Evlilik Duası, Bekarlar İçin Kısmet Açma Duası - Evlilik Duaları

Evlilik Duası

Türk kültüründe ve Türk-İslam kültüründe evliliğin, aile kurmanın büyük bir önemi vardır. Hayırlı kısmet ve doğru bir eş,  bir ömür boyu sürecek mutlu bir evlilik her kesin isteği ve dileğidir. Hayatımızı birleştireceğimiz ve ömrümüzün sonuna kadar mutlu bir şekilde, severek ve saygı duyarak, iyi anlaşabileceğimiz hayırlı bir eş için her zaman dua ederiz. Peki İslam’da, Kur-an’ı Kerim’de hayırlı eş, mutlu bir evlilik için evlilik duası veya evlenme duası, kısmet duası var mı?

 

Türk-İslam kültüründe resmi nikahla beraber bir de İslami evlilik söz konusudur. Tabi ki de İslam’da hayırlı ve ömür boyu mutlu bir evlilik için okunması gereken veya okunması tavsiye edilen dualar, bu konuda bir çok hadisler ve rivayetler vardır.

 

Bekarlar İçin Evlilik Duası🤲

Kur'an-ı Kerim’in birkaç sure ve ayetinde evlilikten ve Allah’ın insanlara huzur bulmaları, sevgi merhamet için ve evlenmeleri için eşler yarattığından bahsedilmektedir.
 

Şöyle ki evlilikle ilgili Kur’an’ın 30. suresi Rûm suresinin 21. ayetinde şöyle der: “Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır”.
 

Kur-an’ı Kerim’in bu ayetinde Allah’ın evliliğe rızası olduğu ve hatta sevgi ve merhamet için insanlara kendi cinsinden eşler yarattığı söyleniliyor.


Kısmet Açma Duası🙏


Kur’an’ın her suresi ve her ayeti faziletlidir. Ama en güzel ve en faziletli evlenme duası, kısmet duası 2 rekat namaz kılındıktan sonra 7 şer defa Fatiha, İhlas, Nas ve Felak sureleri ve 1 defa Ayetel Kürsi okunmasıdır. Bu sureler okunduktan sonra dileklerin ve isteklerin söylenmesi gerekiyor ki Allah katında kabul görsün.


Peki, Kur-an’ı Kerim’de bekarlar için hayırlı eş, mutlu evlilik duası var mı?


Evlenmek niyetinde olan, hayırlı eş, hayırlı kısmet arayan bekarlar, evlilik için dua arıyorsanız  Kur-an’ı Kerim’in Furkan suresinin 74. ayetini evlenme duası olarak okuyabilirsiniz.


Furkan Suresi 74. Ayet📿



Furkan suresi 74. ayetinde şöyle yazar: “Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ veż urriyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lilmuttekîne imâmâ(n)”.


Türkçe meali ise şöyledir: Onlar: “Ey Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve züüriyetimizden gözümüzü aydınlatacak, gönlümüzü sevindirecek salih kimseler ihsan eyle” Bizi takva sahiplerine önder yap” diye dua ederler.


Yaşı kemale ermiş gençler evlilik niyetiyle hayırlı kısmet arayışlarına girerler. Hayırlı eş için evlenme duası olduğu gibi evlenmek isteyen ama istedikleri eşi bulamayan bekarlar için de Allah rızası için okunacak faziletli dualar vardır. Kısmet açma duası hem de bir ömür boyu mutlu evlilik sürebileceğiniz hayırlı eş için de okunabilir.


Kısmet duası için faziletli surelerden biri olan Mekke’de nazil olan Tâ-Hâ suresinin ilk 12 ayetinin her namazdan sonra 21 kez okunması söyleniyor. Bu surenin ilk 12 ayeti Allah’ı tevhid eder. Tevhid ise en faziletli dualardan biridir.


Özellikle yatsı namazından sonra 6 rekat namaz kılınıp Tâ-Hâ suresinin ilk 12 ayeti ve salavat okunup istekler ve dilekler söylenirse duanız, isteğiniz kabul olur.


Hayırlı evlilik duası ve kısmet duası için okunması gereken başka bir dua ise şöyledir: El-Vuhud, El-Cami ve El-Mucid Esması olmakla Allah’ın üç güzel esması yedi kez okunduktan sonra Kur-an’ı Kerim’in 59. suresi olan Haşr suresinin son 3 ayeti yani 22, 23, 24. ayetleri okunursa Allah (c.c) mutlu, huzurlu bir evlilik nasip eder. 


Bu ayetlerde de Allah tevhid edilir, O’nun her şeyi yaratan ve yoktan var eden olduğunu, yerlerde ve göklerde her şeyin O’nu tesbih ettiğini, Gülel isimlerin O’nun olduğunu, kendisinden başka hiç bir Tanrı olmadığı söylenilir.

 

 

Etiketler: Evlilik Duası
Ocak 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR