Doğal Taş Arındırma Yöntemleri (5 Etkili Yöntem)

Doğal Taş Arındırma

Doğal taşlarla ilgili sizler için yazdığımız içerikleri beğendiğinizi ve takip ettiğinizi biliyoruz. Daha önce burçların uyumlu doğal taşlarından bahsettik ve 12 burçla bu serimizi tamamladık ama blogumuzun doğal taşlar kategorisinde sizlere yeni içerikler sunmaya devam ediyoruz. Sizlere hep doğal taşlardan ve onların enerjisinden bahsediyoruz ama doğal taş arındırma yöntemleri hakkında hiç araştırma yapmadığımızı farkettik. Bu nedenle de bu defa sizler için doğal taşların olumsuz enerjilerinden arındırma yöntemlerini araştırmak istedik.

 

Siz de doğal taşların enerjisine inanıyorsanız, iyileştirici ve büyülü özelliklerinden dolayı tılsım olarak kullandığınız doğal taş kolye, bileklik veya yüzüğünüz varsa ya da evinizde, iş yerinizde doğal taş bulunduruyorsanız bu içerik tam size göre.

 

Doğal Taş Arındırma Yöntemleri

 

Doğal taşlar çok eski zamanlardan beri insanların dikkatini çekmiş, bu taşların sahip olduğu iyileştirici ve büyülü özellikleri her zaman taktir edilmiştir. Doğal taşların iyileştirici özellikleri bazen modern tıpta kabul edilmese de günümüzde hala bu taşların faydalarına inanan büyük kitle var. Doğal taşların sahip olduğu özellikler tarih boyunca onaylanmıştır. Hatta doğal taşlarla litoterapi dediğimiz tedavi yöntemi var. Litoterapide doğal kristallerin, taşların enerjisiyle insan vücuduna birçok olumlu enerji yükleniyor, birçok hastalık tedavi olunuyor.

 

Her taşın kendine has özelliği var. Ama bütün doğal taşlar bir noktada birleşiyor. Doğal taşlar, insanları olumlu etkilerken yıpranıyor ve olumsuz, negatif enerjiyle yükleniyor. Bu durumlarda taş ya artık özelliklerini kullanamıyor. Hatta bazı durumlarda negatif enerjiyle dolmuş taşın kendi sahibine zarar verebileceği bile söyleniyor. Düzenli olarak arındırmak veya temizlemek, yeniden sarj etmek taşınızı doğal haline döndürmenin tek yoludur.

 

Peki taşlar doğal haline nasıl döndürülür? Negatif enerjiyle dolmuş doğal taş nasıl arındırılır ? Bugün sizlere tam olarak da bundan bahsedeceğiz. Eğer doğal taşlı gümüş yüzük sahibiyseniz veya doğal taştan bileklikleriniz, kolyeleriniz varsa ve sürekli kullanıyorsanız bu içeriği dikkatlice okuyun.

 

1. Doğal Taşınızı Güneşlendirin

Ofisinizde, ofisinizde kullandığınız doğal taşınız varsa veya sürekli taktığınız bir doğal taşı takınız varsa, artık size iyi geldiğini düşünmüyorsanız taşnızı yaklaşık bir saat sabah güneşinin altında güneşlendirin. Ama güneş ışığının taşa doğrudan çarpmamasına dikkat edin. Aksi taktirde güneş ışıkları taşın yüzeyini bozabilir. Güneşin aydınlattığı bir odada camın önüne koymanız yeterli olacaktır. Taşınız güneş enerjisiyle arınacak ve yeniden olumlu enerjiyle yüklenecektir.

 

2. Taşınıza Ay Işığı Banyosu Yapın

Doğal taş arındırma yöntemleri arasında en etkili yöntemlerden biri ay ışığı banyosudur. Peki ay ışığı banyosunu nasıl yapabilirsiniz? Bunu yaparken neye dikkat etmeniz gerekir? Doğal taşlı tılsımınızı arındırmak istiyorsanız dolunay gecesi mükemmel bir seçim olabilir. Eğer dolunayı bekleyemek istemiyorsanız yeni ay ile dolunay arasındaki süreyi de değerlendirebilirsiniz. Ama ayın küçüldüğü dönemlerine dikkat edin. Bu dönem sadece gül kuvars, ametist, ay taşı gibi ay ile ilgili taşları arındırabilirsiniz. Diğer taşları arındırmak için ayın küçüldüğü dönem doğru seçim olmaz.

NOT: Taşınızı gece çökmeden camın önüne bırakıp gece saat 11`den önce alırsanız taşınız hem güneşin hem de ayın ışığıyla arınır.

 

3. Doğal Taşınızı Akan Suyun Altında Yıkayın

Doğal taşları akan suyun altında yıkamak bilinen en eski ve etkili yöntemlerden biridir. Bu çok basit bir yöntemdir. Taşınızı akan suyun altına tutun ve sadece 1 dakika yıkayın. Su taşın içinde biriken negatif enerjiden kurtaracaktır. Bu işlem boyunca ve bittikten sonra taşınızı sert bir şekilde ovalamaya gerek yoktur. Sadece suyun altına tutmanız yeterli olacaktır. Sonrasında yumuşak bir bezle kurulayayıp kullanabilirsiniz.

 

Bu yöntemi sitrin, malakit, lapis lazuli taşları için tavsiye etmiyorlar.

 

4. Tuz Kullanın

Tuzun tarih boyunca negatif enerjileri ve olumsuzlukları uzaklaştırdığını biliyor muydunuz? Doğal taş nasıl arındırılır sorusunun bir başka cevabı da tuzdur. Doğal taşınızı arındırmak için tuz kullanabilirsiniz. Doğal taşınız bir kabın içine sığacak ölçüdeyse bir kabın içine doğal tuz dökün ve taşınızı tuzun üstüne koyun. Hatta taşı tuzun içine gömebilirsiniz. Dilerseniz içine doğal tuz karıştırılmış maden suyu da tercih edebilirsiniz. Taşınızı, tılsımınızı tuzun içinde 1 gün, tuzlu suyun içinde ise 2 gün bekletebilirsiniz. Daha sonra çıkarıp durulayın ve yumuşak bezle kurulayın.

 

Bu yöntemi firuze, malakit, opal gibi parlak ve gözenekli taşlarda yapmamaya çalışın.

 

 

Tütsü İle Doğal Taş Arındırma

Doğal taş arındırma yöntemleri arasında en çok merak edilen yöntemlerden biri de tütsü ile doğal taş arındırmadır. Tütsü yöntemi hiç de yabancı değil gibi. Çoğu kişi evde tütsü yakmayı, tütsünün kokusunu çok seviyor. Ama tütsü sadece güzel bir koku vermez aynı zamanda aurayı da temizler, strese iyi gelir ve sakinleştirir.

 

 

Doğal taşlarda da aynı etkiye sahip olduğunu biliyor muydunuz? Tütsü ile doğal taş arındırma en etkili yöntemlerden biridir. Doğal taşınızı tütsü ile arındırmak istiyorsanız adaçayı yaprakları kullanabilirsiniz. Adaçayı çok sayıda iyileştirici özelliğe sahip olduğu gibi doğal taşınıza da iyi gelecektir. Adaçayını bir kaseye koyun ve yakın. Taşınızı avucunuzun içinde tütsünün içinde geçirin. 30 saniye kadar taşı tütsüleyebilirsiniz. Bunu açık bir camın önünde yapmaya çalışın. Böylece negatif enerji dışarıya akacaktır.  

Etiketler: Doğal Taş Arındırma, Doğal Taş Arındırma yöntemleri, Doğal Taş temizleme
Kasım 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR