Hasbiyallah Ne Demek? Hasbiyallah Yüzük Anlamı

Hasbiyallah

İslam’da söylenen, Kur’an-ı Kerim’de geçen her kelimenin fazileti, büyük ve derin anlamları vardır. Bazen o bir kelime hayatımızı değiştirir, içimizi rahatlatır. Bu kelimelerden biri de sürekli zikrettiğimiz HASBİYALLAH’tır. Peki hasbiyallah ne demek? Hasbiyallah kelimesinin faziletleri nelerdir? Kur’an-ı Kerim’de nasıl geçmektedir?

 

Hasbiyallah Ne Demek?

Bir derdimiz, sıkıntımız olduğunda hep Allah`a dua eder ondan yardım isteriz. Bildiğimiz bütün duaları tekrarlarız, Allah`a sığınırız. Bu zaman aklımıza gelen ilk kelimelerden biri de hasbiyallah`tır.

Bu içerğimizde sizler için hasbiyallah ne demek araştırdık ve bu konuyla ilgili merak edilen diğer sorulara yanıt aradık.

Büyüklerimiz sıkıntılı durumlarda, bir çıkmaza girdiğimizde “Allah`a tevekkül et”, “tevekkül Allah`tan” derler. İşte hasbiyallah`ın da anlamı tam olarak bu demektir. Hasbiyallah Allah`a tevekkül eden en güzel ve en faziletli dualardan biridir.

 

Hasbiyallah Anlamı

Hasbiyallah kelimesi “hasb” kökünden gelir, yeten, kafi olan anlamını ifade eder. Hasbiyallah da “Allah bize yeter, o bize kafidir. Bize ancak Allah yardım eder, Allah bize yetişir” anlamına gelir. Aslında bu duada da Allah`ın tekliği, bütün kainatın tek sahibi olduğu söylenir. Hasbiyallah duasını da diğer dualarda olduğu gibi gönülden inanarak ve bu kelimeyi anlayarak söylemek gerekir.

 

Hasbiyallah Kelimesinin Fazileti

Bu kelime ifade ettiği anlam itibariyle en faziletli dualardan biridir. Hasbiyallah duası insanlara tevekkül etmeyi öğretir. Allah`ın tekliğini bir daha anlatır. Bu duayı okuyan kişi rahata, şifaya kavuşur, hanesinde huzur ve mutluluk bulur. Hasbiyallah duasının sabah ve akşam yedi kez zikredilmesi tavsiye edilir.

Hasbiyallah kelimesini zikretmek, bu duayı söylemek kadar onu üzerinde taşımak da önemlidir. Kimileri bunu bir kağıta yazar, kimisi bir aksesuar olarak üzerinde taşır. Hasbiyallah duasını üzerinizde taşımak istiyorsanız hasbiyallah yüzük veya hasbiyallah işlemeli gümüş kolye doğru bir seçim olabilir.

 

Hasbiyallah Kur’an-ı Kerim’de

Diğer faziletli kelimeler gibi Kur’an-ı Kerim’de de geçmektedir. Hasbiyallah kelimesine Kur’an-ı Kerim`in 9. suresi olan Tevbe Sûresi’nin sonuncu 129. ayetinde rastlanır. Hasbiyallah ne demek sorusunun cevabını da aslında bu surede bulabilirsiniz.

Tevbe Sûresi`nin sonuncu 129. ayetinin Türkçe okunuşu şöyledir : Fe-in tevellev fekul hasbiy(A)llâhu lâhu lâ ilâhe illâ hu(ve)(s) ‘aleyhi tevekkeltu vehuve rabbu-l’arşi-l’azîm(i)

Anlamı ise şöyledir: Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter. O`ndan başka hiçbir ilah yoktur. Ben ancak O`na tevekkül ettim. O, yüce Arş`ın sahibidir”.

 

Hasbiyallah Yüzük

Hasbiyallah duasını zikretmek kadar üzerinizde taşımanız da önemlidir. Önce de söylediğimiz gibi bunu bir kağıda yazarak veya bir muska şekilde de üzerinizde taşıyabilirsiniz. Ama bu duayı ve diğer farklı duaları üzerinizde taşımanın başka bir yolu da vardır.

 

 

Çok şık tasarıma sahip hem günlük hayatınızda sizi tarz gösterecek hem de size her zaman Allah`a tevekkül etmeyi hatırlatacak hasbiyallah yüzük bu duayı üzerinizde taşımanın en güzel yolu olabilir.

Etiketler: Hasbiyallah, Hasbiyallah ne demek, Hasbiyallah yüzük, Hasbiyallah kolye
Temmuz 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR