İsmi Azam Duası Anlamı, Fazileti Nedir? Ne İçin Okunur?

İsmi Azam Duası

Bugün daha önce Süleyman Mührü konumuzdan aşina olduğunuz İsmi Azam duası hakkında konuşacağız. Çok az kişi tarafından bilinen ve Allah'ın gizli ismi olarak anılan İsmi Azam duası anlamı nedir? Allah'ın isimleri arasında en büyük ismi olarak ifade edilen İsmi Azam duası fazileti nedir? Ne için okunur? Bugün bu önemli dua hakkında merak edilen her şeyi sizler için derledik.


Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz buyurmuştur;

"Nefsimin kudretinde olan Allahü Teâla’ya yemin olsun ki: Allahü Teâla Azim-üşşan, İsmi Azam'ı ile duaya icabet eder, istenileni verir."


İsmi Azam duası anlamı ve okunuşundan önce hangi isimlerden oluştuğunu öğrenmemiz gerekiyor. Allah'ın güzel isimlerinden 5 tanesi İsmi Azam duası içerisinde geçmektedir. Bu isimler şu şekildedir;

 

Adl (“doğru olmak, doğru davranmak, adaletle hükmetmek; eşitlemek”)
Ferd (“tek, yegâne, eşi olmayan”)
Hakem (“mutlak hakim ve tek hüküm sahibi”)
Hay (“diri olan, yaşayan”)
Kayyum (“Her şeyin varlığı kendisine bağlı olan; kainatı idare eden.”)

 

İsmi Azam duası edilirken yukarıdaki Allah'ın güzel isimlerinden 5'i kullanılır. Sonrasında ise Fatiha, İhlas ve Ayetel Kürsi okunmalıdır. Abdest alınır, kıbleye dönülerek niyet edildikten sonra 3 kez Fatiha, 3 kez İhlas ve 1 kez de Ayetel Kürsi kunur.


İsmi Azam Duası Arapça🙏


Dilerseniz doğrudan İsm-i Azam duasını Arapça olarak okuyabilirsiniz. Ezberleyebilirseniz çok daha hayırlı olacaktır.



İsmi Azam Duası Türkçe Okunuşu🙏


Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim


”Allâhümme inni es’elüke bi-enni leke’l-hamdü lâ ilahe illâ ente’l-Mennânü,yâ Hannanü,yâ Mennanü,ya Bedi’as-semâvâti ve’l-ard,Yâ zel celali vel ikram.”Ya Hayyu,Ya Kayyûm.Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke inni küntü minez zalimin..Allâhümme inni es’elüke bi-enni eşhedü enneke ente’l-lâhü lâ ilahe illâ ente’l-Ehadü’s-Samedüllezi lem-yelid,ve lem yüled,ve lem yekûn lehü küfuven Ehad.Elif Lâm Mim,Allâhü lâ ilâhe illâ Hüve’l-Hayyu’l-Kayyûm.Ve ilâhüküm ilâhün Vahidün lâ ilâhe illâ Hüve’r-Rahmanü’r-Rahim.Yâ zel celâli vel ikram.Yâ Erhame’r-Rahimin.Allâhümme inni es-elüke bi-enneke ente’l-lahu lâ ilahe,illâ entel  Vâhidül-Ehadül Ferdüs Samedüllezi lem yelid ve lem yüled,ve lem yekün lehü küfüven Ehad.Lâ İlâhe illâllahu vahdehü lâ şerike leh,lehü’l mükü ve lehül hamdü ve Hüve ala külli şey’in Kadir.Lâ ilâhe illallahu ve lâ havleve la kuvvete illâ billahil Aliyyil Azim.Es-elüke bismike’l-e’azze’l-ecelli’l-ekrem.Rabbi,Rabbi,Rabbi, Ya Rabbi,Ya Rabbi,ya Rabbi.Lâ ilâhe  illallahu Vahdehu lâ şerike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü ve Hüve alâ külli şey’in Kadir.Elhamdüli’llâhi ve Sübhan-Allahi ve’l-hamdülllahi ve lâ ilâhe illâllahu v’Allahhu Ekber,ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-Aliyyi’l-Azim.”

 


İsmi Azam Duası Anlamı👼

“Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak, Celil ve Cebbar olan O'dur. O'ndan başka ilah yoktur. Ancak bütün kullarının hallerine vakıf olan ve kusurlarını örtbas edendir. Allah'tan başka ilah yoktur. Gece ile gündüzü halk eden O'dur. Allah'tan başka ilah yoktur. Tektir, şeriki yoktur, tektir ve birdir. Biz O'na hamdü sena ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir, ortağı yoktur. Tek bir Allah'tır. Biz O'na ibadet ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir ve ortağı yoktur. Tek bir ilahtır. Bizler O'na şükrederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Allah tektir, ortağı yoktur, Muhammed O'nun Resulü'dür. Hay ve Kayyum O'dur. Allah'ın rahmeti mahlûkatının en hayırlısı olan Muhammedin al ve ashabının ve hepsinin üzerine olsun. Şehadet ederim ki Sen hem Rabbimiz ve hem de Halikimizsin. Allah'ım, beni mağfiret eyle, ey Allah, ey Allah, ey Allah Rahmetinle beni yarlığa Zira, Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.”


İsmi Azam Duası Fazileti ve Faydaları🤲



İsmi Azam duası fazileti ve faydaları çeşitli din âlimleri tarafından sıkça dile getirilmektedir. Birçok kaynakta faydalarını görebileceğiniz bu dua hakkında hatrı sayılır ölçüde rivayet de bulunmaktadır. İsmi Azam duası fazileti aynı zamanda mutluluğun şifresi olarak da görülmüş ve halk arasında bu şekilde yayılmıştır. En sırlı ve büyük dualardan biri olarak görülen İsmi Azamın bazı rivayetlerini sizler için listeledik.


Düşman yanında İsmi Azam duası okuyan kişiler için galip gelecekleri müjdelenmiştir.
Kılıcına İsmi Azam salavatı yazdıranlara düşmanlarla karşılaşınca korku salınacağı söylenmiştir.
Sancağa işlenirse o sancak altındaki askerlerin bozguna uğramayacağı iletilmiştir.


Namaz sonrasında 111 defa bu duyayı okumanın kainatın sırlarına aşina olmaya vesile olduracağı kabul görmektedir. Allah'u Teala'nın o kişiye sır kapılarını açıp ona mülk ile melketü gösterir denilmiştir. Ayrıca yüce Allah2ın bütün mahlukatı o kişi için müsahhar kılar buyurulmuştur.


Eğer İsmi Azam duası bir mekân kapısına veya bir yerine asılırsa mekana gelen herkesin muhabbet göstereceği rivayet edilmektedir. Bir kişinin yediği veya içtiği üzerine İsmi Azam yazan kâğıt konulur ve ardından yemeğini yemesi sağlanırsa kişinin bu duayı yazan kişiye muhabbet besleyeceği dile getirilen rivayetlerdendir.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisinde şu şekilde buyurmuştur;"İsmi Azam ile Allah'a dua eden herkesin her isteği Allah tarafından icabet edilecektir."

 


İsmi Azam Ne İçin Okunur?🙌

 

Yukarıda da belirtiğimiz gibi her dilek için İsmi azam duası okunabilir. Efendimiz'den (s.a.v.) rivayet edildiğine göre bu dua ile Allah'a yönelenlerin tüm duası kabul olacaktır. Bu yüzden herkesin okuması ve kalpten dua etmesi faydalı olacaktır.

 

Bu Duayı Ne Zaman Okumalıyım?✅


Duanın sabah vaktinde okunması münasiptir.
Abdestli olarak okunması daha faziletli olarak kabul edilir.
Cuma günleri okunmasının daha fazdalı olduğuna inanılmaktadır.

 

Etiketler: İsmi Azam Duası
Şubat 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR