Bebekler İçin Öksürük Duası – Öksürüğe İyi Gelen Dualar

Bebekler İçin Öksürük Duası

Yaradan ile aramızdaki bağın ismi duadır. Her derdimizde Allah'a dua ile döner ve ondan yardım bekleriz. Allah'ın izniyle duaların da açamayacağı kapı yoktur. Bugün bebekler için öksürük duası olarak tavsiye edilen en etkili duaları sizler için listeledik. Öksürüğü kesen dua, her hastalıkta gibi öncelikle manevi duamızı yaptıktan sonra mutlak suretle sebepleri göz önünde bulundurup fiili duayı gerçekleştirmeliyiz. Fiili dua ise doktora görünüp onun tavsiyelerini dikkate almaktır.

 

Özellikle bebekler için öksürük duası aileler tarafından sıkça aranılmaktadır. Aşağıdaki şifa ayetini 3'er kere okuyabilir veya duayı Allah'tan öksürüğün geçmesini dileyerek 3 kez suya okuyup ardından içebilirsiniz.

 

Bebebekler İçin Öksürük Duası Arapça Okunuşu

Öksürüğe İyi Gelen Dua Türkçe Okunuşu

 

"Bismlllâhirrrahmâni'rrahim. Ve yeşfi sudûre kavmin mü‘minine. Ve şifâün limâ fissudûri ve hüden ve rahmeten lil mu’minine. Yehrucu min hutûnihâ şerâbun muhtelifun elvânuhu fihi şifâün linnâsi, inne fi zâlike leâyeten likavmin yetefekkerûn. Ve nünezzilü minel Kur’âni ma hüve şifâun ve rahmetun lil mü ‘minine. Ve izâ meriztü fehuve yeşfinî. Kul huve lillezîne âmenû hüden ve şifâün."

 

Öksürüğe İyi Gelen Dua Anlamı

 

"Mü’minlerden bir topluluğun gönüllerine şifâ versin!" (Tevbe, 14)

"Gönüllerde olan dertlere bir şifâ ve mü’minler için bir hidâyet ve bir rahmet (olan Kur’ân) gelmiştir." (Yûnus, 57).

"Onların (o arıların) karınlarından, renkleri muhtelif bir içecek çıkar ki, onda insanlar için bir şifâ vardır. Şüphesiz ki bunda, düşünecek bir topluluk için kesin bir delil vardır." (Nahl, 69).

"Hem Kur’ân’dan öyle şeyler indiriyoruz ki o, mü’minler için bir şifâ ve bir rahmettir.” (Isra, 82).

"Hem hastalandığım zaman da bana O şifâ verir!" (Şûarâ, 80)

"De ki: 'O, îmân edenler için bir hidâyet ve bir şifâdır!" (Fussilet, 44)

 

 

Etiketler: Bebekler İçin Öksürük Duası
Şubat 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR