Gümüş Tesbih Çeşitleri

Gümüş Tesbih

Tesbih, Türk kültüründe kendine has yeri olan ve farklı amaçlarla kullanılan aksesuarlardan biridir. Farklı çeşitleri ve modelleri olan tesbihler yine doğal ağaçlar ve taşlar, metaller olmakla farklı malzemelerden yapılmaktadır. Bugünkü konumuz da gümüş tesbih modelleri ve onların  fiyatlarıdır. 

 

Eğer bir tesbih meraklısıysanız, kendiniz için tesbih arayışındaysanız ya da eşinize, babanıza, kardeşinize özel günlerde ne hediye alabilirim diye düşünüyorsanız bu içerik tam size göre.
 

Gümüş Tesbih
 

Göz alıcı tasarımları ve çeşitli modelleriyle tesbihler bugün erkeklerin vazgeçilmez aksesuarlarından biri haline gelmiştir. Tesbihler artık sadece bir alışkanlık değil, sadece stres atmak için ya da ibadet için kullanılmıyor. Günümüzde farklı tesbih modelleri aynı zamanda erkeklerin günlük hayatlarında kombinlerini tamamladıkları şık bir aksesuara çevrilmiştir. 


Tesbihlere olan ilgi ve alaka, tesbihlerin bu denli talep görmesi ortaya yeni tesbih çeşitlerinin çıkmasına neden olmuştur. Farklı doğal taşlardan ve doğal ağaçlardan, yapay malzemelerden ve en önemlisi değerli metallerden hazırlanan şık tasarıma sahip yüzlerce tesbih modelleri görebiliriz. Bu modeller arasında gümüş tesbih modellerinin kendine has yeri vardır.


925 ayar gümüşten tasarlanan gümüş tesbihler birbirinden farklı tasarımları ve şık görüntüsüyle hemen herkesin zevkine hitap ediyor, hem tesbih koleksiyonerlerinin, günlük hayatında tesbih kullananların, hediye arayışında olanların dikkatini çekmeyi başarıyor. 


Farklı kesimler ve işlemeler, farklı el sanatlarıyla hazırlanan gümüş tesbih modelleri tam bir sanat eseri değerindedir. Çoğunlukla el emeği olan gümüş tesbihlerde sıklıkla kazaziye ve telkari sanatının mükemmel örneklerini görebilirsiniz. Bu tesbihler birine özel günlerde verilebilecek en güzel hediyelerden biri olabilir. 
 

Gümüş Tesbih Modelleri
 

Gümüş çok eski zamanlardan bilinen oldukça değerli metallerden biridir. Ortaya çıktığı zamanlardan itibaren kadın ve erkek takılar, yemek takımları, kadehler, bir sürü eşyanın yapımında kullanılmıştır. Aynı zamanda tesbih modelleri için de tercih edilmiştir. 

 

Gümüş tesbihler en sade tasarımında bile oldukça dikkat çekici görünüme sahip olmuştur. Bugün de tesbihe olan merakla yeni, farklı ve şık tasarımlarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Gümüş tesbih modellerinde eskiden günümüze kadar değişerek ve gelişerek gelen farklı ve aynı zamanda geleneksel tasarımlar görebilirsiniz. Bu tesbihler yine gümüşten yapılmış el işi şık imameler ve püsküllerle daha da mükemmel tasarıma kavuşuyor. 

 

Gümüş tesbihlerin tasarımları esasen tesbihin gövdesini oluşturan boncukların kesimi ve üzerindeki işlemeye göre değişiyor. DİRİLİŞ TAKI online sitesinde 925 ayar gümüş madeninden yapılmış geleneksel ve modern olmakla farklı tasarımlarda kapsül, arpa, küre, oval ve lazer kesim gümüş tesbihler bulabilirsiniz.

 

Peki geleneksel ve modern tasarımlara sahip gümüş tesbih modellerinin tasarım özellikleri nelerdir? Gümüş tesbih fiyatları ne kadardır? Bu sorulara cevaben sizlere birkaç gümüş tesbih modeli listeledik. Tarzınıza ve zevkinize uygun seçim yapabilirsiniz.

 

Sade, şık ve minimal tasarıma sahip gümüş tesbih istiyorsanız tercihinizi kapsül kesim gümüş tesbihten yana kullanabilirsiniz. Tesbih imamesi, püskülleri ve arpa kesim boncuklarıyla minimal sahiptir ve her tarza uymaktadır.

 


 

Bu tesbih çok sade diyorsanız ve biraz hareketli bir tesbih istiyorsanız 1000 ayar gümüşten hazırlanmış lazer kesim üzerinde çizgi desenleri olan tesbih tam size göre.

 


 

Gümüş tesbih modellerinde telkari sanatının ve kazaziye sanatının muazzam örneklerini bulabileceğinizi söylemiştik. DİRİLİŞ TAKI sizler için en güzel kazaziye gümüş tesbihlerini sunuyor. Beyaz işlemeli, siyah beyaz ve birçok farklı tasarımda kazaziye gümüş tesbihler içerisinden zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Tamamı el işi olan, hem gövdesinde hem de imame ve püskülleri kazaziye sanatının inceliğiyle yapılan bu tesbih kazaziye gümüş tesbihlerden sadece bir tanesidir. Eğer özellikle bu tesbihlerden istiyorsanız kazaziye tesbih kategorisinde sadece bu tesbihler inceleyebilirsiniz. 

 

 

Tamamı el işi olan kalem işlemeli gümüş tesbih modelleri ise muazzam tasarımları ve ince tasarımlarıyla herkesin dikkatini çekiyor.  Özellikle kalem işi terbihler tesbih koleksiyonerlerin sahip olmak istediği, tesbih kullanmayı seven kişilerin sıklıkla tercih ettiği modellerdir. 
 


 

Gümüş tesbih fiyatları ne kadardır sorusuna gelelim. Fazlasıyla farklı tasarımlar ve modeller olduğu için gümüş tesbihlerin sabit bir fiyatı yoktur. Tesbihlerin fiyatı öncelikle kullanılan gümüş madeninin kalitesine, tesbihlerin tasarım özelliklerine ve el işçiliğine göre değişiyor. 
 

Etiketler: Gümüş Tesbih
Şubat 09, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR