Kelime-i Tevhid Anlamı Nedir? Okunuşu Nasıldır ve Nasıl Çekilir?

Kelime-i Tevhid

Kelime-i Tevhid anlamı gereği oldukça faziletlidir. Hatta zikirler arasında en faziletli, cennetin anahtarı ve imanın esası olduğu bilinmektedir. Bugün birçok kişi tarafından merak edilen bu konu hakkında detaylı bir yazı hazırladık. Kelime-i Tevhid okunuşu nasıldır? Kelime-i Tevhid anlamı ne demek? Kur'an-ı Kerim'de geçer mi? Öğrenmek için okumaya devam edin. Sizin için faydalı bilgiler olacağından hiç şüpheniz olmasın.

 

Kelime-i Tevhid Anlamı Nedir?✅

 

Kelime-i Tevhid nedir ve Kelime-i Tevhid anlamı hakkında her zaman akıllarda soru işareti oluşabiliyor. Bunu araştıran ve doğru bilgiye ulaşmak isteyen herkes için detaylı bir açıklama gereği duyduk.

 

Tevhid kelime anlamı olarak "tek ve bir olmak" anlamına gelen vahd kökünden türemiştir ve "bir şeyin bir ve tek olduğunu kabul etmek" anlamına gelir. Yani Kelime-i Tevhid tek ve bir olmayı ifade eden kelime, Allah'ın birliğini kabul etmek demektir.

 

Kelime-i Tevhid en mübarek kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Daha önce yukarı da da dediğimiz gibi İslam dininde imanın esasıdır. Zikirlerin en faziletlisi ve cennetin de anahtarı olan bir kelimedir. Bu kelimenin yaratılışın gayesi olduğunu, günah ve sevabında kaynağı olduğunu unutmamak lazım…

 

Kelime-i Tevhid Anlamı: “Allah`tan başka tanrı yoktur, Muhammed Allah’ın elçisidir

Kelime-i Tevhid Okunuşu📃

 

Kelime-i Tevhid okunuşu ise tıpkı “Lâ İlâhe İllallah Muhammedün Resulullah” yazılışında olduğu gibidir. Bu kelimeye zikirlerin en faziletlisi diye boşa söylenmiyor. Çünkü dinimizin temeli, İslam'da da imanın esası Allah'ın tüm kâinatın tek sahibi olması üzerine kurulmuştur. Bu yüzden de Kelime-i Tevhid'in Allah katından çok özel ve büyük bir yere sahip olduğu söylenmektedir. Bu kelimeyi zikreden Allah'ı zikretmiş olur. Peygamber Efendimiz'de (s.a.v.) "Zikrin en faziletlisi, La İlahe İllallah'tır" buyurmuştur.

 

Bu zikrin ağırlığı ve sorumluluğu oldukça büyüktür. Kelime-i Tevhid'i anlamadan ve tüm ruhunla hissetmeden söylemek fayda sağlamaz. Kelime-i Tevhid anlamı bilinerek ve derinden hissedilerek, anlamı idrak edilerek zikredilmesi gereken bir kelimedir. Allah'ın tek olduğunu anlamak, inanmak ve bu kâmilliğe ulaşmak İslam'da bir görev ve bir eğitimdir.

 

Kelime-i Tevhid Kur'an-ı Kerim'de Geçer mi?🧐

 

Tevhid, kelime olarak Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor. Fakat aynı anlama gelen vahd kelimesi geçmektedir. Zaten tevhid de vahd kelimesinden türemektedir. Bu konuda İslam alimlerinin yaptığı araştırmalarda Kelime-i Tevhid, Kur’an-ı Kerim'in 37 ayetinde “la ilahe illallah”, “la ilahe illa ene”, “la ilahe illa ente” olarak yer bulmaktadır.

 

İbrahim suresi 24-25. ayetlerinde bu zikr hakkında şu şekilde bahsediliyor: “Allah`ın nasıl bir misal getirdiğini görmedin mi? Güzel sözü, kökü sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaca benzetti. O ağaç, rabbinin izniyle her zaman meyvesini verir. Öğüt alsınlar diye Allah insanlara böyle misaller getirmektedir". Buradaki "güzel söz" Kelime-i Tevhid'e işaret etmektedir.

“Rabbinin izniyle her zaman meyvesini verir” cümlesi ise Allah’ın birliğini, tekliğini anlamanın, bu kelimeyi zikretmenin, en önemlisi anlayarak ve hissederek söylemenin Allah katında karşılığı olacağı anlamını ifade etmektedir. Çünkü “lâ ilâhe illallah Muhammedün resulullah” zikrini edene Allah duasına icabette bulunur. Hatta Peygamber efendimizin ashablarından iki kişi, “kim, içinden gelerek, ve diliyle tasdik ederek, lâ ilâhe illallah, yani Allah’tan başka ilah yoktur, O tekdir ve mülk O`nundur, O`nun her şeye gücü yeter derse gökyüzünün kapıları ona açılır, Allah bunu yer yüzünde söyleyen kişiye nazar eder” diye nakletmişlerdir.

 

Kur’an-ı Kerim’in Enbiya suresinin 25. ayetinde ise şöyle der: “Senden önce hiçbir peygamber göndermedik ki ona, ‘Benden başka ilah yoktur, şu halde ona kulluk edin’ diye vayhetmiş olmayalım”. Evet, bu kelime Enbiya suresinin 25. ayetinde de denildiği gibi Hz. Adem peygamberden başlayarak son peygamber Hz. Muhammed`e kadar gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin ortak çağırısı olmuştur.

 

 

Bugünkü yazımızda tüm detaylarıyla Kelime-i Tevhid’i işledik. Eğer böylesine özel bir kelimeyi her zaman yanınızda taşımak isterseniz Kelime-i Tevhid yüzük modellerimizi inceleyebilirsiniz. Ayrıca üzerinde Kelime-i Tevhid kolye de sitemizde mevcuttur.

Etiketler: Kelime-i Tevhid, Kelime-i Tevhid anlamı, Kelime-i Tevhid nedir, Kelime-i Tevhid okunuşu
Nisan 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR