Parmağa Takılan Yüzüklerin Anlamı Nedir?

Parmağa Takılan Yüzüklerin Anlamı Nedir

Yüzük, tarihimiz boyunca her zaman hayatımızda olan bir aksesuardır. Kimi zaman sırlarıyla birlikte hayatımıza giren, kimi zaman da şıklığımızı tamamlayan ürünlerdir. Erkek gümüş yüzük modellerinin yanı sıra kadınlar için de en önemli tamamlayıcılardan birisidir. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v.) döneminden bugüne kadar gümüş yüzükler her zaman kullanılmıştır. Peki, parmağa takılan yüzüklerin anlamı nedir? Hangi parmağa takılan yüzük ne anlama gelir? Bu konu hakkında yapılan araştırmalar gösteriyor ki; "Her parmağa takılan yüzük farklı anlam taşıyor!" Bugün sizlerle bu küçük ama önemli olabilecek bilgi hakkında konuşacağız...

 

Parmağa Takılan Yüzüklerin Anlamı

 

Yüzük güzelliğinin yanı sıra üzerinde barındırdığın simgeler sayesinde de büyük anlamlar taşıdığı için takılan aksesuardır. Bizim de hem tasarımını hem de üretimini yaptığımız gümüş yüzük modellerinin her biri farklı anlamlar taşımaktadır.

 

Yüzük Parmağı

Zaten adından anlaşılacağı üzere yüzükler bu parmağa takılmaktadır. Fakat eğer sağ elin yüzük parmağına takılıyorsa nişanlı, sol elin yüzük parmağına takılıyorsa evli olduğu anlaşılmaktadır. Zaten bu anlam genel olarak tektaş ve alyans takılınca ortaya çıkmaktadır. Diğer türlü takılan gümüş yüzükler ayrı bir anlam taşımaz. Onlar için üzerlerindeki işleme ve sembol anlam katmaktadır.

 

İşaret Parmağı

Eğer bir kadının işaret parmağında yüzük takılıysa bu "ilişkim yok" anlamına geliyor. Tabi ki herkes bu anlamla takmıyor. Fakat parmağa takılan yüzükleri anlamlarını bilen birisi taktıysa bu ilgilenen kişi için bir adım atma cesareti anlamına gelebilir.

 

Başparmak

Antik çağlardan bugüne kadar başparmağa takılan yüzükler erkekler için gücü simgelemektedir. Özellikle bizim de tasarımını yapıp ürettiğimiz zihgir yüzük modelleri, kişinin özgürlüğüne düşkün olmalarını ve gücü vurgulamak isteyenleri cezbediyor. Kadınlarda başparmak yüzükleri ise inatçılığın sembolü olarak gösteriliyor.

 

Orta ve Serçe Parmağa Yüzük Takmak

Eğer bir kişi orta veya serçe parmağa yüzük takıyorsa bu kişiye güven duyulabileceği öne sürülmektedir. Yapılan tercihler iç dünyamızı da dışa vurmaktadır.

 

Evli Değilken Yüzük Parmağına Yüzük Takmak

 

Tabi ki altın veya gümüş yüzük takmak için evli olmak zorunda değiliz. Fakat kadınlar nişanlı veya olmadıkları halde yüzük kullanıyorsa genellikle kendilerini korumak için bu hareketi yaptıkları bilinmektedir. Bazen de bu durum evlilik isteği olarak algılanmaktadır. Tamamen kişinin karakterine ve duruşuna göre değişiklik gösterebilecek bir durum olarak yorumlanabilir.

Etiketler: Parmağa Takılan Yüzüklerin Anlamı Nedir
Mart 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR