İhlas Suresi Anlamı ve Okunuşu, Kulhuvallahu Ehad Türkçesi

İhlas Suresi

İslam'ın farzlarından birisi de namazdır. İhlas suresı 5 vakit kılınan namazlarda Fatiha'nın ardından en sık okunan surelerden birisidir. İhlas suresi okunuşu "Kulhuvallahu Ehad" ile başladığından o şekilde de tanınmaktadır. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in 112. suresi olan İhlas suresi, temiz kalpli insanlara ihsan yüklemektedir. İhlas suresi duası okunuşu, namaz kılan herkes tarafından bilinmeli ve ezberlenmelidir. Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu da oldukça önemlidir. Bunların yapılabilmesi için de biraz gayret edilmeli ve sıkça tercih edilmelidir. Bugün İhlas suresi anlamı, Arapça ve Türkçe okunuşu, yazılışı, fazileti ve Kulhuvallahu Ehad dinleme seçeneğiyle bugün sizler için Diriliş Takı'da!

 

İhlas Suresi Anlamı (سورة الإخلاص)🙏

 

İhlas suresi anlamı öncesinde bu özel surenin detaylarını öğrenelim. Mekke döneminde inen bir suredir ve 4 ayetten oluşmaktadır. İhlas kelime anlamı olarak samimi olmak demektir. Burada ise dinine içtenlikle bağlanmak anlamı taşır. Bu suredeki gibi yaradana inanan, tevhid inancını tam benimsemis ihlaslı bir mü'min olacağı için sure bu isimle adlandırılmıştır.

 

İhlas Suresi Arapça Okunuşu🤲

 

﴾قُلْ هُوَ اللّٰهُ اَحَدٌۚ ﴿١

﴾اَللّٰهُ الصَّمَدُۚ ﴿٢

﴾لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْۙ ﴿٣

﴾وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ ﴿٤

 

İhlas Suresi Türkçe Okunuşu🤲

 

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul hüvellâhü ehad

Allâhüssamed

Lem yelid ve lem yûled

Ve lem yekün lehû küfüven ehad

 

 

İhlas Suresi Dinle🔊

 

Kimileri için ezberlemenin en iyi yolu yazmaktır. Kimileri ise dinlemektir. İhlas suresi dinle diyerek sizde sureyi sürekli dinleyip ezberinizde tutabilirsiniz. Böylece namaz kılarken sık sık okuyabilirsiniz. İhlas suresi anlamı gereği oldukça önemlidir. Ayrıca herkes tarafından bilinmektedir. Aşağıdaki videoda 100 tekrar bulunmaktadır. Sizde birlikte tekrar yaparak kolayca ezberleyebilirsiniz.

 

 

 

İhlas Suresi Türkçe Anlamı📿

 

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla

De ki: "O, Allah'tır, bir tektir." ﴾1﴿ "Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.)" ﴾2﴿ Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir)." ﴾3﴿ "Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir." ﴾4﴿

 

İhlas Suresi Fazileti Nedir?🕋

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) İhlas suresinin fazileti ve önemi için şöyle buyurmuştur: "Varlığım elinde olan Allah'a (c.c.) yemin ederim ki bu sure Kur'an'ın üçte birine denktir." (Buhârî, “Tevhîd”, 1)

Yine Peygamberimiz (s.a.v) İhlas suresini sevdiği için her namazda okuyan bir sahabiye; "Onu sevmen seni cennete götürür" müjdesini vermiştir. Tirmizî, “Fezâilü’l-Kur’ân”, 11, “Tefsîr”, 93; diğer hadisler için bk. İbn Kesîr, VIII, 539-546).

 

İhlas Suresi Kolye✅

 

Allah bir ve tektik. Allah Samed'dir gibi anlamlar taşıyan İhlas suresi kolye satın almak isterseniz özel tasarımlarımızı inceleyebilirsiniz. Kişiye özel yüzük veya kolye de yaptırabilirsiniz. Dualı yüzük ve dualı kolye gibi ürünlerin tamamını Diriliş Takı bünyesinden satın alabilirsiniz.

 

Etiketler: İhlas Suresi, İhlas Suresi anlamı, İhlas Suresi okunuşu, Kulhuvallahu Ehad Türkçesi
Nisan 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR