Malakit Taşı Faydaları, Malakit Taşı Kolye Özellikleri

Malakit Taşı

Malakit taşı özellikleri ve faydaları için size geniş bir rehber hazırladık. Bu rehberde malakit taşı nedir, malakit taşı kolye kimler tarafından takılmalı ve bu özel şifalı taşın faydaları nelerdir? Gibi soruların yanıtlarını bulacaksınız.

 

Malakit taşı ne işe yarar biliyor musunuz?

Sizce malakit taşı neyi temsil eder?

Malakit taşını hangi burçlar takabilir merak ediyor musunuz?

 

Tüm bu soruların yanıtlarını içeriğin detaylarında bulabileceksiniz. Keyifli okumalar diliyoruz…

 

Malakit Taşı Nedir?

 

Doğada yaygın olarak bulunabilen malahit diğer adıyla malakit, bakır karbonatta oluşmakta ve parlak yeşil renkte olan bir mineraldir. Oldukça yayın şekilde bulunan bu taş aslında bir bakır cevheridir. Bu yüzden bakır taşı ismiyle de tanınmaktadır.

 

 

Malakit Taşı Özellikleri

 

Malachite ve Malakit isimleriyle de anılan Malahit taşı, bakır sülfürleri ve genellikle de kalkopiritle, bu yatakların tepelerindeki oksitlenmelerin ardında bulunmaktadır. Kolay kırılabilen bir yapıda olan malahit, 3.5-4 sertlik derecesine sahiptir. Oksitlenmeyle kalsiyum karbonat olan yerlerde su, hava ve karbondioksidin bakır sültife etki etmesiyle malakit oluşur.

 

Dış görünüşüne bakıldığında çok güzel yeşil tonlarıyla bezenmiş haldedir. Üzerindeki yeşil ve ondan daha koyu yeşil çizgiler diğer doğal taşlardan ayrılmasını sağlar. Malahit taşı değerli taşlardan sayılmaktadır. Fakat çok sert olmadığı için traşlanıp parlatılarak sedefçilik ve mücevhercilikte kullanılmaktadır. Kırılgan yapısı işlenmesini zorlaştırdığı için fiyatı diğer doğal taşlara nazaran biraz daha yüksektir.

 

Malakit taşı her zaman olmasa da nadiren kristal şeklinde de bulunabilmektedir. Kristal olanlar monokliniktir. Kıl / iğne gibi oluşan kristaller bir arada olduğunda demet şeklindedir. Üst kısmı genellikle yuvarlak, yumrulu ve salkımsı şekildedir. Kristalleri ise siyahımsı yeşil ve cam parıltısı halindedir.

 

Turkuaz taşı ile benzer özelliklere sahip olduğu için sıkça karıştırılmaktadır. İşlem gördükten ve ciladan geçtikten sonra kadife gibi yumuşak bir parlaklık kazanmaktadır. İşlem sırasında dayanıklı olmadığından yüzeyine reçine kaplanmaktadır. Bu sebeple malakit parlaklığı azalır.

 

Malahit taşı kolye ve bileklik modelleri sıkça tercih edilen doğal taşlı kolye çeşitleri arasındadır. Dünya üzerinde de en çok Zambiya, Kongo, Avustralya, Meksika, Gabon ve Rusya'da bulunur. Rusya'nın Urallar bölgesi özellikle Malakit açısından oldukça zengindir.

 

Malakit Taşı Faydaları

 

  • Uzun yıllar boyunca az değerli madeni altına çevirme bilimi olan simya alanında kullanılmıştır. Geçmişten bugüne bilgelik ve şifa taşı olarak tanınır.
  • Kan dolaşımını düzenleyip basıncı düşürür. Damar ve kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinir.
  • Sakinlik verir, gergin ve sinirli insanların rahatlamasında yardımcıdır.
  • Kemik ve kas problemlerinin giderilmesinde etkilidir. Özellikle kırılan kemiklerin kaynamasında uzun yıllar kullanılmıştır. Kas yırtığında da onarıcı görev görür. Ayrıca eklem ağrısı ve kireçlenmede de faydalıdır.
  • Korku ve endişelerin azalmasında, fobileri yenme ve korku ile yüzleşme için etkilidir.
  • Kullanan kişilerin duygusal manipülasyona uğramasına karşı direnç gösterir. Özgüven ve cesaret aşılar.
  • Hayır diyemeyenlerin ve istenmeyen durumlara karşı tavır koyma, reddetme gibi konularda kolaylık sağlar.
  • Dönüşüm ve değişim taşı olduğu için yeniliklere karşı teşvik eder.

 

 

Malakit Taşı Ne İşe Yarar?

 

İnsanı iyiye ve güzel yönlendiren malakit taşlı kolye, iyileştirici ve koruyucu etkilere sahiptir. Ruh halinin dengelenmesine yardım eder. Sizi olumsuz etkileyecek duygulara sürüklenmekten alıkoyar. Toksik enerji ile gelen kötü durumlara karşı etkilidir. İlişkilerde sevgi ve anlayışın baskın olmasını sağlar.

 

Özellikle seyahatlerden taşınması gerekmektedir. Malakit taşı faydaları arasında hırsızlık, kaza ve kaybolma gibi musibetlere karşı koruma bulunmaktadır. Tehlikeli mesleklerde (maden, inşaat, denizcilik vb.) çalışanların yanlarında bulunmaları önerilir. Kadınların ruh hali için ayrıca önem taşır. Özel günlerde oluşan ağrı ve kramplara karşı iyi geldiği bilinmektedir. Depresif ve karamsarlığın azalmasına yardımcı olur. Doğum sancısını hafifletir, bu sebeple ebe taşı olarak da bilinmektedir.

 

Gerçek Malakit Taşı Nasıl Anlaşılır?

 

Öncelikle gerçek bir Malakit taşı almak için orijinalliğine güvenebileceğiniz bir yeri tercih etmelisiniz. Bu doğal taşın fiyatının yüksek olması, orjinalliği konusunda size küçük bir tüyo verebilir. Yani bu taşı çok ucuz fiyata bulma ihtimaliniz yoktur. Gerçekliğini test edebileceğiniz diğer husus ise renklerin canlılığı ve desenleridir. Gerçek malakit taşının desenleriyle renkleri arasındaki geçiş oldukça soft bir şekildedir. Sahte taşların geçişi keskindir. Bu yüzden doğallıktan uzaktır.

 

Malakit Taşı Nasıl Temizlenir?

 

Malakit taşı faydaları ve şifalı etkilerinin kaybolmaması için düzenli temizliğe ihtiyaç duyar. Deşarj olup iyi çalışabilmesi için bu temizlik önemlidir. Malakit taşı temizliği için pamuklu bez ve ılık sabunlu su kullanmanız yeterli olacaktır. Bu temizlik işlemini her hafta ya da birkaç haftada 1 kez tekrarlamanızda fayda vardır. Unutulmaması gereken son şey ise ne kadar bakım yapılırsa o kadar şifa ve güçlü enerji yayar.

 

Etiketler: Malakit Taşı, Malakit Taşı faydaları, Malakit Taşı kolye, Malakit Taşı özellikleri
Eylül 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR