Bebekler İçin Nazar Duası, Sıkıntı ve Ağrı İçin Etkili Nazar Duası

Bebekler İçin Nazar Duası, Sıkıntı ve Ağrı İçin Etkili Nazar Duası

Ailelerin en korktuğu şey bebeklerine nazar değmesidir. Özellikle ortada hiçbir şey yokken bebeğiniz sürekli huysuzluk çıkarıyor, ateşleniyor ve yemek yemiyorsa sık sık nazar duası okumanızda fayda vardır. Peki, bebekler için nazar duası olarak hangi ayet ve sureler okunmalı? En etkili nazar duası hangisidir?

 

Bugün sizler için İslam âlimlerinin göz değmesi ve kötülüklerden korunmak için tavsiye ettiği duaları derledik. Ayrıca Peygamber Efendimizin (s.a.v.) nazardan korunmak için hangi duaları okuduğunu göreceğiz. Aileniz, sevdikleriniz ve bebekler için nazar duası okumak oldukça faydalıdır. İçeriğin devamında nazar duası Türkçe ve Arapça okunuşlarını, anlamlarını bulabilirsiniz. Şimdiden Allah şifa versin...

 

Bebekler İçin Nazar Duası

 

Peygamberimizin (s.a.v.) nazar ve göz değmesinden korunmak için hangi duaları ettiğini ve neler yaptığını Ebû Said El-Hudrî (r.a.) şöyle nakletmiştir;

 

Efendimiz (s.a.v.) "Cin ve insanların nazarından Allah'a sığınırım." gibi dua ederek hem cinlerin hem de insanların nazarından korunmak için Allah'a yönelirdi. Ardından Muavvizetân (Felak ve Nas Sureleri) indirildiğinde bunları okumayı sürdürdü. Felak ve Nas surelerinde tüm bu varlıkların şerrinden Allah'a sığınılmaktadır. Hasta ve nazar değenlerde bu surelere sığınıp Allah'tan şifa isteyebilir.

 

 

 

Nazardan Korunmak İçin Okunacak Sure ve Ayetler

 

Kalem Suresi 51. ve 52 Ayet

 

Okunuşu: Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semiûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn(mecnûnun). Ve mâ huve illâ zikrun lil âlemîn(âlemîne).

 

Anlamı: Şüphesiz inkâr edenler Zikr'i (Kur'an'ı) duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. (Senin için,) "Hiç şüphe yok o bir delidir" diyorlar. Hâlbuki o (Kur'an), âlemler için ancak bir öğüttür.

 

Bebekler İçin En Etkili Nazar Duası

Felak Suresi

 

Okunuşu:

 

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul e'ûzü birabbil felak

Min şerri mâ halak

Ve min şerri ğasikın izâ vekab

Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad

Ve min şerri hâsidin izâ hased

 

Anlamı:

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

De ki: "Sığınırım o sabahın Rabbine,

Yarattığı şeylerin şerrinden,

Karanlığı çöküp bastırdığında bir gecenin şerrinden,

O düğümlere üfleyen üfürükçülerin şerrinden

ve kıskançlık gösterdiğinde bir kıskancın şerrinden!"

 

Nas Suresi

 

Okunuşu:

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul e'ûzü birabbinnâs

Melikinnâs

İlâhinnâs

Min şerrilvesvâsilhannâs

Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

Minelcinneti vennâs

 

Anlamı:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,

İnsanların hükümdarına,

İnsanların ilahına,

O sinsi vesvesecinin şerrinden.

O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.

Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

 

Ayetel Kürsi

Okunuşu: Bismillahirrahmânirrahîm.

 

"Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim."

 

Anlamı: Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

 

Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutandır. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku.

Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir.

Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar.

O'nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek, ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.

 

 

Etiketler: bebekler için nazar duası, bebekler için dua
Aralık 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR