Necef Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Necef Taşı Bileklik

Necef Taşı Faydaları

Arap ve Müslüman dünyasında bir zamanlar kutsal kabul edilen ve şeffaf kristallerden olan necef taşı özellikleri ve faydaları ile popüler doğal taşlardan biridir.

 

İlginç hikayeler toplayan rus yazar ve gazeteci Mihail İvanoviç Plyayev, doğal taşlarla ilgili çalışmasında Doğu’da necef taşının değerli taş olarak kabul edildiğini yazıyordu. Bu çalışmadaki bilgilere göre Hz. Ali türbesinin bulunduğu Necef kenti yakınlığında bulunan “tüylü” veya “kıllı” yapısı olan necef adı verilen bu taş, buraya gelenler tarafından taktir edilmiş, hatta burayı ziyaret eden ve bu taşı görenler necef taşının peygamberimizin sakalından çıkan saçlarla dolu olduğuna inanıyorlarmış. Bu nedenle de bu taş kutsal kabul ediliyormuş.

 

Peki Müslüman dünyasında sevilen ve değer gören necef taşının fiziksel ve kimyasal özellikleri, necef taşı faydaları nelerdir? Büyülü ve iyileştirici özellikleriyle insanları nasıl etkiler?

 

Necef Taşı Faydaları

Güzelliği ve kendinden parlaklığı ile göz okşayan ama yine de sadeliği ile dikkat çeken necef taşı faydaları ile ezoterikler ve şifacılar arasında popüler olan taşlardan biridir. Bin yıllardan beri bilinen necef taşı Orta Çağ’larda kutsal bir taş olarak kabul edilmiş, tene temas ederek insanları iyileştirdiğine inanılmış ve necef taşı bileklik, kolye ve çeşitli takılar yapılmıştır.

 

Ezoterikler necef taşının Güneş, Jüpiter ve Merkür gezegenleriyle ilişkili olduğunu söylemektedir. Bu nedenle de güçlü enerjilerle doludur. Sahip olduğu enerji büyülü ve iyileştirici özellikleriyle insanları olumlu yönde etkilemektedir.

 

Necef Taşı Özellikleri

 

Şeffaf kristal çeşitleri en değerli taşlardan biridir. Necef taşı da saf ve şeffaf göz yaşı gibidir. Ham haliyle soğuk buza benziyor. Olağandışı kapanımları, farklı renkleri, gölgeleri olmasa da güzelliği, büyülü ve iyileştirici özelliği ile bilinmektedir.

“Dağ kristali” de denilen necef taşı, kuvars ailesi taşlarından biridir. Kimyasal bileşimine göre bu taş, silikon dioksittir. Camsı parlaklığa ve ultraviyole ışığı iletme yeteneğine sahiptir. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 7’dir. Genellikle sivri uçludur.

 

 

Necef Taşı Büyülü Özellikleri

 

Eski zamanlarda uhrevi enerjinin güçlü bir iletkeni olduğu düşünülen necef taşının dünyalar arasında bağlantı kurduğuna inanılıyordu. Aynı zamanda gizli olanı görmeye yardımcı olduğuna da inanıldığı için kehanet ve durugörü ritülellerinde kullanılıyordur. Bilge ve görücü taşıdır.

Özellikle kadınların tılsım taşı olan necef taşı faydaları arasında en önemlisi sahibine şans getirmesidir. Niyetlerin samimiyetini sembolize eden ve pozitif enerji biriktiren necef taşı,

Refahı ve sevgiyi çeker, olumsuzlukları ortadan kaldırır;

Kötü insanlardan ve ihanetlerden korur;

Uğur ve şans getirir (özellikle iş konusunda);

Düşünceleri temizler;

Sakinleştirir, kavgaları önler;

Kaygı ve kabusları giderir;

Talihsizliği önler;

İçsel uyumu bulmaya yardımcı olur;

Hafızayı uyarır, konsantrasyonu artırır ve dikkati yoğunlaştırır;

Kalbi cesaretle doldurur.

 

 

Necef Taşı İyileştirici Özellikleri

 

Büyülü özelliklerinin yanı sıra necef taşı faydaları litoterapistler tarafından da birçok hastalığın tedavisi için kullanılır.  Necef taşı öncelikle zihinsel aktivite üzerinde olumlu etkiye sahiptir ve özellikle öğrenciler için tavsiye edilir.

Litoterapistler necef taşıyla oryantal masaj teknikleriyle enerji noktalarına masaj yaparak kasları gevşetiyor, bu taş aynı zamanda kişinin iç organlarındaki bazı hastalıkların tedavisi için de kullanıyor. Necef taşı kullanıldığı yere göre vücudu ve iç organları etkiler. Şöyle ki necef taşı bileklik dermotolojik hastalıkları iyileştirirken, kolye solunum yolu hastalıkları riskini azaltır, küpe ise baş ağrılarını azaltır. Ayrıca necef taşı,

Baş ve sırt ağrılarını hafifletir;

Stresi azaltır;

Patojenik bakterilerle baş eder;

Yıldız hastalığına karşı korur;

Vücut ısısını normalleştirir;

Vücudun farklı yerlerindeki şişliği giderir, hematom oluşumunu durdurur;

Cilt hastalıklarını iyileştirir;

Hafızayı güçlendirir ve harekete geçirir;

Omuriliğin arızalarına iyi gelir;

İltihabı hafifletir;

Vücuttaki silikon ve potasyum değişimini etkiler.

 

Ezoterikler ve şifacılar necef taşının iyi niyetli, samimi, saf ve masum insanların taşı olduğuna, samimi olmayan insanlarda necef taşı faydaları herhangi bir etkisinini göstermediğine inanıyorlar.

 

 

Etiketler: Necef Taşı, Necef Taşı faydaları, Necef Taşı özellikleri, Necef Taşı bileklik
Mart 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR