Jasper Taşı Faydaları ve Özellikleri (+5 Özel Fayda)

Jasper Taşı

Cilalı jasper taşı, olağanüstü renk tonları, çizgi ve beneklerinin kombinasyonlarıyla dünyadaki en sıra dışı doğal taşlardan biridir. Zaten Yunanca’da adı ίασπις , yani jaspis “rengarenk” ve “benekli” anlamına gelir. Taşın tarihinin insanlık tarihiyle neredeyse bir olduğu düşünülüyor. Şöyle ki Neolit çağına ait olduğu düşünülen arkeolojik buluntular arasında yer alan jasper taşından mızrak ve ok uçları, baltalar, başka dönemlere ait sandıklar, tabaklar, vazolar ve başka eşyalar bunu doğruluyor. Zaman geçtikce ve uygarlık geliştikce farklı alanlarda da kullanılmaya başlanan jasper taşı faydaları ile de insanların çok sevdiği taşa dönüştü.

Bu içeriğimizde sizler için gezegenin en eski ve olağandışı taşlarından biri olan jasper taşını araştırdık. Jasper taşının güçlü bir muska olarak insanların hayatını nasıl etkilediğini, hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığını ve taş hakkındaki birçok konuya değindik.

 

Jasper Taşı Faydaları

Jasper taşının insanlığın ilk yıllarından bilindiğinden, hatta arkeolojik buluntuların bunu onayladığından daha önce bahsetmiştik. İnsanlar kendilerini geliştikdikce taş değer kazanmaya başlamıştır. Öncelikle jasper taşı özellikleri, kendine has eşsiz görünümü, benekleri ve kendinden desenleriyle figürlerde, takılarda kullanılan bir süs taşı olmuş, jasperden kuyumculuk sanatının eşsiz örnekleri yapılmıştır. Ardından taşın iyileştirici ve büyülü özellikleri farkedilmiş ve muska olarak kullanılmıştır. Örneğin, Antik Yunanistan’da jasper çocuklar için güçlü bir muska aynı zamanda tıpta epilektik ataklar için kullanılan minerallerden biri olmuştur. Roma’da ise taşın hastaları hızlı iyileştirdiğine inanılmış, hastalara muska olarak kullanılmıştır.

Peki jasper taşı faydaları sadece bu kadar mı? Taşın iyileştirici ve büyülü özelliklerinin onun içindeki safsızlıklara göre değiştiğine inanılıyor. Bu safsızlıklar ve taşın içeriğindeki farklı organik maddeler onun her bir parçasını benzersiz kılıyor.

Jasper taşının güçlü bir enerjisi olduğunu ve bu enerjisiyle insanların hayatlarını olumlu yönde etkilediğini söylüyorlar. Taş, ezoteriklerin, astrologların ve litoterapistlerin favori taşlarındandır. Jasper taşı hangi iyileştirici ve büyülü özelliklere sahiptir?

 

Jasper Taşı Büyülü Özellikleri

Jasper taşının kökenine, desenine ve rengine göre çok farklı türleri vardır. Bu türlere atfedilen büyülü ve iyileştirici özellikler kültürden kültüre değişiyor. Taşın desenleri ve türlerinden daha sonra bahsedeceğiz. Ama burada farklı renklerin hangi büyülü özellikler içerdiğini anlatacağız.

Taş güçlü pozitif enerjiye sahiptir. Hatta jasperin sahibinin hayatının sonuna kadar onu negatif enerjiden kurtarabilecek tek taşın jasper olduğuna inanılıyor. Ama jasper taşı özellikleri arasında en bilineni koruyucu özelliğidir. Jasper, sahibini hem fiziksel hem de psikolojik açıdan her zaman koruyabilir. Yorgunluk ve gerginlikle başa çıkmaya yardımcı olma, sahibine özgüven verme, sahibini sosyal biri yapma jasper taşlarının özellikleridir. Tek tek tür ve renk özelliklerine geldikte ise,

SİYAH JASPER  – diğer jasper türleri arasında çok daha güçlü bir koruyucudur. Sahibini hem kendinden hem de düşmanlarından korur, sahibini yok olmaktan kurtarır. Aynı zamanda kişinin dağılmış enerjisini toplamaya yardımcı olur.

YEŞİL JASPERözellikle finansal konular olmakla sahibine birçok alanda şans getirir, zekasını geliştirir. Bu renk jasper, hamile kadınların, geç annelerin ve çocukların koruyucu muskasıdır. Ayrıca kalp çakrası ile bağlantılıdır.

MAVİ JASPERfarklı kültürlerde ayinler ve ritüellerin güçlü büyülü aracıdır.

KANLI JASPERsahibinin entellektüel yeteneklerini geliştirir ve birçok konuda karar vermesinde yardımcı olur.

BEYAZ JASPERsakinleştirici etkiye sahiptir. Sahibini yatıştırır ve onu pozitif etkiler. Aynı zamanda sezgiyi geliştirme özelliğine de sahiptir.

KIRMIZI JASPERdiğer tüm jasper türleri arasında en etkili olanı, fazlasıyla büyülü özellikler atfedilen jasper türüdür. Bu rengin en önemli özelliği sahibinin kişisel yaşamını iyileştirmesidir. Kırmızı jasper taşı faydaları bununla bitmiyor. Kırmızı jasper aynı zamanda denge taşıdır. Bu taş kök çakra ile ilişkili olduğu için denge kurmanıza yardımcı olacaktır. Son olarak aurayı temizler.

DALMAÇYALI JASPERkişinin güçlü ve zayıf yönlerini görmesine ve kendini iyileştirmesine yardımcı olur. Sahibini sosyal ve eğlenceli biri yapar. Aynı zamanda sadakat taşıdır. Kişinin sadakatini arttırır.

LEOPAR JASPERkalp ve taç çakrasıyla bağlantılıdır. Manevi keşif taşıdır.

BREŞLİ JASPERyaratıcılığı geliştirir, sahibinin empati kurmasına yardımcı olur. Negatif enerjiyi emer. Aynı zamanda sakral çakrayla bağlantılı taştır.

OKYANUS JASPERkişiyi sorumluluk sahibi yapar ve sabır aşılar.

PİCASSO JASPERyine bir sadakat taşıdır. Arkadaşlar arasındaki sadakati korur ve kaybedilen eski dostlukları onarır. Güçlü sakinleştirici etkiye sahiptir.

MANZARA JASPERuyum taşıdır. Sahibine istikrar ve denge getirir. Aynı zamanda gizli duyguları ortaya çıkarmaya yardımcı olur.

Jasper Taşı İyileştirici Özellikleri

SİYAH JASPERçok iyi ağrıkesicidir. Özellikle mide raharsızlıklarında kullanılır. Bunun için jasper kolye takmak önerilir.

YEŞİL JASPERvücudu toksinlerden arındırır, bağışıklılık sistemini güçlendirir ve sindirim sistemini olumlu etkiler. Aynı zamanda cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

KIRMIZI JASPERvücutta kan dolaşımını dengeler ve karaciğeri güçlendirir.

DALMAÇYALI JASPER bağışıklılık sistemini güçlendirir, kanı temizler.

LEOPAR JASPERvücuttan toksinleri atmaya yardımcı olur.

BREŞLİ JASPERhastalıkların hızlı iyileşmesinde etkilidir.

OKYANUS JASPERvücut kokusuna ve hastalığa sebep olan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

PİCASSO JASPER ­– göz hastalıklarında ve kilo problemlerinde kullanılır.

MANZARA JASPERcilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Jasper taşı faydaları konuşmakla bitmeyen doğal taşlardan biridir. Çünkü saymakla bitmeyen renk ve türleri, her türün bağlı olduğu çakra, ayrı ayrılıkta iyileştirici ve büyülü özellikleri vardır.

 

Jasper Taşı Özellikleri

Jasper taşının sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özelliklerinden bahsettik. Ama daha önce de söylediğimiz gibi taşın büyülü ve iyileştirici özelliklerinin onun fiziksel ve kimyasal özellikleriyle bağlı olduğu söyleniyor. O yüzden biraz da kimyasal ve büyülü özelliklerine bakmak gerekiyor. Bunun dışında jasper kuyumculukta sıklıkla kullanılan doğal taştır.

Neolit çağına ait bulunan mızrak ve ok uçlarının, baltaların jasper taşından yapılmış dolduğunu söylemiştik. Bu detay aslında jasperin sert bir taş olduğunu gösteriyor. Mohs sertlik cetveline baktıkta bunu açıkca görebiliriz. Jasperin sertlik derecesi 6.5 ila 7 arasında değişiyor. Bu da onu aslında kuyumculuların favori taşı haline getiriyor.

Jasper taşı özellikleri farklı desen ve renkleriyle sadece kuyumcuların değil, aynı zamanda kullanıcıların, ezoteriklerin, litoterapistlerin de favorisidir. Taş gerçekten türü farketmeksizin olağanüstü görünüme sahiptir. Kimyasal formülü silikon oksittir. İçindeki safsızlıklar, renkleri ve desenleri kökenine göre değişir. Opak taştır ve kuvars ailesine aittir.

 

En bilinen renkleri kırmızı, kahverengi, sarı ve mavidir ama doğada ve farklı yataklarında olağanüstü desenlerde çok çeşitli jasper taşları bulunur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, siyah, beyaz, yeşil ve başka renklerde olur. Ama en sevilen, desenleri ve benkleriyle görenleri şaşkına çeviren breşli, dalmaçyalı, kanlı, bantlı, leopar, mookait, homojen, manzara, okyanus, kumlu jasper, imparatorluk jasperi ve saymakla bitmeyecek jasper çeşitleri vardır.

 

Etiketler: Jasper Taşı
Aralık 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR