Obsidyen Taşı Faydaları ve Özellikleri (+5 Özel Fayda)

Obsidyen Taşı

Parlak görünümü ile dekorasyon için ve mücevharatta sıklıkla kullanılan obsidyen taşnın sadece dürüst ve samimi insanların taşı olduğuna inanılıyor. Obsidyen taşı özellikleri ile eski zamanlardan beri hem ezoteriklerin hem de litoterapistlerin ilgisini çeken ve takdir edilen taşdır. Peki obsidyen hangi özellikleriyle takdir edilmiştir? Obsidyenin faydaları nelerdir?

 

Obsidyen Taşı Faydaları

Obsidyen hem doğada oluşumu hem de görünümüyle benzersiz bir taştır. Obsidyen yerin derinliklerinden püsküren lavların katılaşmasıyla oluşur. Dünyanın tam kalbinde doğduğu için özel enerjiye ve güce sahiptir. Bu nedenledir ki eski zamanlarda oldukça popüler bir taş olmuş, obsidyen taşı faydaları ve büyülü özellikleriyle herkesi kendine hayran bırakmıştır. Peki bu taşı bu kadar dikkat çekici yapan şey nedir? Obsidyen taşının büyülü ve iyileştirici özellikleri nelerdir?

Büyülü Özellikleri

Eski zamanlarda sihirbazlar ve büyücüler bir kişinin geçmişini ve geleceğini görmek için obsidyen taşından yapılmış sihirli toplar ve aynalar kullanırdı. Aynı zamanda obsidyen taşından yapılmış bileklik ve kolye gibi tılsımların sahibini koruduğuna inanılırdı. Obsidyen taşı ayrıca birçok birçok büyülü özellikleriyle biliyor. Şöyle ki obsidyen taşı,  

  • iyi şans getirir;
  • sahibini kötü düşüncelerden, eylemlerden ve hasardan korur;
  • negatif enerjiyi ortaya çıkarır;
  • hedeflere ulaşmaya yardımcı olur;
  • olumsuzlukları emer ve negatifi yönlendiren kişiye yansıtır;
  • sakinleştirir, saldırganlığı bastırır;
  • öfkeyle savaşmaya yardımcı olur;
  • Stresi azaltır ve ruh halini iyileştirir;
  • konsantrasyonu arttırır.

NOT: Obsidyen taşlı bir takınız varsa bu taşın da sizinle bir şartı vardır. Obsidyen takı takan kişinin dürüst biri olması gerekir. Taş, sadece o zaman iyi şans getiriyormuş. Bu yüzdendir ki obsidyen, saf düşünceleri ve gerçeği sembolize ediyor.

Ezoterikler bu taşı takarken dikkat etmeniz gerektiğini söylüyorlar. Çünkü taş kötü düşünceleri onları tasarlayanın aleyhine çevirebiliyormuş. Ama tam tersine saf düşüncelere sahip insanlara mutluluk ve iyi şans getiriyormuş. Aksi taktirde obsidyen taşı özellikleri sahibini kötü etkilermiş.

Taşın güçlü enerjiye sahip olduğunu söylemiştik. Obsidyenin enerjisi bazen o kadar çok olur ki enerjisi taşar ve sahibini harekete geçirir. Obsidyen sahibi yerinde durmaz, amacı için çabalar. Bu nedenle obsidyen taşlı takılar çoğu zaman iş insanlarının takması için tavsiye edilir.

Obsidyen taşı cinsiyet ayırt etmez. Hem dişil hem de eril enerjiye sahiptir. Şöyle ki kadınlar için ailede refahı sağlar, sadık ve sevgi dolu birini çeker, hainleri uzak tutar. Erkeklerin ise basamaklarını tırmanmaya yardım eder. Sahibini daha disiplinli biri yapar ve hedeflerine ulaşmasını sağlar.

İyileştirici Özellikleri

Obsidyen taşının güçlü enerjisiyle iyileştirici özelliklerinin de olduğunu söylüyorlar. Hatta bu taşın iyileştirici özelliği gümüş bir çerçeveyle daha iyi bir şekilde ortaya çıkar. Gümüş, taşın iyileştirici özelliğini ortaya çıkarırmış. Peki obsidyen taşı faydaları nelerdir ve hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

  • Obsidyen hipotermi, gastrointestinal ve genitoüriner sistem hastalıkları, sinir bozuklukları, romatizma ve nevroz tedavisinde kullanılır;
  • kan basıncını normalleştirir, soğuk algınlığına iyi gelir (özellikle gümüş çerçeve ile);
  • toksinleri vücuttan uzaklaştırır;
  • bağışıklılığı güçlendirir;
  • cilt yenilenmesini hızlandırır.

 

Obsidyen Hangi Burçlar İçin Uygundur?

Obsidyen akrepler için ideal bir taştır. Akreplerin stres direncini arttırır ve onları daha kararlı biri yapar. Koçların inatçılığını arttırdığı için bu burca uymaz. Ama boğaların amaca yönelik gelişimini destekler. Bu bakımdan hergün olmasa da acil durumlarda kullanılabilir. Çünkü obsidyen boğa burçlarının dengesini bozar, hayatı kararsız hale getirir. İkizlerin hayatı obsidyenle daha iyi hale gelir, çünkü boğaların aksine ikizlerin dengeyi yakalamasına yardımcı olur. Yengeçler ve başaklar için ise asla tavsiye edilmese de aslan, terazi, yay, oğlak, kova ve balık burçları üzerinde de güçlü bir etkisi vardır.

Ezoterikler obsidyen taşlı gümüş bir takının akrep, oğlak, ikizler ve kova burçları için iyi bir tılsım olabileceğini söylüyorlar.

 

Obsidyen Taşı Özellikleri

Doğal taşların iyileştirici ve büyülü özellikleri insanların daha çok ilgisini çeker. Ama bilmeniz gerekiyor ki taşların özellikle tıbbi faydaları onların kimyasal özellikleri ve oluşum yeriyle ilgilidir. Her taşın ayrıca kendine has kimyasal ve fiziksel özellikleri vardır. Peki obsidyen taşı özellikleri nelerdir? Obsidyen taşı doğada nasıl bulunur?

Nadir bulunan bir taş olarak kabul edilen obsidyen, magmatik kayaçların soğuması sonucunda oluşur. Kimyasal içeriği silisyum oksittir. Volkanların patlamasıyla oluştuğu için volkanların olduğu yerlerde ve eski yerleşim yerlerinin keşfedilmesiyle bulunur. Eski obsidyen yatakları Rusya, Çin, Japonya, Hindistan, Azerbaycan ve Kazakistan’da bulunmuştur. En önemli yatakları Meksika, Ekvador ve Japonya`dadır. Aynı zamanda İzlanda, ABD, Etiyopya, Meksika ve Tükiyede obsidyen yatakları bulunuyor.

Volkanik kökenli obsidyen, kırılgandır, hafif fiziksel darbelerden bile kırılabilir. Camsı yapıya sahiptir. Mohs ölçeğinde sertliği 5`tir. Elektriği iletmez. Yoğun bir yapıya sahip obsidyen çoğu zaman koyu, derin siyah tonlarda bulunur. Bazı çeşitlerinde küçük kapanımlar da görebilirsiniz. Sadece siyah renkte olmaz, gri, kırmızımsı kahverenklerde de görülebilir. Çok nadiren olsa da mavi, yeşil ve kırmızı renkleri vardır.

Şık görünümüyle mücevherlere çok yakışan obsidyen kırılgan yapısından dolayı mücevharatta çok fazla kullanılmaz. Çıkarılırken yeteri kadar obsidyen elde etmek için bu taşa hassas davranılır. Nadir taşlardan biridir. Ama bununla beraber obsidyen taşı fiyatları uygun oluşuyla bu taşı sevenleri şaşırtır.

 

Son olarak obsidyen ismi hakkında bilim adamları fikir ayrılığı yaşıyor. Bir grup bilim insanı obsidyen kelimesinin Yunanca gösteri anlamına gelen “obsis” kelimesinden geldiğini söylüyor. Hatta bir dönemler küçük aynalar obsidyen taşından yapılırdı. Diğer grup ise bu adın Romalı savaşçı Obsidia’nın onuruna taşa verildiğini savunuyorlar. Söylentilere göre Romalıları bu taşla Obsidia tanıştırmıştır. Hatta bir efsaneye göre, savaşlardan birinde Obsidia bu taş sayesinde hayatta kalmıştır. Bundan sonra obsidyen koruyucu muska olarak kullanılmaya başlamıştır.

 

Etiketler: Obsidyen Taşı, Obsidyen Taşı faydaları, Obsidyen Taşı özellikleri
Kasım 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR