Koç Burcunun Taşı Hangisidir? Doğal, Uğurlu Taşları ve Özellikleri

Koç Burcunun Taşı

Her zodyakın kendi işareti, elementi, gezegeni, uğurlu rakamı, günü olduğu gibi kendi özelliklerine uygun olarak doğal taşları vardır. Zodyakın ilk işareti olan koç burcunun taşı da bu burcun özelliklerine uygun seçilerek onun farklı yeteneklerinin, olumlu yönlerinin ortaya çıkmasına ve olumsuzlukları bastırmaya yardımcı olmaktadır.

 

Doğal taşlar sadece süs değildir. Onlar sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özellikleriyle sahibine şans ve neşe getirir, hastalıkları tedavi edebilir. Ama her taş her burcu olumlu yönde ya da aynı şekilde etkilemez. Bu nedenle de burçların ve doğal taşların karakteristik özellikleri araştırılarak onlara en uygun olanı seçilmektedir.

 

Peki burca göre doğal taş nasıl seçilir? Koç burcu doğal taş seçimi nasıl yapılmalı? Hangi doğal taşlar koç burcunu olumlu yönde etkiler? Koç burcuna en uygun doğal taşlar hangileridir ve özellikleri nelerdir?

 

Koç Burcunun Taşı

 

Astrolojik yıl koç burcuyla Mart ayında başlar. Bu burçta doğan insanlar hem ciddi bir yıkım hem de yaratma yeteneğine sahip insanlardır. Bu nedenle de koç burcu taşları ve özellikleri hakkında konuşmazdan önce koç burcu özellikleri, bu  burcun temsilcilerinin karakteristik özelliklerini bilmekte fayda vardır.

 

Öncelikle Mars gezegeninin himayesi altında olan koç burcu elementi ateştir. Elementinin hakkını veren bu burcun temsilcileri hırslı, dürtüsel, maceracı olmakla olağanüstü enerjiye sahiptirler. Koç burcunun sembolü, güçlü enerjiye sahip, saldırganlığı ve otoriterliği ifade eden kavisli boynuzlu bir koçtur.

 

21 Mart ile 20 Nisan arasında doğan kişiler koç burcu temsilcileridir. Koç burçları sürekli hareket halinde oldukları için analiz etmek ve esneklik göstermeye zaman bulamazlar. Bu nedenle de saldırganlık, otorite ve güç baskısı ile istediklerini elde edebilirler.

Koç burçları için hakimiyet, liderlik ve kontrol etme arzusu önemlidir. Cesaretli koç burçları girişimcidirler ve yeni fikirlere açıktırlar. Bu güçlü yönlerinin yanı sıra kabalık, narsizm ve saldırganlık gibi zayıf yönleri de vardır.

 

Koç burcunun uğurlu taşı hakkında farklı kaynaklar farklı bilgiler vermektedir. Bu nedenle de bu burçla uyumlu olabilecek tüm doğal taşları sizler için araştırdık. Şöyle ki koç burcu doğal taş olarak onu olumlu yönde etkileyebilecek elmas, yakut, safir, ametist, akik, opal, turmalin, jasper, lal, kuvars, kehribar, kaplan gözü, kedi gözü, oniks, yeşim ve hematit taşlarını tercih edebilir.

 

Koç Burcu Taşları ve Özellikleri

YAKUT – Koç burcunun en önemli tılsım taşlarından biridir.

 

Farklı kırmızı tonlarıyla ateşi simgeler. Ateş grubu burçlarından olan koç burcu doğal taş olarak yakut taşını kullanırsa bu taş ona hem iş hayatında hem de kişisel hayatında şans getirir. Yakut, koç burcunun mizacını olumlu yönde etkiler, sakinleştirir, sorumlu bir kişi olmaya ve bu burçları dizginlemeye yardımcı olur. Yakut taşı diğer taşlarla birleştirilmeyi sevmez. Bu nedenle de koç burçlarına bu taşın takıda tek başına kullanılması tavsiye ediliyor. Yakut bilgeliği geliştirir, depresyona karşı korur.

 

ELMAS – Koç burçlarını olumlu yönde etkileyen ve güneşi simgeleyen önemli bir taşdır. Elmas da koç gibi kendi alanında liderdir ve kazanan tarafın tılsımıdır.

 

Elmas, koç burçlarını girdiği her ortamda çekici yapar. Bu taş koç kadınlarını kıskanç ve kötü niyetli insanlardan korur. Elmasın güçlü enerjisini sahibine aktarabilmesi için tene temas etmesi gerekmektedir.

 

AMETİST – yakut ve elmastan farklı olarak daha uygun fiyatlı ama onlar kadar güçlü ve etkili koç burcu uğurlu taşı olarak bilinmektedir.

 

Ametist taşı hem kadınların hem de erkek koçların çok rahat şekilde kullanabileceği doğal taşlardan biridir. Özellikle erkekler için iyidir. Doğal öfkelerini ve saldırganlıklarını yatıştırır. Koç burcunu pervazsız kararlara karşı korur, iç huzurunu geri kazandırır, evde ve iş ortamında iyi ilişkiler kurmasına yardımcı olur. Ametist taşı yaratıcı koç burçlarının taşıdır. Bunun için ametist bileklik veya kolye takabilirsiniz. Bu taş sizin en önemli tılsımınız olabilir. Ametist koç burçlarına cesaret ve özgüven verir.

 

SAFİR ise koç burçlarının dizginsiz ve bitmez tükenmez enerjisiyle başa çıkabilecek taşlardan biridir. Safir, zengin mavi rengiyle koç burçlarına sakinlik getirir, bu burçlarda eksik olan barışı ve bilgeliği kazandırır. Bu taş yaşam tecrübesi olmayan genç koç burcu temsilcileri için son derecede yararlıdır. En yaygın rengi mavi olsa da koç burçları için sarı rengi tavsiye ediliyor.

 

JASPER – çoğunlukla kırmızı renkte olmakla ateşi simgeleyen taşlardandır. Koç burcu da ateş grubu burçlarından olduğu için jasper, koç burcunun uğurlu taşı arasında önemli yere sahiptir. Bu taşın önemli özelliği zamanı doğru şekilde yönetmeye, doğru planlama yapmaya yardımcı olmasıdır.

 

Okul yaşlarındaki çocuklar için çok önemli olan sarı renkli jasper, derslere konsantre olmaya yardımcı olur, entelektüel yetenekleri geliştirir.

 

HEMATİT – kırmızı renkli taşlardan biri olarak koç burcu için en uygun doğal taşlardandır. Bu taş barışı temsil eder ve koç burçlarına pozitif enerji verir. Koç burçlarının zor dönemlerinde koruyucu tılsım gibi yetişir, bu burcun temsilcilerine güç ve azim verir. Duygu durumunu dengelemeye yardımcı olur.

 

KEHRİBAR – koç burçlarının evlerine refah getirir.

 

AKİK – koç burçlarını nazardan korur. Güçlü enerjiye sahip akik taşı bu enerjisiyle sahibini düşmanlardan, onların kötü eylemlerinden koruyacaktır.

 

KEDİ GÖZÜ – orijinal renkleriyle koç burçlarını hastalıklardan, streslerden ve her türlü ihanetten korur. Bu taş tüm olumsuzlukları toplar. Bu nedenle de koç burcu doğal taş seçimleri arasında ilk sıralarda gelebilir.

 

OPAL – koç burçlarına dinginlik getiren taşlardan biridir. Bu taş koç burcu temsilcilerinin mantıksal düşünmesine, sabırlı olmasında ve doğru kararlar vermesine yardımcı olur.

 

 

LAL – aşk taşıdır. Kırmızı rengiyle koç burçlarının vazgeçilmez taşlarından biri olmalıdır. Mutluluk getirir ve gerçek aşkı bulmaya yardımcı olur. Bu taş koç burcunun uğurlu taşı arasında bu burcu en olumlu yönde etkileyen taşlardan biridir. Şöyle ki lal taşı koç burcunu dinleme ve duyma, karşılıklı anlaşma, diğer insanların duygularına önem vermesi yönünde olumlu etkilemektedir. Bu taşla koç burçları narsizmden kurtulabilirler.

 

Etiketler: koç burcunun taşı, koç burcu doğal taş, koç burcunun uğurlu taşı, koç burcu taşları ve özellikleri
Mart 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR