Labradorit Taşı Faydaları, Özellikleri ve Labradorit Kolye

Labradorit Taşı

Merhabalar, bugün sizlere labradorit taşı faydaları, özellikleri ve sırları hakkında rehber niteliğinde bir içerik hazırladık. İçeriğin detaylarında labradorit taşı ne işe yarar sorusunun cevabını bulabileceksiniz. Ayrıca kolyesini kimler takabilir? Hangi burçlarla uyumludur gibi genellikle herkesin merak ettiği soruların yanıtlarını da yine bu içerikte bulabilirsiniz.

 

Labradorit Taşı

Labradorit taşı Kanada Labrador bölgesinde bulunduğu için ismini bu bölgeden almıştır. Görünüm itibariyle oldukça şık ve zariftir. Ayrıca renkleriyle görenleri kendisine hayran bırakan bir görünüme sahiptir. Labradorit taşı özellikleri sayesinde uzun yıllardır güncelliğini koruyan, herkes tarafından bilinen ve kullanılan bir taştır. Tarihin tozlu raflarına bakıldığında efsanelere bile konu olduğu görülmektedir.

Estetik görünümünün yanı sıra güçlü titreşim enerjisine sahiptir. Değerli madenler arasında yarı değerli olarak geçen labradorit, Kanada'daki Paul Adasında 1700'lü yıllardayken bulunmuştur. Eski zamanlarda "ateş taşı" olarak anılmıştır.

Labradorit taşının sırrı uzun yıllar bu konunun araştırmacıları tarafından merak edildi. Fakat sonraki yıllarda spiritüel yeteneklerdeki etkisinde saklı olduğu anlaşıldı. Bu özel taşın enerjisi ile ruh, sezgiler harekete geçmekte, ayrıca psişik beceriler kazandırdığına inanılmaktadır. Eski zamanlarda şamanlar bu taşı, sihir taşı olarak benimsemiş ve kullanmışlardır. Labradorit taşı özellikleri arasında enerjiyi kullanarak astral seyahate çıkmakta yaygın olarak bilinmektedir.

Labradorit taşı faydaları arasında duygusal sezgilerin gelişmesi ve çeşitlenmesi bulunmaktadır. Taşın ilk kullanımının Atlantis'e kadar uzandığı da yıllardır süregelen bilgiler arasında yer almaktadır. Eski medeniyetlerde "yıldız tapınağı" olarak isimlenen labradorit, yıldız ve gezegen enerjilerini insan ruhuna aktardığı konusunda çeşitli düşünceler bulunmaktadır. Bu sayede kişi geniş vizyon alır, duru görü yeteneği açılır ve astral seyahat yapabilme güçleri kazanır.

Yüzyıllar önce labradorit ev yapılırken temellerde de kullanılmaktayız. İnşaatın temeline labradorit taşı bırakılırdı. Bu sayede eve mutluluk, huzur ve şans geleceğine inanılmaktaydı.

 

Labradorit Taşı Faydaları

  • Metabolizmanın düzenlenmesine yardım eder.
  • Çeşitli alerjik reaksiyonlar sonucu ortaya çıkan saman nezlesinin iyileşmesinde etkin rol oynar.
  • Tansiyonu dengeler.
  • Romatizma ve gut gibi hastalık etkilerinin azalmasına yardım eder.
  • Bağışıklık sistemini yenileyip güçlendirir.
  • Adrenal bezleri, karaciğer ve safra kesesi için iyileştirici etkileri olduğuna inanılır.
  • Sedef hastalığı tedavisi için yardımcı etkendir.
  • Yüksek kan basıncının dengelenmesini sağlar.
  • Kalsiyum eksikliği yüzünden ortaya çıkan hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.
  • Mevsim geçişi sırasında karşılaştığımız aşırı üşümelerde faydalıdır.
  • Göze iyi gelir ve gece görmeyi arttırır.
  • Kan dolaşımı ve kalbe fayda sağlar.
  • Hormanel değerlerin dengelenmesine yardım eder.
  • Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

Labradorit Taşı Özellikleri

 

Labradorit taşı ruhun dönüşümünü temsil etmektedir. Değişim anlamında kişiye güç verdiği bilinir. Taşın yoğun enerjisi ile sezgiler ve telepati gibi konularda gelişim sağlanmaktadır. Suyun enerjisini taşıyan bir kristaldir. Bu yoğun enerjiyle doğuş ve yaşam döngüsünü yenileyerek ilgili kısımlarda gelişme sağlar. Üçüncü göz, taç, ve kök çakralar ile uyumlanabilir. Kötü enerjilerin atılarak dengelenmesine yardım eder. Labradorit taşı özellikleri arasında ruhsal aydınlanma, dönüşüm yaşama gibi önemli konularda vardır. Bu konular manevi gelişimi de tetikler.

 

  • Sezgilerin güçlenmesini sağlar.
  • Aura temizliğinde etkilidir ve aurayı dengeler.
  • Depresyon ve anksiyete gibi problemli ruh hallerinin iyileşmesinde yardım eder.
  • Labradorit kolye kullananlarda zekâ, algılama ve akıl yeteneği gelişir.
  • İyi şans taşı olarak bilindiği için bolluk ve bereket getirdiği de bilinir.
  • İlişkilerdeki iletişimin canlanmasını sağlar.
  • Ruh haline pozitif etki sağlayarak güçlü hissetmeyi mümkün kılar.
  • Korku ve güvensizlik gibi duygulardan arınmanızı sağlar.
  • Motive bir hayat sürmenize yardım eder.
  • Belirsiz düşünceleri ve gelecek kaygıları gibi olumsuzlukların çözümlenmesine yardımcı olur.
  • Çok daha konsantre olabilmenizi sağlar.
  • Uykuyu çok daha rahat hale getirerek rüyaların net hatırlanmasına yardım eder.

Labradorit Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

 

Genel olarak tüm burçlarla kullanılabilir olsa da astrolojik açıdan akrep, yay, kova ve yengeç buçlarıyla tam uyumludur.

 

Labradorit Taşı Bakımı

 

Sertlik derecesi 6-6,5 olmasına rağmen hassas bir taş cinsidir. Bu yüzden bakım yapılırken ekstra hassasiyet gösterilmelidir. Özellikle labradorit kolye gibi takı olarak kullanılmaktaysa gün bitiminde mutlaka ayrı bir alanda tutulmalıdır. Hassas bir yapıda olduğu için çabuk hasar görebilir. Isıya karşı çok duyarlı olan labradorit, doğal rengini kaybememesi için özenle saklanmalıdır. Özellikle karanlık ve serin yerlerde muhafaza edilmesi formunun korunmasındaki en önemli etkendir. Bu yüzden özel kadife veya ipek kesede saklanması önerilir.

 

Labradorit Taşı Nasıl Temizlenir?

 

Labradorit taşını aldıktan hemen sonra ve ne kadar sık kullandığınıza bağlı olarak enerji temizlemesi yapılmalıdır. Taş üzerinde biriken negatif enerji arındırılmazsa kullanım sırasında mide bulantısı ve baş ağrısı gibi reaksiyonlara dönüşebilir. Doğal taşlar ve özellikleri içeriğimizde de değindiğimiz gibi kullanım ve temizliğe kadar sadece taşı kullanan kişi doğal taşa dokunmalıdır. Enerjisel temizlik için önce taş alındığı andan itibaren bir kaç yöntemden biri belirlenip temizliği yapılmalıdır.

 

Labradorit taşı nasıl temizlenir konusuna gelecek olursak; ilk yöntem taşı toprağa gömerek 1 gün bekletmektir. Sadece temizleme işleminde kullanılmak üzere bir saksı belirlenmeli ve doğal taş temizliği bu saksı içerisinde yapılmalıdır.

 

İkinci yöntemse sandal ağacı veya adaçayı yakılıp dumanıyla tütsüleme yapılabilir. Ayrıca tuz lambası kullanarak da negatif enerjiden soyutlanabilir. Tuz lambası yanında doğal taşın birkaç saat durması yeterlidir. Selenit taşıyla yanyana durması da enerji temizliği yapılmasını sağlar. Bir taş arınırsa yenilenen enerji olarak karşımıza çıkar. Şifalı gücün en güzel şekilde aktarılabilmesi için yöntemlerden biri tercih edilmeli ve sık sık uygulanmalıdır.

 

 

Etiketler: Labradorit Taşı, Labradorit Taşı faydaları, Labradorit Taşı özellikleri, Labradorit Taşı kolye
Eylül 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR