Gerçek Gümüş Yüzük Nasıl Anlaşılır? Ustadan Notlar!

Gerçek Gümüş Yüzük Nasıl Anlaşılır
Fiyatı diğer metallerden daha uygun olan gümüşün modası asla geçmez ve tüm stilizasyonlara uygundur. Günlük hayatımızda her tarzda kullanabileceğimiz bir metal olan gümüş, günümüzde çok daha sık kullanılmaya başlanmış, takılarda sıkca rastlanılan bir metal olmuştur. Bu gün kadın, erkek farketmeksizin gümüş takılar, özellikle gümüş yüzükler çok kullanıyor. Ayrıca gümüşün metal olarak insan sağlığında da olumlu etkileri vardır.

 

Gümüş değerli bir metaldir. Dolayısıyla her değerli şey gibi gümüşün de sahtesi var. Yıllardan beri bu kadar çok kullanılan bir metal olarak gümüşle ilgili gerçek mi sahtemi soruları kafalara takılıyor. Diğer metallerden fiyatca uygun olsa da gümüşün de kendine göre bir fiyatı var. Yani aldığınız gümüş yüzüğün sahte olmasını istemezsiniz. Bu nedenle gümüş yüzüğünüzün gerçek olup olmadığını test etmeniz gerekir.

 

Gerçek Gümüş Yüzük Nasıl Anlaşılır?

 

Gümüş yüzüğü alırken onu mağaza ortamında test edebilirsiniz. Bunlardan ilki gümüş yüzüğün iç kısmında yazan rakamdır. Gerçek gümüş yüzüklerin üzerinde 925 ayar gümüş yazar. 925 Ayar yazmasının sebebi, gümüş takılardaki gümüş oranının %92.5 olmasıyla ilgilidir. Geri kalan %7.5’lik oranı ise bakır oluşturuyor. Bu karışım gümüş takılarda kullanılan en ideal karışımdır. Ama saf gümüşün değeri 1000 olarak kabul edildiğini de söylemeliyiz. Bu nedenle aldığınız gümüş yüzüklerin üzerinde 925 ayar yazdığına dikkat edin. Tabi bu rakamın yazması gümüş yüzüğün %100 gerçek gümüş yüzük olduğu anlamına gelmez.

 

Eğer güvenilir bir markadan satın alıyorsanız bu rakama inanabilirsiniz. Güvenle gümüş yüzükler satın alabileceğiniz Diriliş Takı da size gerçek 925 ayar gümüş yüzüklerini sunuyor. Güvenle gerçek gümüş yüzüklere sahip olmak istiyorsanız Diriliş Takı online mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Mağaza ortamında test edebileceğiniz diğer yöntem de aldığınız gümüş yüzüğün ısısını kontrol etmektir. Şöyle ki gümüş çok iyi ısı iletkenliğine sahiptir. Yüzüğü avuç içinizde bir dakika kadar tuttuğunuzda hızla vücut ısınıza uyum sağlıyorsa gerçek erkek gümüş yüzük olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca gümüş metal olarak parlaktır, yere düştüğünde çınlayan ve titreşimli ses çıkarır. Sahte metallerin rengi ve çıkardığı ses de donuktur.

Ev Ortamında Mevcut Gümüş Yüzüklerinizi Nasıl Test Edebilirsiniz?

 

Gümüş hakkında bir bilginiz yoksa ve sadece gözle bakarak onun farkını anlayamıyorsanız söylemeliyiz ki gümüşle gümüşe benzeyen bazı değerli madenleri görüntüde ayırt etmek zordur. Evdeki mevcut gümüş yüzüklerin gerçek gümüş yüzük olduğunu test etmenin bir çok yolu vardır. Bunlardan ilki çok bilinen mıknatıs testidir. Mıknatısı gerçek gümüş yüzüğe yakınlaştırdığınızda çekme yapmaz. Ama bu test %100 güvenilir değildir. Çünkü bazı başka metaller de vardır ki manyetize olmaz.

 

Diğer yöntem iğne yöntemidir. Bir iğne ile gümüş yüzüğünüzün üzerine çizik attığınızda iz bırakmazsa sahte değildir. Çünkü sahte gümüş üzerinde çizik bırakıyor. Aynı zamanda gümüş yüzüğü tebeşire sürdüğünüzde tebeşir üzerinde koyu renk çizgiler oluşursa gerçek gümüş yüzüktür. Genel olarak gerçek gümüş yüzük deride de siyah iz bırakır. Evdeki sofra sirkesini de gümüş yüzüğünüzün gerçek olup olmadığını anlamak için kullanabilirsiniz. Gerçek gümüş, sirkeye tepki vermez. Son olarak iyot testi yapabilirsiniz. Ama bu test gerçek gümüş yüzük için tehlikelidir. Çünkü gerçek erkek gümüş yüzük üzerinde leke bırakır ve temizlenemez. Sahte gümüş yüzük üzerinde ise kireç birikintisi oluşturuyor. Bu testi yüzüğün iç kısmına küçük bir damla şeklinde yüzüğünüze zarar vermeden yapabilirsiniz.
Etiketler: Gerçek Gümüş Yüzük Nasıl Anlaşılır
Mart 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR