Rabbena Duası Anlamı ve Rabbenağfirli Duaları Anlamı Nedir?

Rabbena Duası

Selamın Aleyküm arkadaşlar, bugün Rabbena duası anlamı ve fazileti hakkında konuşacağız. Kade-i Ahire yani namazdaki son oturuşta okunan Rabbena dualarının önemini, öğrenilmesinin ne kadar anlamlı olduğunu öğrenebilmeniz için bu içeriği hazırladık. Rabbena duaları hakkında tüm detayları öğrenmek için okumaya devam etmenizi rica ederiz. Hayırlara vesile olması dileğiyle...

 

Rabbena Duası Anlamı😇

 

 

Rabbena duası Peygamberimizin de (s.a.v.) en çok zikrettiği dualardan birisidir. Bu yüzden her Müslümanın mutlaka öğrenmesi, anlamını kavraması ve ezberlemesi icap eder. Efendimizin (s.a.v.) en sık okuduğu dualardan birisi Rabbena Atina duasıdır. Namazda son oturuşta okunsa da her zaman okunabilecek kadar anlamlı bir duadır. Bir hadis-i şerifte; "Duanın efdali, dünya ve ahirette Rabbinden af ve afiyet istemektir. Affa ve afiyete kavuşan, dünya ve ahirette kurtuluşa ermiştir." (Tirmizi) buyurulmaktadır.

 

Rabbena Duası Okunuşu🤲

 

Rabbena duasının son oturuşta salli ve barik dudalarının ardından okunması sünnettir. Kunut duası bilmeyenlerde vitir namazında kunut yerine Rabbena duası okuyabilir. Ayrıca cenaze namazında da vefat eden için okunması gereken duaları bilmeyen de yine Rabbena duası okunabilir. Bakara suresi 201. Ayet-i Kerimesi olan bu özel duayı birlikte okuyalım, öğrenelim ve ezberleyelim.

 

رَبَّنَا اٰتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى الْٰاخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

 

Okunuşu: Rabbenâ âtina fid’dünyâ haseneten ve fil’âhirati haseneten ve kınâ azâbennâr

 

Anlamı: Allah’ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. (Bakara, 2/201)

 

 

 

Rabbenağfirli Duası Okunuşu📿

 

 

Rabbena duasının ardından Rabbenağfirli duası okunmalıdır. İbrahim Suresi 41. ayet-i kerimesidir. Namazın son oturuşunda Rabbena ve ardından da Rabbenağfirli duası okunur. Her daim dilimizden düşürmememiz gereken Rabbenağfirli duasında kendimiz, anne babamız ve tüm inananlar için hesap gününde bağışlanma istenmektedir. Bu yüzden hem Rabbena hem de Rabbenağfirli duası şiddetle tavsiye edilmektedir. Rabbena duası anlamı ile birlikte ezberlenmelidir. Şimdi Rabbenağfirli duası anlamı ve okunuşuna bakalım.

 

رَبَّنَا اغْفِرْلِى وَلِوَالِدَىَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ

 

Okunuşu: Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mü’minine yevme yekûmü’l hisâb

 

Anlamı: Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü’minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.  (İbrahim, 14/41)

 

Rabbena Duası Fazileti🙏

 

Rabbena duası fazileti sebebiyle birçok İslami kaynakta yer almaktadır. Sıkça okunması efdal olan ve tavsiye edilen bu duanın Müslümanlar arasında oldukça önemlidir.

 

  • Anlamı gereği bağışlanma isteğini ön planda tutan bir duadır. Bu yüzden Rabbena duaları Allah'ın (c.c.) affına vesile olduğu bilinmektedir.
  • Hastalıklarda şifa, maddi sıkıntılarda feraha erme, eviniz için bolluk ve bereket getireceği nakledilmiştir.
  • Sıkça okuyanların cehennem azabından korunacağı söylenir. Ayrıca Rabbena duaları dünyevi sıkıntılardan kurtulmak için de sıkça okunmalıdır.
  • Rabbena dualarını okuyan kişilerin muradına ereceği beyan edilmiştir.

 

Etiketler: Rabbena Duası, Rabbenağfirli Duaları, Rabbenağfirli Duası, Rabbena Duası Anlamı
Mart 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR