Lapis Taşı Özellikleri ve Faydaları, Lapis Taşı Bileklik

Lapis Taşı

Yaklaşık 3 bin yıldır insanların bildiği bir taş olmakla eski zamanlarda altınla eşdeğer, büyüleyici gök mavisi rengi, esrarengiz parlaklığı ve altın damarlı yapısıyla lapis taşı, asaletin sembolü olarak kabul edilmiştir. Yüksek enerjili taşlardan biri olan lapis taşı faydaları ve büyülü özellikleriyle birçok efsaneye de konu olmuştur.

 

Doğal taşlar serimizin bugünkü konusu da eski şifacıların, büyücülerin ve litoterapistlerin çok sevdikleri ve değer verdikleri taşlardan biri olan lapis taşıdır. Bu defa sizler lapis taşı neye iyi gelir? Lapis taşı faydaları ve özellikleri nelerdir? gibi soruları yanıtladık.

Lapis Taşı Özellikleri

 

Lapis taşı, kükürt, sodyum, alüminyum, oksijen ve bazen kalsiyum da içermekle birkaç kimyasal elementin karışımıdır. Mohs sertlik ölçeğinde sertlik derecesi 5.5`dir. Yoğunluğu ise 2.38 ila 2.42 g/cm3 arasında değişmektedir. Bundan dolayı da kesilmesi kolay bir taştır.

 

Lapis taşı özellikleri arasında aydınlatmaya göre farklı tepkiler vermesidir. Şöyle ki lapis taşı, camsı ve ipeksi parlakliğa sahip şeffaf, yarı saydam bir taşdır. Yapay ışıkta parlamaz ama güneş ışıklarında inanılmaz parlaklığa sahiptir. Ultraviyole ışıkta ise turuncu renkte parlar.

 

Doğada lapis taşının renk paleti açık mavi renkten başlayarak turkuaz, yeşilimsi mavi, leylak ve lila tonlarına kadar değişmektedir. Taşın rengi içerğindeki kükürtün miktarına göre değişmektedir. Kükürtün çok olması daha zengin gölge anlamına gelir.

 

Lapis taşı özellikleri içerisinde bir diğeri de %10-15'e varan miktarda küçük pirit kapanımlarının olmasıdır. Bunlar çoğu zaman kendini altın renkli çizgiler şeklinde gösterir.

 

Lapis Taşı Faydaları

Eski zamanlarda beyaz büyüde kullanılan lapis taşı, samimiyetin ve dostluğun taşı olmuştur. Güçlü enerjiye sahip esrarengiz görünümlü lapis taşı süs taşı olarak eski zamanlardan beri takıları süslemiştir. Takıları süslemesinin sebebi sadece görünümü değildi. Lapis taşı faydaları ile bilinen taşlardan biri olarak bilinçli bir şekilde takılarda kullanılmıştır. Bu taş tene temas ederek sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özellikleriyle insanların hayatına yön vermiştir.

 

Lapis Taşı Büyülü Özellikleri

 

Öncelikle lapis taşı faydaları büyük ölçüde taşın olduğu ortamla ilgilidir.

 

Lapis taşı, sahibinin sezgisini geliştirmekle başkalarının dikkatini çekmesine yardımcı olur. Aynı zamanda sahibinin doğru kararlar vermesine yardımcı olur. Eski zamanlarda gezginler bu sebeple lapis taşını yanlarında götürürlermiş. Böylece bu taş onlara doğru yolu gösterir ve doğru kararlar aldırırmış. Ayrıca bu şekilde Tanrının da onların yanında olduklarını hissedermişler. Günümüzde ise bu taş yöneticiler, yargı mensupları ve psikologlar için tavsiye edilmektedir.

 

Gümüş çerçeveli lapis taşın sahibini hasardan ve entrikadan, kıskançlıklardan, zarar vermek isteyen insanlardan, kötü olaylardan ve oluşabilecek diğer olumsuz enerjilerden korur. Özellikle lapis taşlı gümüş yüzük yalnızlıktan muztarip kadınlar için tavsiye edilmektedir. Bu yüzüğün yalnız kadınların biriyle tanışmalarına yardımcı olacağına inanılmaktadır.

Bunların yanı sıra kafayı kötü düşüncelerden kurtarmak, sahibini sakin biri yapmak, entellektüel yeteneklerini geliştirmek ve kariyer gelişimini desteklemek gibi büyülü özellikler de lapis taşı özellikleri arasında yer almaktadır.

 

Lapis taşı, hem de gücün, cesaret ve dürüstlüğün sembolüdür. Hatta eski zamanlarda Çin`de, hükümdarlar güçlerini göstermek için, lapis taşıyla süslenmiş taç taktıkları da bilinmektedir. Aynı zamanda dostluğu da sembolize etmesi onun devletler arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve geliştirmek için bu taşın hediye amaçlı kullanılmasına da sebep olmuştur.

 

Bu taş, gizli yetenekleri de ortaya çıkarabilmektedir. Bu nedenle de sanatçıların, yazarların, müzisyenlerin bu taşı giymesi tavsiye edilmektedir. İlham kaynağı olduğuna inanılan lapis taşı bileklik olarak kullanılabilir. Hem süs eşyası olan kraliyet ailesinin takılarında kendine yer bulan lapis taşı, bileğinizi süslerken hem sizi olumsuz enerjilerden koruyacak hem de ilham kaynağınız olacaktır. Ayrıca kararlılık ve özgüven verme özelliğine de sahip olmakla sahibinin hedeflerine doğru ilerlemesinde yardımcı olur.

 

Büyülü özelliklerinde son olarak, lapis taşı aynı zamanda kader taşıdır. İnsanların hayatına dokunabilen değişiklik yapabilen taşlardan biridir. Hayatınızda değişiklik olsun istiyorsanız lapis taşı bileklik en doğru seçim olacaktır.

 

Lapis Taşı İyileştirici Özellikleri

 

Günümüzde modern tıp kullanmasa da büyülü özellikleriyle beraber lapis taşı faydaları ile de eski şifacıların en gözde taşlarından biri olmuştur. Şifacılar lapis taşını eski zamanlarda panzehir olarak sürüngenlerin ısırıklarına karşı kullanmıştır.

 

Yorgunluğu ve gerginliği gideren lapis taşı, uyku sorunlarıyla da başa çıkar. Sakinleştirici etkisi olan lapis taşı, zihinsel bozukluklardan şikayetçi olan insanlar için faydalı taşlardan biridir. Bununla beraber kan basıncını normalleştirmeye, sırt ve eklem ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur ve özellikle çocuklarda bağışıklığı artırır, eski gücü geri kazandırır. Aynı zamanda tiroid fonksiyonunu da iyileştirir. Alerjik insanların bir numaralı taşlarındandır. İşitme sorunu da yaşıyorsanız  lapis taşı size yardımcı olacaktır.

 

Eski şifacılara göre lapis taşı faydaları ile en çok kadınlara, özellikle hamile kadınlara yardımcı oluyormuş. Şöyle ki hamile bir kadın yanında bu taşı taşırsa, güzel ve sağlıklı bir bebek doğururmuş.

Taş tene temas ederse cilt hastalıkları ve beyin hastalıklarından muzdarip olanlara yardımcı olmaktadır. Bu nedenle lapis taşı ya kolye şeklinde boyuna veya lapis taşı bileklik takılması tavsiye ediliyor.

Lapis taşı suda ısıtılarak iltihabların iyileşmesinde özellikle göz enfeksiyonlarında da kullanılmaktadır.

 

Etiketler: Lapis Taşı, Lapis Taşı özellikleri, Lapis Taşı faydaları, Lapis Taşı bileklik
Nisan 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR