Lal Taşı Faydaları, Özellikleri Nelerdir? Lal Taşı Yüzükler 2023

lal taşı faydaları

Enerji veren doğal taşlardan biri olan lal taşı veya garnet yüzyıllardır bilinen ve popüler taşlardan biridir. Garnet Latince’de nar anlamına gelir ki bu taşın da en bilinen rengi taze nar tanelerinin rengini andıran kırmızı renktir. Lal taşı dedikte de zaten akla canlı kırmızı renkli taş gelir. Peki doğal taşlardan biri olarak lal taşı faydaları ve özellikleri nedir? Lal garnet taşı ne işe yarar?

 

Lal Taşı Faydaları

Doğal taşlarin esrarengiz güzellikleri, farklı renkleri ile mücevherlere çok yakışıyor. Lal taşı da esasen sahip olduğu kırmızı rengi ve diğer geniş renk paletiyle hem kadın mücevherlerinde hem de erkek takılarda özellikle erkek gümüş yüzük modellerinde sıklıkla kullanılıyor. Hatta söylememiz gerekir ki lal taşı yüzük modellerine şıklık ve ihtişam katarak tasarımları şık hale getiriyor.

Peki sizce lal taşı sadece güzel görünüm için mi kullanılıyor? Lal taşının eski dönemlerde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığını biliyor muydunuz?

Lal taşı faydaları ile popüler ve enerjisi güçlü olan doğal taşlardan biridir. İyileştirici ve büyülü özellikleri olan bu taş litoterapide ve çakra tedavisinde de kullanılır. Şimdi sırayla lal taşının faydalarına bakalım.

  1. Lal Taşı İyileştirici Özellikleri

Öncelikle lal taşı, sahip olduğu muhteşem kırmızı rengi nedeniyle doğrudan kalbi etkiler. Bu taş kalbi güçlendirmede ve kan dolaşımını düzenlemede önemli role sahiptir. Kalbi, akciğerleri ve kanı arındırdığı, kan plazması ve beyaz kan hücrelerini artırarak hemoglobin dengelediği ve iyileştirdiği biliniyor. Yani lal taşı, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

Tek kelimeyle lal taşı adeta bir denge taşıdır. İnsan vücunu yenileyerek denge oluşturur. Aynı zamanda bu taşın omurga ve omurilik sıvısı, kemik, hücresesel yapı ve kompozisyon bozukluklarını tedavi ettiği bilinir. Bağışıklılığı güçlendirir ve enerjiyi arttırır.

Bunun yanı sıra kemik sağlığı, artrit, osteoartriz ve romatizma gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan doğanın bizlere sunduğu mucizevi taşlardan biridir. Kemik kırıklarına da iyi gelmesi nedeniyle diğer bütün kemik sorunlarında da lal taşı yüzük ve diğer lal taşı takılar tavsiye edilir. Çünkü lal taşı kırıkların ve diğer şiddetli hastalıkların sonrasında hastaların iyileşme süresini kısaltıyormuş.

Lal taşı özellikle kemik ve omurga hastalıklarında elde ettiği başarı ve diğer iyileştirici özellikleriyle vücudu yenilediği ve dengelediği, ayrıca güçle enerjisinden dolayı litoterapide de en çok kullanılan taşlardan biridir.

Şiddetli baş ağrılarına da yardımcı olduğu da iyileştirici özellikleri arasında yer alıyor. Son olarak hava değişimlerinden rahatsız olan, örneğin sıcak havalardan kendini kötü hisseden hatta bayılan kişilerin  lal taşından hazırlanmış bir takı takıması tavsiye edilir.

  1. Lal Taşı Büyülü Özellikleri

Lal taşına tarih boyunca farklı anlamlar yüklenmiştir. Bu nedenle de bu taşın büyülü özelliklerine ve sembolizmine baktığımızda karşımıza fazlasıyla farklı anlamlar çıkar. Lal taşının sembolizmine ve büyülü güzelliklerine birlikte bakalım.

Garnetin en bilinen özelliği enerjiyi canlandırdığıdır. Ama bu taşın bir denge taşı olduğunu da unutmayalım. Enerjiyi ve tutkuyu canlandırır ama aynı zamanda dinginlik de getirir, kişinin öfkesini kontrol etmesine yardımcı olur.

Lal taşı özellikleri ve faydaları saydıkca bitmez. Bu taş depresyonu ortadan kaldırır ve sahibine cesaret verir. Başarısızlık ve duygusal dengesizlikle mücadelede sahibiyle birlikte savaşır. Ayrıca öz saygıyı teşvik eder, kişinin kendine güvenmesini sağlar.

Aşkı da temsil eder. Çünkü lal taşı aynı zamanda bağlılık taşıdır. Duyguları canlandırır, ilişkiye sıcaklık katar, anlayış, güven ve samimiyet getirir. En önemlisi ilişkideki bağlılığı güçlendirir.

Lal taşının faydaları arasında hemen her yerde rastladığımız bir konu ise geçmiş yaşamı hatırlatmaya, geçmiş yaşamlara gerilemeye yardımcı olduğudur.

Son olarak lal taşı kök çakra ve kalp çakrasının taşıdır. Bu taş çakra temizlemede ve meditasyonlarda kullanılır. Kök çakraya etki ederek kişinin kendini daha güvende hissetmesini sağlar ve duygularını canlandırır.

  1. Astrolojide Lal Taşı ve Özellikleri

Son zamanlarda doğal taşlar ve astroloji en çok ilgi çeken konulardan biri olarak biz de bu yazımızda sizlere lal taşının astrolojideki yerinden de bahsetmek istedik.

Lal taşının yönetici gezegeni Mars, elementiyse ateştir. Bu aslında lal taşının neden yüksek enerjiye sahip canlandırıcı bir taş olduğunu açıklıyor. Aynı zamanda aşkı, tutkuyu, cesareti sembolize etmesi de tesadüf değil.

Ocak ayının doğum taşı olan lal taşı, esasen oğlak ve kova burçlarının uyumlu taşıdır. Ama taşın yönetici gezegenin Mars olduğu için koç, aslan burçları için de uygundur. Ayrıca başak burcu da lal taşı faydaları ile özellikle kurdukları ilişkilerde dengeyi yakalayabilirler. Dengesiz burçlardan olan ikizler de lal taşını kullanabilir.

 

Lal Taşı Özellikleri

Lal taşı, granat veya garnet. Çoğu zaman kırmızı olarak bildiğimiz garnet aslında bir taş grubudur. Hatta daha kesin söylemek gerekirse silikat grubu taşlarındandır. Ve sadece kırmızı renkte değildir. Bu taşın pembe, yeşil, turuncu, sarı, kavhe rengi ve siyah olmakla geniş renk paleti vardır.

Çok eski zamanlara dayanan ilk garnet örneklerinin 3.000 yaşı olduğu tahmin ediliyor. Bu örnekler garnetten üretilmiş kolyelerdir. Ama daha öncesinde Romalıların bu taşı mühür olarak kullandığı da biliniyor. Güzelliği ve özellikleriyle insanları büyülemiş olmalı ki mücevher yapımında kullanılmaya başlanmıştır.

Günümüzde de lal taşı özellikleri ile kuyumcuların severek kullandığı doğal taşlardan biridir. Peki lal taşını değerli yapan ve mücevherlerde kullanmaya sebep olan özellikleri nelerdir?

Camsı ve adeta elmas parlaklığına sahip lal taşı hem erkekler hem de kadınlar için tasarlanan takılara esrarengiz hava katar. Ama sadece güzel tasarımlar ortaya çıkardığı için değil aynı zamanda mohs ölçeğinde 6.5 ila 7.5 sertiliğinde olması da bu taşı kuyumcuların sevimli taşı yapıyor.

 

Lal Taşı Yüzük

Lal taşının eskiden beri bilinen faydaları ve özellikleri, aynı zamanda sahip olduğu mükemmel güzelliği bu taşın mücevherlerde kullanımına yol açmıştır. Bugün sadece kadın takılarında değil erkek takılarında da kullanılır. Özellikle lal taşı yüzük modelleri erkeklerin dikkatini çeker.

Lal taşı mükemmel tasarıma sahip 925 ayar gümüş çerçeveyle mükemmel uyum sağlar yüzüklere adeta sihirli bir dokunuş yapar. Bunun yanı sıra daha önce de bahsettiğimiz gibi lal taşı sahip olduğu özellikleriyle birçok hastalıkların ve duygusal rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Kullanılmakla kalmayıp hastaların hastaların lal taşından üretilen herhangi bir takı giymeleri de tavsiye olunur.

 

Siz de kargiyovasküler ve endokrin hastalıklardan, kemik hastalıklarından ve depresyondan muzdaripseniz, ruhunuza dinginlik katmak, vücudunuzu dengelemek istiyorsanız veya sadece şık görünmek istiyorsanız Diriliş Takı’nın sizlere sunduğu lal taşı yüzükler kategorisinden kendiniz veya sevdikleriniz için yüzük seçebilirsiniz.

 

Etiketler: lal taşı faydaları, lal taşı özellikleri, lal taşı yüzük
Eylül 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR