En İyi Tesbih Taşı: Oniks, Akik, Turkuaz ve Kaplan Gözü

En İyi Tesbih Taşı

Tesbihlerle ilgili daha önce yazdığımız blog içeriklerimizde tesbihin Türk kültüründeki yerinden, kullanım alanlarından ve amaçlarından, farklı tesbih malzemelerinden ve türlerinden bahsetmiştik. Biliyoruz ki tesbih yapımında metalinden ağacına kullanılan çok fazla çeşit malzeme var. Ama doğal taşlar tesbihlerin vazgeçilmezidir. O yüzden bu defa tesbihlerle ilgili en çok sorulan en iyi tesbih taşı hangisidir sorusunu sizler için yanıtladık.

 

En İyi Tesbih Taşı

Doğanın bize sunduğu yüzyıllar önce keşfedilmiş, bulunma tarihi daha yakın geçmişe dayanan ve daha keşfedilmeyi bekleyen sonsuz sayda doğal taşlar vardır. Bu taşların bir çoğu dekoratif amaçlı kullanılan, mücevherlere güzellikl katan süs taşlarıdır. Doğal taşlar aynı zamanda tesbihte kullanılan en önemli malzemedir.

 

Tesbih yapımında kullanılan yüzlerle taş çeşidi sayabiliriz. Taşların her biri farklı tesbih çeşidini ortaya çıkarır. Tesbih severlerin de aslında almayı en çok tercih ettikleri, en çok dikkatini çeken doğal taş tesbih çeşitleridir.

 

Peki tesbihler için doğal taşlar nasıl seçiliyor? Tesbih için en iyi mi yoksa en güzel tesbih taşı mı tercih edilmeli?

 

Doğal taşların her biri ister mücevherlerde ister objelerde isterse de tesbihlerde muazzam renkleri, ışık yansımaları, kısacası tüm fiziksel ve kimyasal özellikleriyle esrarengiz görünüme sahiptir. Kuyumculukta ve tesbih yapımında taşın güzelliği önemli bir kriterdir ama yeterli değildir. En güzel tesbih taşının aynı zamanda en iyi tesbih taşı olması lazım.

 

Mücevher aynı zamanda tesbih yapımı için doğal taşların önce mohs sertlik cetvelinde sertlik derecesine ve kırılganlığına bakılır. Boncukların kesilmesi ve tesbihin sonraki zamanlarda kullanılması için taşın yeterli sertliğe sahip olması da önemlidir. Ama bu, sertliği düşük olan taşların tesbih için yararsız olduğunu göstermiyor. Örneğin akik, kaplan gözü, oniks, firuze, ametist taşlarının sertlik derecesi yüksek taşlardır. Ama en sevilen ve en çok tercih edilen tesbihlerden birinin mohs sertlik cetvelinde sertlik derecesi 2.5 ila 3 arasında değişen ve kırılgan olan damla kehribar tesbih modelleri olduğu da bir gerçektir. Aynı zamanda oltu taşı da sertlik derecesi düşük ama çok sevilen tesbih çeşitlerinden biridir.

 

En Güzel Tesbih Taşı

 

Doğal taşlardan hazırlanan tesbihler çok çeşitli olmakla, her taşın kendine has güzelliği, anlamı ve özellikleri vardır. Doğal taşlar arasında en güzel tesbih taşı nedir diye soracak olursanız kaplan gözü, kehribar, akik, oniks, firuze, sedef, inci, oltu taşı, kuvars, ametist taşlarını söyleyebiliriz. Bu taşlardan yapılmış boncuklar 925 ayar gümüş madeninden hazırlanan imame ve püsküllerle birleşiyor ve ortaya eşsiz doğal taş tebihler çıkıyor.

 

Şimdi en güzel tesbih taşlarına birlikte bakalım.

 

KEHRİBAR – doğal taş tesbihlerde sıklıkla kullanılan taşlardan biri olmakla tesbih kullanmayı seven ve koleksiyonu olan kişilerin en çok tercih tesbih türüdür. Damla kehribar, sıkma kehribar ve ateş kehribar tesbih olmakla üç çeşidi vardır. Bu tesbihler arasında sadece damla kehribar tesbih çeşidi doğal kehribar taşından yapılıyor. Ateş kehribar renginden ve görüntüsünden, sıkma kehribar ise içinde sıkıştırılmış kehribar tozu olduğu için kehribar tesbih çeşitlerinden sayılır. Doğal kehribar taşının sertlik derecesi 2.5-3`dür ve kırılgan yapıya sahiptir. Bu nedenle de kehribar hassas bir taştır ve yapımı zordur. Bu özelliklerine rağmen kehribar en güzel ve en iyi tesbih taşlarından biridir.

 

AKİK – göz okşayan farklı renk çeşitleri ve 6.5 ila 7 arasında değişen sertlik derecesiyle tesbih yapımı için en iyi taşlardan biri olarak bilinir. DİRİLİŞ TAKI online sitesinde de açık ve koyu kırmızı, yeşil renkli akik taşlarından tasarıanmış gümüş püsküllerle süslenmiş tesbih modelleri bulabilir aynı akik taşından tasarlanan gümüş yüzük modellerinden biriyle de kombinleyebilirsiniz.

 

ONİKS – eril enerjiye sahip doğal taşlardan biridir ve tesbihler için sık sık kullanmaktadır. Mavi, kırmızı ve siyah oniks taşından tasarlanmış, gümüş kazaziye püsküllerle süslenmiş tesbihler göz okşamaktadır.

 

TURKUAZ – Antik zamanlardan beri insanların bildiği ve tesbih yapımında kullanılan en iyi tesbih taşı listesinde ilk sıralarda gelmektedir. Mükemmel rengi ve görünümü ile herkesin sahip olmak istediği doğal taş tesbihlerdendir.

 

OLTU TAŞI – düşük sertlik derecesine sahip olsa da tesbihler için vazgeçilmez doğal taşlardandır. Şöyle ki sertlik derecesi 3`dür. Erzurum oltu taşı olarak da bilinen bu taştan yapılan tesbihler rağbet görmektedir. DİRİLİŞ TAKI online sitesinden üzeri gümüş ve mine işlemeli eşsiz tasarımlar bulabilirsiniz.

İNCİ – oltu taşı gibi düşük sertliğe sahip doğal taşlardan biridir. İnci taşının sertlik derecesi 2.5 ila 4.5 arasında değişmektedir. İnci mükemmel güzelliği ile tesbihleri süslemektedir. Sevdiklerinize özel günlerinde tesbih hediye etmek istiyorsanız inci tesbih tercih edebilirsiniz.

 

KAPLAN GÖZÜ – eril enerjiye sahip en sevilen ve erkeklerin en çok kullandığı doğal taşlardan biridir. Sertlik derecesi 6.5 ila 7 arasında değişiyor. Bu da tesbih yapımı için çok uygundur.

 

Kaliteli Tesbih Taşı

 

 

Kaliteli ve kalitesiz tesbih taşları doğal taşların çeşitleriyle ilgili değildir. Doğal taşlar orijinal olduğu zaman kalitelidir de. Sektörde orijinal doğal taş tesbihler olduğu kadar taklit doğal taşlardan hazırlanmış tesbihler de ne yazık kı mevcuttur. Bu nedenle de kaliteli tesbih taşı nasıl olunur bilmeniz gerekir.

 

Etiketler: En İyi Tesbih Taşı
Nisan 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR