Bebekler İçin Şifa Duası – Hasta Bebekler İçin Tesirli Dualar

Bebekler İçin Şifa Duası

Hepimizin hayatında en önemli şey sağlığımızdır. Hele bu canımızdan bir parça olan bebeğimizse kesinlikle sağlığını kaybetsin istemeyiz. Fakat böyle bir durumla karşılaşırsak bebekler için şifa duası olarak tavsiye edilen ayet, hadis ve dualara sımsıkı sarılabiliriz. Hastalandığımızda doktorlara gitmek ne kadar önemliyse manevi anlamda şifamızda dualardadır. Çünkü her şeyde olduğu gibi hastalıkta bizim için bir imtihandır. Bugün hem sizin hem de bebekler için şifa duası olabilecek en tesirli ve kuvvetli duaları listeledik. Şimdiden şifa okuyan herkese ve bebeklerimize şifa olsun inşallah...

 

Bebekler İçin Şifa Duası – Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Duası

Hasta olan ve şifa arayan herkese olduğu gibi bebeklerinize de bazı duaları okuyabilirsiniz. Bunun için Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hayırlı olduğundan bahsettiği bir dua bulunmaktadır.

 

Okunuşu: "Allahümma rabben nas, müshibel bes, üşfi enteş şafile, şafiya illa ente üşfi şifa en yugaduri sekamen."

 

Anlamı: "Ey Allah'ım. Sen insanların Rabbisin. Her zorluğu sen giderirsin. Şifayı ancak sen verirsin. Senden başka şifa verecek yok. Sen öyle şifa verirsin ki hasta üzerinde ne iz nede herhangi bir hastalık eseri kalır."

Peygamberimiz (s.a.v.) kendi hastalığında şu duayı okur ve Allah'tan şifa dilerdi:

 

"Lâ ilâhe illâllahü vahdehü lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyî ve yümîtü ve hüve hayyün lâ yemûtü ebeden. Sübhânellahi Rabbil ibâdi ve rabbil bilâd. Vel hamdü lillâhi kesîren tayyiben mübâreken fîhi alâ külli hâl. Vallahü ekberü kebîren, celâlullahi ve kibriyâühü ve azametühü ve kudretühü bikülli mekân. Allahümme in künte kadayte aleyyel mevte fağfirlî verhamnî min zünûbî ve eskinnî cennete adnin.’"

 

Peygamberimiz her hasta olduğunda bu duayı okuduğu için Hz. Aişe (r.a.) annemizde okur ve dua sonunda, Subhaneke innü küntü, minezzalim dualarını 10 kez tekrarlarmış.

 

 

Etkili ve Kuvvetli Şifa Duası

İnsanın elinden sağlığı gittiğinde çaresiz kalır. Kimse hasta olmadan sağlığının kıymetini bilmiyor. Bu yüzden hastalığa yakalanan herkes doktorlardan şifa ararken aynı zaman da duaya da sımsıkı sarılıyor. Hastalıklara şifa arayan herkes en çok Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ettiği şifa duasını merak etmektedir.

Çünkü bu herkes tarafından bilinir ki en tesirli ve kuvvetli duadır. İşte şifa duasının Türkçe okunuşu ve anlamı...

Okunuşu: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame."

Anlamı: Bu hastalığa şifa ver ey âlemlerin Rabbi! Şifa ver, çünkü şifa veren tek kişi sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa veren yoktur. Öyle bir şifa ver ki hiçbir hastalık kalmasın" (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

 

 

Daima boyununuzda taşımak isteyeceğiniz birbirinden tesirli dualı kolye modelleri için ilgili kategorimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

 

Etiketler: Bebekler İçin Şifa Duası
Şubat 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR