Kan Taşı Hakkında Merak Edilen Her Şey!

Kan Taşı

Hakkında yine çok sayıda mitler ve efsaneler olan kan taşı, cesaretin taşı, adaletin sembolüdür. Kan taşı, fiziksel ve kimyasal özellikleriyle gemologların dikkatini çekerken iyileştirici ve büyülü özellikleriyle de ezoteriklerin, astrologların ve insanların dikkatini çekmiştir. Peki, kan taşı nedir ve faydaları nelerdir? Kan taşı hangi burçlara uygundur? 

 

 

Kan Taşı Nedir?

 

Heliotrope veya bloodstone da denilen kan taşı fiziksel özelliğinden dolayı bu adı almıştır. Heliotrope Yunanca’da “güneş” ve “dönen” anlamına gelen “helios” ve “tropein” kelimelerinden türemiş olup “gündönümü” anlamını ifade eder. Bu adın taşa ışığı nasıl yansıttığına dair olan fikirlere atıfta bulunarak verildiği söyleniyor. Sonraki dönemlerde üzerindeki kırmızı ilüziyonlar taşın kan taşı olarak adlandırılmasına neden oldu. 

 

Anlaşıldığı üzere kan taşı özellikleri ile adı birbiriyle bağlıdır. Şöyle ki taş, kırmızı benekli koyu yeşil bir kuvars türüdür. Klasik veya saf kan taşının bazı türlerinde mavimsi belirtiler görülse de esasen rengi koyu yeşildir. Demir oksit içeren kırmızı lekelere sahiptir. 

 

Tarih boyunca önemli doğal minerallerden biri olan kan taşı yüzyıllar boyunca fiziksel ve kimyasal özellikleriyle dekoratif ve pratik olarak, aynı zamanda iyileştirici ve büyülü özellikleriyle manevi amaçlarla kullanılarak değerli taş olarak değerlendirildi. 

 

Cesur tonlarıyla süslediği mücevherleri dikkat çekici hale getiren kan taşı aslında bir süs taşıdır. Kan kırzmızısı göz alıcı kırmızı benekleri ve koyu yeşil rengiyle gümüş ve diğer metallerlerle çok uyumludur. Örneğin sade tasarıma sahip bir erkek gümüş yüzük kan taşı ile mükemmel bir görünüme kavuşabilir. 

 

 

Kan Taşı Faydaları

 

Bunun yanı sıra kan taşı faydaları ile de yüzyıllardan beri bilinen taştır. Şöyle ki taş cesareti motivasyonu ve yaratıcı enerjiyi artırmak için kuallanılır. Bunun dahasında neredeyse bütün kan hastalıklarının tedavisinde tavsiye edilir. Toz haline getirilerek ilaçlara karıştırılır. Taşın sayılmakla bitmeyen faydaları vardır. 

 

Kan taşı faydaları nelerdir?
Kan taşının hangi büyülü ve iyileştirici özellikleri vardır?

 

Kan taşı öncelikle güçlü enerjiye sahiptir. Enerjiyi canlandırır, dayanıklılık ve fiziksel güç için kullanılır. Aynı zamanda Feng Şui’de kullanılır. Kök çakra, kalp çakrası ve sakral çakra ile ilişkilidir. Denge taşıdır. Bununla beraber bir gezgin taşıdır. 

 

 

Büyülü Özellikleri

 

Evrensel güce sahip olduğuna ve Güneş’in efendisi olduğuna inanılan cesaret taşı kan taşının sayısız büyülü özellikleri vardır. Kan taşı özellikleri arasında en çok merak edilen büyülü özellikleri şöyledir:

 

Bilgeliği, sezgiyi ve yaratıcılığı geliştirir;
Karar vermeyi geliştirir;
Hayalleri harekete geçirir;
Enerji alanlarını yeniler ve güçlendirir;
Enerji alanlarını genişletir, negatif enerjileri uzaklaştırır;
Belirsiz düşünceleri netleştirir;
Yaklaşan tehlikede koruyucudur;
Kötülüklerle savaşır;
İyi şans getirir;
Büyümeyi ve olumlu değişimi teşvik eder.

 


İyileştirici Özellikleri


Damarları ve kalbi güçlendirir;
Kan dolaşımını iyileştirir ve dengeler;
Kanamaları önler;
Vücutta kansızlıkla savaşır;
Böbreklerin ve karaciğerin fonksiyonlarını güçlendirir;
Bağışıklılığı artırır;
Yaraları iyileştirir;


Kan Taşı Burç Uyumu

 

Kan taşı mart ayının doğum taşıdır. Bu nedenle de kan taşı faydaları bu ayda doğan burçlara daha çok etki etmektedir. Özellikle koç burcu bu taşın sahip olduğu enerjiyi en iyi alan burçlardandır. Bunun yanı sıra terazi ve balık burçları da kan taşından yararlanabilir, takı olarak kullanabilirler. Bu taş onların canlılığını artırır.

 


Kan Taşı Özellikleri

 

Taş antik dönemlerden beri mühürlerde ve mücevharatta kullanılmıştır. Kan taşı nedir sorusunu yanıtlarken kan taşının fiziksel özelliklerinden biraz da olsa bahsetmiştik. Yeniden fiziksel ve kimyasal özelliklerine dönmek istiyoruz. Çünkü bu konu sadece bu taşla çalışan kuyumcuları değil aynı zamanda kan taşını herhangi bir süs amaçlı kullanan insanları ilgilendiren konulardan biridir. 

 


Kan taşı, kriptokristalin kuvars ailesinin bir türü olan kalsedon taşlara aittir. Yapısı ile akik, jasper ve onikse benzemektedir. SiO2 kimyasal formülüne sahip olan kan taşı, opak şeffaflığa sahip, üzerinde kırmızı benekleri olan, kırılgan bir taştır. Mohs sertlik cetvelinde sertlik derecesi 6.5 ila 7 arasında değişmektedir. Bu da onu mücevherler için uygun hale getiriyor. Sert taştır ve çizilmesi zordur. 

 

Kan taşı özellikleri ile jasper taşıyla sıklıkla karıştırılır. Ama keskin ayırt edici fiziksel özelliklere sahiptirler. En esas özellikleri renkleri, desen ve benekleridir. Taşın jasperle karıştırılmasının yanı sıra taklitleri de vardır. Ama taklitlerin orijinalden farkı yumuşak yapıya sahip olmasıdır. Basit bir kazıma testiyle taklit olup olmadığı anlaşılabilir. 
 

 

Etiketler: Kan Taşı
Şubat 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR