Beyaz Renkli Doğal Taş Çeşitleri

Beyaz Renkli Doğal Taş Çeşitleri

Beyaz renk anlamıyla her zaman dikkat çekici ve değerli olmuştur. Bu aynı şekilde doğal taşlar için de geçerlidir. Doğal taşlar geniş renk paletine sahitir. Ama beyaz doğal taş hangi taş çeşidi olursa olsun kendine has görünümü, enerjisi ve nadirliğiyle seçiliyor.

 

Bu zamana kadar sizlere hep tek tek taşlardan ve doğadaki renklerinden, onların enerjilerinden ve anlamlarından bahsettik. Bu defa bir farklılık yapmak istedik ve sizlere beyaz renkli doğal taş çeşitlerini araştırdık. Eğer beyaz renk seviyorsanız ve beyaz renkli doğal taş arayışındaysanız bu içeriğimiz kesinlikle işinize yarayacaktır.

Beyaz Doğal Taş

Beyaz rengin farklı anlamları ve çağışımları vardır. Bu tabi ki kültüre ve bireye göre değişiyor. Öncelikle beyaz renk, saflığı, temizliği, sadeliği, masumiyeti, minimalizmi çağırıştırır. Çoğu kültürde de böyle kabul edilmiştir. Renk psikolojisinde de zaten beyaz renk saflığı ve masumiyeti temsil eder.

Beyaz, her zaman parlak bir renktir. Bu nedenle de hep dikkat çekicidir. Temiz ve güzel görünür. Bu nedenle ev dekorasyonuna, kıyafet ve takı tasarımlarına şık ve ferah bir görünüm kazandırır. Ev dekorasyonunda bazen beyaz renk boşluk ve soğukluk olarak algılansa da kıyafetlerde, takı tasarımlarında özellikle gümüşle birleşince yani gümüş yüzük , kolye, bileklik veya kadınlar için küpeleri farklı bir boyuta taşır, gerçek anlamda tazelik ve temizlik duygusu yaratır.

Doğal beyaz taş , taşın türü ne olursa olsun güzelliğiyle takılara farklı bir hava katıyor. Beyaz taşların fiziksel ve kimyasal, büyülü ve iyileştirici özellikleri ait olduğu taş grubuna göre değişiyor. Bunu da söylememiz gerekiyor ki birçok doğal taşın beyaz rengi nadir bulunur ve çok değerlidir.

Bazı doğal taşlar var ki o taşları bir temel renkleriyle tanırız, ama bu taşların geniş renk paletiyle beyaz renkleri de bulunur. Örneğin, kehribar taşının kendine has spesifik rengi vardır. Herkes doğal kehribar renginin sarı kahverengi olduğunu bilir. Ama kehribarın beyaz rengi de vardır. Nadir bulunur ve çok değerlidir. O kadar değerli ki ona “kraliyet taşı” da deniz. Aynı şekilde akik taşının herkes tarafından bilinen belli renkleri vardır. Ama beyaz rengini çoğu kişi bilmez.  

Peki beyaz doğal taşlar hangileridir? Nasıl görünürler? Hangi özelliklerine göre seçilirler? Fiziksel ve kimyasal özellikleri nelerdir?

Beyaz Renkli Doğal Taş

Beyaz ve berrak taşlar her zaman çok popüler olmuştur. Beyaz doğal taş çeşidine bakmaksızın sofistike görünüme sahiptir. Beyaz renkli doğal taşların sayısız çeşitleri vardır. Sizler için bu içeriğimizde hepsini bir araya getiremesek de çok bilinen ve tercih edilen taşlardan sizler için bir liste oluşturduk.

 

Beyaz Mercan Taşı

Beyaz mercan veya koral olarak bilinen bu doğal beyaz taş rengi ve kendine has desenleriyle takı tasarımlarının aranan doğal taşlarından biridir. Doğada diğer renkleri de bulunur ama en bilinen mercan türü beyaz mercandır. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 3.5 olduğu için çok narin ve kırılgandır. Buna rağmen takıları şıklaştıran vazgeçilmez doğal taşlardan biridir. Ayrıca eşsiz saten dokuya sahiptir.

 

Aytaşı

Eşsiz beyaz renkli doğal taşlardan biridir. Pürüzsüz yapıya sahiptir ve bir inci kadar parlaktır. Çeşitli renkleri var ama doğası gereğiyle temel rengi beyaz olan beyaz renkli doğal taştır. Mistik ve güçlü bir enerjiye sahiptir. Farklı metallerle uyum sağlayabilir. Ama hem görüntü hem de enerji olarak en uyum sağladığı metal gümüştür. Hem kadın takılarda hem de erkek gümüş yüzük modellerinde sıklıkla tercih edilir.

 

Kaplan Gözü Ay Taşı

Kaplan gözü ve ay taşı mı? Evet. Çok nadir bulunan beyaz renkli doğal taş çeşitlerinden biridir. Ay taşıdır ama bir kaplan gözü renk yansımasına sahiptir. Özellikle geceleri kedinin büyülü gözleri gibi parlar. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 6 ila 6.5 arasında değişir. Bu da kaplan gözü aytaşının takılar için mükemmel bir malzeme olduğunu gösterir. Genellikle yüzüklerde kullanılır.  Ayrıca bu taş koruyucu enerjiye sahiptir. Sahibinin aurasındaki kötü enerjiyi yok eder, aynı zamanda iyi şans getirir.

 

Havlit Taşı

Mermer ve porselen gibi koyu damarlara sahip halvit taşı da beyaz doğal taşlar sırasındadır. Beyaz mercan gibi kırılgan yapıya sahiptir. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 3.5 olsa da takılara şıklık kattığı için yaygın olmasa da kullanılan doğal taşlardan biridir. Genellikle havlit taşı bileklik olarak kullanılıyor.

 

İnci

Doğal inciler, Güney deniz incileri, tatlı su incileri, Basra incileri ve incilerin birçok türü beyaz renktedir. Eşsiz yanardöner parlaklığa sahip indiler insanların eski zamanlardan bugüne kadar çok değer verdiği taşlardır. Bir zamanlar sadece zenginlerin ulaşabildiği ve onlara has bir taş olsa da şimdi daha ulaşılabilirdir. İncinin sedef parlaklığı nefes kesicidir. Ama çok kırılgan bir yapıya sahiptir. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 2.5 ila 4 arasında değişiyor. Ama bu incilerin takı tasarımlarında kullanmayı engellemiyor. İnciden sofistike takılar hazırlanıyor ve şıklığına özen gösteren kadınları süslüyor.

 

Beyaz Akik

Yarı saydamdan süt beyazına kadar renk paletinde olabilen beyaz akik taşı mumsu parlaklığa sahiptir ve doğal beyaz taş çeşitleri arasında yine nadir bulunan taşlardan biridir. Katmanlı yapısıyla eşsiz desenler desenlere sahip beyaz akik mükemmel bir stil tamamlayıcıdır. Dayanıklıdır. Şöyle ki mohs cetvelinde sertliği 6.5 ila 7 arasında değişmektedir. Aynı zamanda uygun fiyatlıdır.

 

Beyaz Yeşim

Yeşil olarak bildiğimiz yeşim taşının da geniş renk paleti vardır. Bunlardan biri de beyazdır. Yeterince dayanıklı olan beyaz yeşim taşı (mohs ölçeği: 6) yumuşak ve pürüzsüz yapıya sahiptir. Takılarda nadiren rastlanır ama oymalar ve heykeller için sıklıkla tercih edilir.

 

Beyaz Jasper

Yine dayanıklı bir beyaz taş. Beyaz jasperin cesaret kristali olduğunu söylerler. Beyaz akik, beyaz kehribar, kaplan gözü aytaşı, yeşim taşı kadar nadir değildir. Kolayca bulunabilir beyaz taşlardandır. Opak parlaklığa sahiptir. Oluşum yerine göre birbirini tekrarlamayan eşsiz desenleri vardır.

 

Beyaz Opal

Beyaz opal, opal taşların bir  türüdür. Ama kendi içinde de farklı özelliklere sahip opal beyaz doğal taş çeşitleri vardır. Şöyle ki süt opaller ve hafif beyaz opaller mevcuttur. Değerli taşlardandır ama değeri sadece doygun renginden dolayı değildir. Taşlar yarısaydamdan opak olmaya kadar değişir ve camsı parlaklğıa sahiptir. Üzerlerinde pembemsi ışık yansımaları vardır.

 

Bu taşların yanı sıra beyaz doğal taşlar beril olarak adlandırılan goşenit taşı, beyaz topaz, beyaz zirkon, berrak kuvars, beyaz safir, mozanit, beyaz skolesit, sodalit, elmaslar ve gökkuşağı aytaşı olarak devam eder.

 

Etiketler: beyaz taşlar, beyaz renkli doğal taş, beyaz doğal taşlar
Kasım 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR