Kehribar Taşı Faydaları, Özellikleri Nedir? Ne İşe Yarar?

kehribar taşı faydaları

Doğal taşlar tarihimiz boyunca hep hayatımızdaydı. Bu taşlardan en eski ve bilineni hiç şüphesiz ki kehribar taşıdır. Geçmişi milyon yıllara dayanan kehribar taşı faydaları ve özellikleri nedir? Bugünkü yazımızda keşfedildiği ilk andan itibaren insanların dikkatini çekerek yaşamın bir parçası haline gelen bu taşı inceleyeceğiz.

 

Bulunuşundan günümüze kadar kehribar taşı ne işe yarar sorusu hala sorulmaya devam ediyor. Bu taşın özelliklerini çok iyi bilen de var, ismini ilk defa duyan da. Bu yüzden takipçilerimizle kehribar taşının özelliklerini paylaşarak yüzüklerle bağlantısını kurmalarını sağlamak bizim görevimizdir.

Kehribar taşı özellikleri denildiğinde akla ilk gelen bu taşın oldukça güçlü ve büyülü bir güneş taşı olması geliyor. Geçmişten günümüze kadar doğal taşlar muska görevi görerek içindeki kabarcıklarında insanın yardımına koştuğuna inanılmıştır.

 

Kehribar doğada kendi kendine oluşan bir taştır. Bundan yaklaşık 50-100 milyon yıl önce dünya çok farklı bir iklime sahipti. Oldukça büyük ağaçlar bulunuyordu ve reçine salgılıyorlardı. Ağaçların köklerinden akan reçineler milyon yıllar sonrasında kehribara dönüşüyordu. Şimdilerde bu ağaçların soyu tükenmiştir.

 

Bu taşın doğada süt renginden koyu kahveye kadar oldukça geniş bir renk paleti bulunuyor. En zor ve özel bulunan, en değerlisi ise beyaz kehribardır. Oldukça nadir olan beyaz kehribara "kraliyet taşı" denilmektedir. Taş içerisinde bulunan hava kabarcıkları taşa süt rengini vermektedir.

 

Kehribarın bir diğer nadir bulunan rengi ise mavidir. Doğanın akıl almaz eseri olan mavi kehribar, kehribarların en eşsiz olanlarından birisidir. Renginden dolayı da göksel bir enerjiye sahip olduğuna inanılmaktadır.

 

Genellikle kehribar taşı faydaları için ortak fikirler beyan edilmektedir. Kehribar taşı özellikleri ise taşın rengine göre farklılık gösterebilir.

 

Kehribar Taşı Faydaları

Her doğal taşın insan hayatına etkisi olan özellikleri bulunmaktadır. Bu yüzden doğal taşlı yüzük, kolye, küpe veya bileklik alırken bunları mutlaka incelemelisiniz. Şifacı bir doğal taş olduğu söylenen kehribar taşı faydaları da şu şekildedir…

 

Kehribar Taşının İyileştirici Özellikleri

 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir;
  • Beyin fonksiyonlarını iyileştirir;
  • Sinir sistemini olumlu etkiler;
  • Tiroit bezi hastalığına yardımcı olur;
  • Bronşiyal astım ve solum yolu hastalıklarına çare olur;
  • Baş ağrılarına iyi gelir;
  • Romatizmal ve kas, eklem ağrılarını hafifletir ve daha çok hastalıklarla mücadele eder.

 

Kehribar Taşının Büyülü Özellikleri

Kehribar taşı ne işe yarar diye kendi kendinize soruyorsanız büyülü özellikler aklınızdaki soru işaretlerini giderecektir.

 

Enerjisini güneş alan bu taş güneş taşı olarak bilinir. Üzerinde taşıyanlara güven ve cesaret aşılar. Ayrıca güçlü bir koruma taşıdır. Güneşten enerji alıp insanlara canlılık bahşeder. Ayrıca üzerinde kehribar taşı taşıyan kişilere iyimserlik kazandırarak neşe getirir.

 

Eski zamanlarda insanlar bu taşı koruyucu özellikleri yüzünden muska olarak da kullandı. Kötü ruhlardan ve enerjiden koruduğuna, yolculuklarında yol gösterici olduğuna inanılmıştır. Ayrıca yeni doğan bebeklerin beşiğine kehribar taşı konulması gibi geleneklerde bulunmaktaydı. Bu doğal taşın bebeği kötü ruhlardan koruyarak güzel bir uyku çekerek hızlı büyümesine yardımcı olduğu düşünülmekteydi.

 

Geçmiş zamanlardaki savaşçılar üzerinde de bu taş büyük rol oynuyordu. Efsaneye göre savaş sırasında askerlere kehribar taşı yüzük verilmiştir. Bu yüzük askerlere cesaret ve güven aşılamıştır.  Kendine has büyülü özellikleri bulunan yeşil kehribar, güçlü enerjisi ile sahibini başarısızlıklardan korur, yatıştırır ve sinir sistemine iyi gelir. Mavi kehribar ise göksel enerjisiyle ruhu dinlendirir.

 

Kehribar Taşlı Takılar

 

Yukarıda kehribar taşı faydaları ve iyileştirici, büyülü özellikleri hakkında geniş bilgiler paylaştık. Bu özellikleri kendi üzerinize taşımak için kehribar taşlı takılar kullanabilirsiniz.

 

Kehribar özellikleri arasında en çok bilinen Tiroit bezi hastalığına yardımcı olmasıdır. Bunun için kehribar taşlı kolye takılması tavsiye edilir.

 

Kadın ve erkek takılarında da sıkça tercih edilen kehribar, hem göz alıcı olması hem de ihtişamlı görünmesiyle ünlüdür. Sadece ruh halinizi etkilemesi veya hastalıklarla başa çıkması için değil, süs eşyası, mücevher olarak da tasarımlarda kolye, bileklik ve yüzük olarak kendine yer bulabilmektedir.

 

Kehribar Taşlı Yüzük

 

Günümüzde bu taş en çok erkek gümüş yüzük modellerinde tercih edilmektedir. Bu yüzden gümüş takı üreticileri de kehribar taşlı yüzük modelleri üretmeye devam etmektedir. Kolye ve bilekliklerde daha çok sade olarak karşımıza çıkan bu doğal taş, erkek gümüş yüzük tasarımlarında daha göz alıcı ve ihtişamlı olarak karşımıza çıkıyor.

 

Diriliş Takı bizde kehribar taşını kullanarak 100'ün üzerinde gümüş erkek yüzük modeli ürettik. Yeni modeller de koleksiyonumuza eklenmeye devam etmektedir. Fakat sadece bulunan yüzüklere bağlı kaldığımızı düşünmeyin. Kişiye özel yüzük seçeneğimiz de mevcut. Siz yüzüğünüzün nasıl olması gerektiğini bize iletin, biz de sadece size özel bir yüzük tasarlayalım! :)

 

Etiketler: kehribar taşı faydaları, kehribar taşı özellikleri, kehribar taşı ne işe yarar
Aralık 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR