisinden başka hiçbir ilah olmayan Allah’tır. Gaybı da, görünen alemi de bilendir. O, Rahman’dır, Rahim’dir.

 

Haşr suresi 23. ayet Türkçe okunuşu: “Huva(A)llahu-lleżî lâ ilâhe illâ huve-lmeliku-lmeliku-lkuddûsu-sselâmu-lmu/minu-lmuheyminu-l’azîzu-lcebbâru-lmutekebbir(u)(c) subhâna(A)llâhi ‘ammâ yaşkirûn(e)”

 

Türkçe Meali: “O, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan Allah’tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah’tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.

 

Haşr suresi 24. ayet Türkçe okunuşu: “Huva(A)llâhu-lhâliku-lbâri-u-lmusavvir(u)(s) lehu-l-esmâu-lhusnâ(c) yusebbihu lehu mâ fî-ssemâvâti vel-ard(i)(s) vehuve-l’azîzu-lhakîm(u)”

 

 

Türkçe Meali: O, yaratan, var eden, varlıklara şekil veren Allah’tır. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nun şanını yüceltmektedirler. O, galib olan, her şeyi hikmeti uyarınca yapandır.

Etiketler: Baş Ağrısı İçin Dua, Baş Ağrısına İyi Gelen dualar, şifa veren dualar
Ocak 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR