Firuze Taşı Hakkında Her Şey!

firuze taşı faydaları

Yalnızca rengiyle değil firuze taşı faydaları ve özellikleriyle de insanları kendine hayran bırakıyor. Antik çağlardan bu yana popüleritesini hiç kaybetmeyen doğal taşlardan birisi olan firuze, her dönemde farklı amaçlarla kullanılmıştır. Çeşitli coğrafyalarda dekoratif ev eşyalarında, yemek takımlarında, mücevherlerde, savaşta, aşkta her yerde tılsım ve süs eşyası olarak tercih edilmiştir. Peki, bu popülerite nereden geliyor? Bilmeyenler için bugün; "Firuze taşı ne işe yarar?" sorusuna kapsamlı bir yanıt vermek istedik.

 

Firuze taşının bu kadar popüler olmasının ve yaygın olarak kullanılmasının tabi ki geçerli sebepleri bulunuyor. Keşfedildiği ilk günden bu yana firuze taşı özellikleri hem şifacıların hem de büyücülerin dikkatinden kaçmadı. Firuze taşı faydaları eski dönemlerde sıkça test edildi ve iyileştirici özellikleri günümüze kadar geldi.

 

Başta şunu söylememiz gerekiyor; Firuze daima kalbi güzel ve iyi niyetli olan insanların taşıdır. Böyle insanlara olumlu etkiler verir ve yardımcı olur. Aksi halde faydaları görünmez ve zararları bile olabildiği söylenmektedir. Aldatma ve nankörlüğe tahammülü olmayan bir taş cinsi olaran bilinmektedir. Samimiyetin, umudun, cesaretin ve güvenin simgesi olan firuze taşı, her şeyden önce aşkı ifade eder. Bu yüzden firuze taşına aşk taşı da denilmektedir. Antik Roma dönemlerinde firuze, aş tanrıçası olan Venüs'ün de taşıydı.

 

Firuzenin aşkı sembolize etmesiyle ilgili birçok efsane, söylenti ve rivayet vardır. Eskilerde aşıklar birbirine turkuaz taşlı yüzük hediye edermiş. Çünkü bu taş sonsuz birliktelik ve mutluluğu da beraberinde getirdiğine inanılmaktaymış. Eğer aksi olursa taşı veren kiinin aşkı biterse taş da solup gidermiş. Sadi Şirazi'nin bir şiirinde "Ve Aşk Geçince Aşıkların Firuzesi Solar" dediği söylenir.

 

Firuze Taşı Faydaları ve Özellikleri

 

  • Metabolizmayı olumlu etkiler, sindirim sistemini düzenler;
  • Görme sorunlarını giderir (eskiden şifacılar göz iltihabı ve katarakta tedavilerinde firuze taşını kullanırlardı).
  • Cilt hastalıklarına iyi gelir;
  • Solunum yolu sorunlarını aradan kaldırır;
  • Uykusuzluğa iyi gelir;
  • Tiroid bezi hastalığını iyileştirir (firuze taşlı kolye takmak tavsiye edilir);
  • Baş ağrıları ve migren gibi sert ağrıları giderir.
  • Sahibinin düşüncelerini mantıklı şekilde ifade etmesine yardımcı olur;
  • Tehlikelerden ve negatif enerjilerden korur;
  • Otorite ve güç kazandırır;
  • Kâbuslardan kurtarır;
  • Sıcaklık ve rahatlık getirir.

Firuze Taşı Özellikleri

 

İyileştirici

 

Firuze taşı özellikleri içinde en çok bilinenler iyileştirici olanlardır. Taş içerisinde bulunan kimyasal bileşenler iyileştirici özelliklerin temelini oluşturur. Öylesine hassas bir taştır ki ter, yağ, ısı ve farklı etkenlerle çok çabuk tepkimeye girer. Taşın rengi solabilir veya kararma olabilir. Taş renk değiştiriyorsa bu sahibinin hasta olduğu anlamına da gelebilir. Bu özellik uzun zaman test edilmiş sonunda kanıtlanmıştır. Hasta olan bir kişinin vücudundan çıkan ter ve yağ taş içindeki kimyasallara karışır. Bu yüzden taşın rengi değişir, solar veya kararma olur.

Büyülü

 

Firuze taşının özellikleri arasında en çok kendini büyülü olarak nitelendirilenler göstermektedir. Zamanında insanların nazardan korunması için muska olarak kullnılmıştır. Eski dönemlerde çocukların kötü ruhlardan korunabilmesi için takıldığı olmuştur. Ayrıca bu taşı kılıç ve kalkanlar üzerine işlemişler ve savaşçıları koruyup, onlara cesaret verdiğine ve umut getirdiğin inanılmıştır. Hatta süvariler de firuze taşlı yüzük takarak başlarına gelebilecek kazalardan korunmuşlardır.

 

Sadakat ve mutluluğun taşı olarak bilinir. Aileye mutluluk getirmektedir. Dişil enerjisi olduğu düşünülmektedir. Bu yüzden kadınların iç güzelliğini ortaya çıkarmasında faydalıdır. Eski dönemlerde kadınlar sevdikleri kişinin dikkatini çekmek ve kendisine bağlayabilmek için firuze taşının tılsımını kullandıkları rivayet edilmektedir.

 

Etiketler: Firuze Taşı Faydaları, Firuze Taşı özellikleri
Şubat 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR