Hasbiyallahu Ne Demek? Dertlerin Devası Hasbiyallahu Duası Anlamı

Hasbiyallahu

İnsanoğlu beşerdir ve her zaman sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir. Önemli olan bu gibi sıkıntılı, problemli zamanlardan kurtulmak için yapılması gerekenleri bilmektir. Hasbiyallahu duası tüm sıkıntılı anlarda okunabilecek, dertlerden kurtulmanız için anahtar vazifesi görebilecek kadar etkili bir duadır.

 

Hasbiyallahu Duası Anlamı

 

Hasbiyallahu duası anlamı ve faziletleriyle dikkat çeken, her derde deva, hastalara şifa denebilecek kadar önemli bir duadır. Her gün sabah akşam 7 defa okunulması hayırlı olacaktır. "Hasbiyallahu la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim" duasını 7 kez okuyana yüce Allah (c.c.), hem dünya hem de din işlerinde yardımcı olur.

 

 

Hasbiyallahu Türkçe Okunuşu

 

Hasbiyallahu la ilahe illa hu. Aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül arşil Azîm. (Tevbe suresi 129. ayet )

 

Hasbiyallahu Duası Meali

 

Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir.

 

Hasbiyallahu: Allah'a Tevekkül Etme Duası

 

Hasbiyallahu li dîni.Hasbiyallahu lima ehemmeni.Hasbiyallahu limen bağe aleyye.Hasbiyallahu limen hasedeni.Hasbiyallahu limen kadeni bi sûin..Hasbiyallahu indel mevt.Hasbiyallahu indel mes'eleti fil kabri.Hasbiyallahu indel mîzan.Hasbiyallahu indes-sırati...Hasbiyallahu la ilahe illa hu.Aleyhi tevekkeltü ve ileyhil ünîb...

 

Anlamı: Dinim için Allah'ım bana yeter. Bana fenalıkla kasd edene karşı Allah'ım bana yeter. Bana azgınlık eden kimseye karşı Allah'ım bana yeter. Bana hased edene karşı Allah'ım bana yeter. Bana fenalıkla yaklaşana karşı Allah'ım bana yeter. Ölüm anında Allah'ım bana yeter. Kabirde sual sorulacağı anda Allah'ım bana yeter. Amellerin tartılacağı anda Allah'ım bana yeter. Sıratı geçerken Allah'ım bana yeter Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir.

 

Öyle bir duadır ki 5'i dünya, 5'i ise ahiret içindir. Yaradana tevekkül etme, tüm kötülüklerden sığınma, kabirde, mizanra, sıratta Allah' sığınma ve güvenme duası demektir. Tesiri ise oldukça büyüktür. Hadis uzun olduğundan özetle şunu dile getirebiliriz; Resulullah (s.a.v.) hazretleri şöyle buyuruyor...

 

Kim bu duaları 5 vakit namaz ardından okumaya devam ederse, Allah ona hem ahiret hem de dünyada kefil ve vekil olarak yeter. Bir kere okunması da yeterlidir.

 

Sabah Akşam 7 kez: "Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ hu, aleyhi" okuyanın dünya ve ahiret işlerine Allah kafi gelir.

 

 

Etiketler: Hasbiyallahu, Hasbiyallahu anlamı, Hasbiyallahu duası, Hasbiyallahu ne demek
Mart 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR