Polis Nasıl Olunur 2023? Erkek, Kadın Polis Olma Şartları🚨

Polis Nasıl Olunur

 Polis nasıl olunur öğrenmek için bugün gereken tüm bilgi ve belgeleri sizinle paylaşacağız. Kadın ve erkek adaylar için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bazı şartlar getirilmiştir. Fakat bunlardan önce sınavda başarılı olmanız gerekiyor. Polis olmak için şartları güncel olarak Polis Akademisi 2023 duyurularından takip edebilirsiniz. Memur alımı yapılan dönemlerde de başvurunuzu yaparak polis olmanın ilk adımını gerçekleştirebilirsiniz. İçişleri Bakanlığının düzenlemesine göre en az lise mezunu olma şartı hem kadın hem de erkek polis adayları için geçerlidir. Eğer sizde en az lise mezunuysanız polis olmak için başvuru yapabilirsiniz.

 

Polis Nasıl Olunur?👮‍♂️👮‍♀️

Eğer sizde polis nasıl olunur diye merak ediyorsanız güncel bilgileri sürekli takip etmelisiniz. Polis adayları 3 ayrı sınavdan geçmektedir. Bu sınavlar şu şekildedir;

 

  1. Yazılı Sınav
  2. Sözlü Sınav
  3. Fiziksel Sınav

 

Polis adayı olmak isteyen herkes öncelikle lise mezunu olmak zorundadır. Ardından üniversite sınavına girip belirlenen baraj puanının üzerinde bir not alması gerekmektedir. Polislik sınavı için her yıl “Polis Akademisi Başkanlığı” tarih açıklar. Yine sınavlar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Eğer başvuru tarihini kaçırır veya sizden istenen belgeleri hazırlayamazsanız sınav hakkınızı kaybedersiniz.

 

Polislik Sınavı İçin Gereken Şartlar🚔

 

 

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak
  • Lise, Lisans veya Ön Lisans Mezunu Olmak
  • KPSS Sınavında Barajı Geçmek
  • 18 Yaşından Büyük, 30 Yaşından Küçük Olmak
  • Silah Taşıma Engelinin Bulunmaması
  • Daha Önce Ceza Almamış Olmak

 

 

 

Polis olabilmek için erkeklerin 1.67 cm’den, kadınların ise 1.62 cm’den uzun olması gerekmektedir. Bu gereklilik aranan fiziksel şartlardan birisidir. Ayrıca polislik için boy / kilo orantısının 18 ila 27 arasında olma şartı bulunmaktadır.

 

 

 

Erkek Polis Olma Şartları🚓

 

 

 

Polis Meslek Yüksekokulu’na seçilebilmek için bazı kurallara uymanız gerekiyor. Yönetmeliğin 5. maddesinde öncelikle kişinin lise veya dengi okuldan mezun olması şartı getirilmiştir.

 

Erkek polis olmak istiyorsanız;

 

 

 

  • Sınav yılında 18 yaşınızı doldurmuş olmalısınız,
  • Askerlik yapmadıysanız 24 yaşını doldurmuş,
  • Askerlik yaptıysanız 26 yaşından gün almış olmalısınız,

 

 

 

Ayrıca tüm adaylardan üniversite girişin sınavındaki puanın almış olması beklenmektedir. Polis Akademisi Başkanlığı’nca belirlenen “Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı” ve PMYO sınavlarında da başarılı olunması gerekmektedir. Polis Okulu’na alınacak tüm erkek öğrencilerdeki boy şartı ise en az 1.65 cm‘dir.

 

 

Kadın Polis Olma Şartları🚨

 

 

 

Polis nasıl olunur sorusu kadınlar arasında da sıkça dile getirilmektedir. Polis Meslek Yüksekokulu’na başvuracak kadın adaylardan 18 yaşını tamamlamış fakat 24’ten gün almamış olma şartı aranmaktadır. 18 yaşından sonra eğer yaş düzeltmesi yaptırdıysanız dikkate alınmaz ve geçerli olmaz. Polis olmak için gereken şartları başarıyla yerine getiren kadınlardan en az 1.62 cm boy şartı aranmaktadır.

 

Ülkemizde polis olmak isteyen herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur. Ayrıca tıpkı erkek adaylarda olduğu gibi Polis Akademisi Başkanlığı’nca belirlenen “Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı” ve PMYO sınavlarında da başarılı olunması gerekmektedir.

 

 

 

Polislik Sınavı Başvuru Şartları ve İstenilen Belgeler🚨

 

Polis olmak için gereken polislik sınavı evrakları Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi olan https://www.pa.edu.tr/ inceleyebilirsiniz. Başvuru yaparken tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde ve güncel bilgilerle hazırlamanız gerekmektedir. Bunu yapan vatandaşların sınava girme hakkı gerçekleşmektedir.

 

Polislik Sınav Başvuru Belge ve Evrakları 2023 Güncel Listesi🚨

 

 

  1. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Beyanı
  2. Sınav Başvuru Dilekçesinin Eksiksiz Doldurulması
  3. Sağlık Bilgi Formu Güncel Bilgilerle Doldurulması
  4. Mezuniyet Belgesi
  5. Biyometrik Fotoğraf

 

Polislik sınavları emniyetin memur, amir ve yönetici ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yapılmaktadır. Türkiye’de polislik eğitimini 3 kurum vermektedir.

 

  • POMEM – Polis Mesleki Eğitim Merkezi
  • PAEM – Polis Amirleri Eğitim Merkezi
  • PMYO – Polis Meslek Yüksek Okulu

 

Polislik için her okul kendi kriterlerini uygulamaktadır. Polis nasıl olunur diye tüm vatandaşların öncelikle lise mezunu olması gerekmektedir. Böylece PMYO sınavına girmek için başvuru yapabilirler. Eğer üniversite mezunu olup KPSS barajını geçenler olursa da POMEM ve PAEM sınavına giriş yapabilirler.

 

Parmağınızdan çıkarmak istemeyeceğiniz "Polis Yüzüğü" modellerini internet sitemizden inceleyebilir veya kişiye özel yüzükler kategorimizden sadece size özel bir yüzük yapılmasını talep edebilirsiniz. 

 

  

 

 

Etiketler: Polis Nasıl Olunur, Kadın Polis Olma Şartları, erkek polis olma şartları
Nisan 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR