Kral Kolye Modelleri, Erkek Kral Zincir Kolye

kral kolye

Bugünkü konumuz klasikleşmiş, erkeklerin olmazsa olmaz kurtarıcı aksesuarlarından olan erkek kral kolye modelleridir. Zincir kolyelerdeki bu desen bütün dünyada bilinen Bismark dokuma tekniğinin bir alt türüdür. Bismark dokuma tekniği, en dayanıklı bileklik ve kolye zincir türlerinden biridir. Kral zincirler de karmaşık deseni ile dikkatleri çekmekte ve merak uyandırmaktadır.

 

Peki bu zincirlere neden kral zincir kolye denilmektedir? Bu zincilerin özelliği nedir? Hangi metalden hazırlanır ve nasıl dokunur? Kimler takabilir? Bu soruların yanıtını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Kral Zincir Kolye

Bu zincir modelinin neden kral zincir adlandırıldığını biliyor muydunuz? Merak ediyorsanız o zaman bu bilgiler işinize yarayacaktır.

Türkçe’de kral zincir diye adlandırdığımız kolyeye farklı dillerde Bizans zinciri, kraliyet zinciri, kralın örgüsü de denmektedir. Şöyle ki birçok kaynakta zincirin adının, kökeninin ve tasarımının Bizans İmparatorluğu`ndan geldiği söylenmektedir. Bu kaynaklardan alınan bilgiye göre zincirin tarihi 5. Yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Bazı kaynaklar ise Bizans zinciri ifadesinin bu zincirler için en yaygın kullanılan isim olduğunu ama neden böyle adlandırılmasına dair bir fikirlerinin olmadğını açıklamaktadır.

Önce de söylediğimiz gibi kraliyet örgüsü veya Bizans zinciri Bismark dokuma tekniğinin bir alt türüdür. Bu dokuma tekniğinin tarihi hakkında da kesin bilgi yoktur. Bir çoğu bu zincirlerin böyle adlandırılmasını bir Alman “Demir Şansöylesi” olan Otto Von Bismarck ile ilişkilendirmektedir. Söylenenlere göre Bismarck`ın azmi, dünya görüşü, kararlılığı bir kuyumcuya ilham kaynağı olmuştur. O kuyumcu, “Demir Şansöyle”nin bükülmez iradesinin ifadesi olarak bu şekilde bir dokuma tekniği oluşturmuştur. Bu yüzden kral zincirler ve diğer Bismark zincir türleri bu kadar güçlü ve dayanıklıdır. Ayrıca ilham kaynağı olan kişi bir Alman olsa da bu zircirler İtalya`da ortaya çıkmıştır.

Diğer kaynaklar da bu hikayeden yola çıkarak Bismark dokuma tekniğinin bir türü olan hakkında konuştuğumuz zincirlerin Bizans İmparatorluğu`nda kralların taktığı kolyeyi anımsattığı için kral zincir kolye olarak adlandırıldığını söylüyorlar.

 

Kral Kolye Gümüş

Kral kolye modelleri değerli madenlerden yapılmaktadır. Bizans kuyumculuğunun dünyaya çok güzel mücevharat örnekleri verdiği ve kuyumculuk teknikleri öğrettiği bir gerçektir. Kral zincirler de bu örneklerden biridir.

Antik kökenleri olduğu söylenilen bu zincir dikey ve yatay olarak çiftler halinde birbirine bağlanan ve katlanan halkalardan oluşmaktadır. Farklı genişliklerde ve ölçülerde yassı, kare ve yuvarlak modelleri mevcuttur. Bu lüks kolyelerin üretiminde gümüş ve altın kullanılmaktadır. Eskiden metal olarak altın daha çok kullanılsa da günümüzde kral kolye gümüş madeninden üretilmektedir.

Uzunlukları ve kalınlıkları aynı kesilmiş gümüş haklaların ikişer şekilde birbirine örülmesiyle oluşturulan kral zincirler manuel olarak yapılmaktadır. Bu örgü tekniği özen ve sabır gerektirir. Yapımı oldukça eziyetli olsa da sonucunda esrarengiz görünüme sahip gizemli bir zincir modeli ortaya çıkmaktadır. Ayrıca en dayanıklı dokuma türlerinden biridir.

 

Erkek Kral Kolye

Uzun zaman bu dokuma tekniği esasen kadın takılarda kullanılsa da, zamanla bu zincirler kalınlık ve ağırlık kazandı. Günümüzde ise çoğunlukla erkek kral kolye, bileklik ve hatta yüzük çeşitlerinde karşımıza çıkar.

Kendine has tasarımıyla her tarza uyar ve kolayca kombinlenebilir. Bir kral zincir hem günlük kıyafetleri şıklaştıran hem de özel bir gecede takım elbiseleri hareketlendiren gerçekten zamana meydan okuyan klasik zincir tasarımlarındandır.

Sevgiliniz, eşiniz veya babanıza doğum günü, sevgililer günü, babalar günü için hediye arıyorsanız ihtiyacınız olan tek şey Bismark dokuma tekniğinin en özel ve en çok tercih edilen dokuma türüyle üretilmiş kral zincir kolye modelidir. Bunun için yapmanız gereken şey ise Diriliş Takı online mağazasından en uygun kral kolye modelini seçmektir.

Bu kolyeyi almak istediğiniz kişi hafif ve minimalist tarz takılar seviyiorsa seçiminiz kesinlikle Kral Kare Beyaz Gümüş Kolye Zinciri`nden yana olmalıdır.

 

Daha ağır ve kalın, dikkatleri üzerine çekecek bir model istiyorsanız Yassı Kral Gümüş Kolye Zinciri 6mm model tam istediğiniz tarzdadır.

Dilerseniz seçiminizi sizler için kombinlediğimiz kral gümüş yüzük, kolye ve bileklik olmakla üç parçadan oluşan setten yana kullanabilirsiniz.

 

Ayrıca Diriliş Takı online mağazamıza geçerek 2 – 6 mm kalınlığında ve 50 – 65 cm uzunluğunda değişen daha fazla kral kolye gümüş modellerine ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kral kolye, erkek kral kolye, kral zincir
Haziran 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR