Şans Taşı, Şans Getiren Doğal Taşlar Listesi (12 Taş)

Şans Taşı

Antik çağlardan beri doğal taşlara iyileştirici ve büyülü özellikler arfedilmişdir. Birçok taş sahibi kötülükten, zarardan ve nazardan korumuş, hastalıklarına iyi gelmiştir. Bazı taşların ise insanlara şans getirdiğine inanılmıştır. Peki insanlara şans getiren taşlar hangileridir? Şans taşı nasıl seçilir?

Doğal taşlar serimizde bu zamana kadar farklı doğal taşlardan, onların büyülü ve iyileştirici özelliklerinden ve burçlarla uyumundan bahsettik. Bu defa ise konumuz şans getiren doğal taşlardır. İstekler üzerine sizler için şans getiren taşlardan liste hazırladık.

 

Şans Taşı

Eski zamanlardan beri taşların enerjisine ve büyüsüne inanılmıştır. Taşların sahip olduğu bu güç modern tıpta kabul edilmese de astrolojide, ezoterizmde, şifacılıkta ve litoterapide kullanılmış ve kullanılmaktadır. Hatta eski şifacılar taşların tozlarını ve boncuklarını tedavi amaçlı kullanmıştır.

 

Doğal taşlara tek tek bakacak olursak her birinin bir sürü iyileştirici ve büyülü özelliklerle ilişkilendirildiğini görebiliriz. Birçok doğal taş sahibini kazadan ve beladan korur, negatif enerjileri kovar ve sahibini pozitif enerjiyle yükler, bazı taşlar sahibinin hastalıklarını teşhis eder, bazı taşlar haneye mutluluk getirir, diğerleri aşkı çeker, yaratıcılığı tetikler, sakinleştirir vs. Taşların sahip oldukları büyülü ve iyileştirici özellikleri saydıkça bitmez. Ama bazı taşlar da vardır ki onlara şans taşı denir.

 

Şans taşı nedir? Genel anlamda şans taşının sahibine bereket, huzur, mutluluk ve şans getirdiğine inanılır. Antik zamanlardan beri sahibine şans getirdiğine, hatta şansın sembolü olduğuna inanılan taşlar vardır. Ama her taşın her insan üzerinde etkisi aynı değildir.

 

Peki şans taşları hangileridir? Şans taşları nasıl seçilir? Astrologlar taşların burçlara göre seçilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu şekilde taşların daha etkili olacağını ve şans getireceğini, aksine burca uymayan bir taşın etkisiz olacağı düşünülüyor.

 

Bunun yanı sıra şans getiren taşlar seçilirken taşın hangi yönde şans getireceğine dikkat edilmelidir. Örneğin, ametist aşkta şans getirirken, mavi topaz iş hayatında, kırmızı akik ise kişisel yaşamda şansı çeker. Safir ise maddi refahı çeker.

 

Şans Getiren Taşlar

Ametist, turkuaz, krizopraz, gül kuvars ve dumanlı kuvars olmakla birkaç farklı kuvars türü, lapis lazuli, akik (özellikle kırmızı akik), kehribar, lal, sodalit, sitrin, jasper, akuamarin, krizolit, yakut, safir, zümrüt taşlarının şans getiren taşlardan olduğu söyleniyor.

 

AMETİST – aşkın ana tılsımıdır. Bu nedenle de aşkta şans getirdiğine inanılıyor. Sahibine eş bulmaya yardımcı olur, ilişkileri güçlendirir ve aileye mutluluk getirir.

 

TURKUAZ – Antik zamanlardan veri şans ve uğur taşı olduğuna inanılır. Şans getiren taşlar listesinde en güçlü taşlardan biridir. Sadakatin, mutluluğun ve aşkın da taşıdır. Turkuaz, iyi şans, mutluluk ve refah getirir.

 

KRİZOPRAZ – en güçlü para tılsımıdır. Maddi anlamda şans getirir. Krizopraz, özellikle yeşil krizopraz sahibinin girişimcilik faaliyetlerinde başarıya ulaşmasına yardımcı olur ve parayı çeker.

 

KRİZOLİT – iyi şans ve refahın taşıdır. Sahibinin hedefe ulaşmasına yardımcı olur. Özellikle sol elin işaret parmağına krizolit taşlı gümüş yüzük takılması tavsiye edilir. Taşın böyle takılması sahibini kötü insanlardan ve enerjilerden koruyacaktır.

 

TOPAZ – çeşitli renkleriyle güçlü bir enerjiye sahiptir. Şans taşı olarak ise mavi topaz taşı öne çıkar. Bu taş özellikle yöneticilere iyi şans getirir. İş hayatının şans taşıdır diyebiliriz.

 

KIRMIZI AKİK – olumlu enerjileri ve olayları adeta bir mıknatıs gibi çeker. Kişisel yaşamda iyi şans getiren taşlardan biridir.

 

SAFİR – kralların taşıdır. Sahiplerine maddi refahı çeker. Sadece parayı getirmez aynı zamanda iş hayatında iyi şans getirir.

 

ZÜMRÜT – doğası gereğiyle liderlerin taşıdır. Sahibine maddi anlamda refah ve şans getirir.

 

SİTRİN – neşe ve pozitifliğin taşıdır. Ama aynı zamanda sitrin taşlı takılar iyi şansı çeker, mali durumları iyileştirir. Safir kadar olmasa da sitrin de para mıknatısıdır.

 

YAKUT – şans getiren doğal taşlar arasında en güçlü enerjiye sahip taşlardan biridir. Şöyle ki bu taşın enerjisi asla başarısızlık şansı bırakmaz ve finansal başarı getirir.

 

LAL TAŞI – mali durumlarda iyileşmeye yardımcı olur ve sahibinin herhangi bir iş girişiminde ona iyi şans getirir.

 

KEHRİBAR – bir güneş taşı olarak şans getirdiğine şüphe etmemek gerekir. Bu taş, zenginlik ve refah taşıdır. Ezoterikler kehribarın iyi şansını görmek için kehribar taşlı yüzük takmayı öneriyorlar.

 

Şans Getiren Doğal Taşlar (Burçlara Göre)

Doğal taşların şans getirmesi için burçlara uygun olarak seçilmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Şöyle ki astrologlara göre burca uygun seçilmiş taş sahibinin zaten uğurlu ve şans taşıdır. Peki burçların şans taşı hangi taşlardır?

 

KOÇ♈

Hematit taşı koç burcu temsilcilerine iş hayatında başarıyı ve şansı getirir. Aynı zamanda pırlanta ve yakut da koç burçlarına şans getiren taşlardandır.

 

BOĞA♉

Astrologlar boğa burçlarına şans getiren doğal taşlar arasında akik taşını ilk sıraya yazıyorlar. Şöyle ki bu taş önemli işlerde, sınavlarda boğalara iyi şans getirir. Turkuaz ve safir ise boğalara aşk hayatında şansı çeker.

 

İKİZLER♊

Krizopraz ve akik taşları ise ikizler burcunun önemli şans taşlarındandır.

 

YENGEÇ♊

Ay taşı yengeç burçlarının en güçlü şans muskalarından biridir. Taş, haneye refah, huzur ve iyi şans getirir. İnci ve zümrüt ise yengeçlerin diğer şans taşlarındandır.

 

ASLAN♌

Ateş grubu burçlarından olan aslan burcunun en iyi şans taşı tabiki de kehribar taşından başkası değildir.

 

BAŞAK♍

Akik taşı boğa burcunda olduğu gibi başak burcunun da şans taşlarındandır. Mali işlerde başarıyı ve şansı çeker.

 

TERAZİ♎

Bu burçların en etkili tılsımı opaldir. Taş bu burca barış, refah ve iyi şans getirir. Terazi burcunun diğer önemli şans taşı ise lapis lazuli taşıdır. Şans getirmesini istiyorsanız lapis lazuli kolye kullanabilirsiniz.

 

AKREP♎

Topaz (özellikle yeşil renk) akrep burçlarının ailesine başarı ve refah getirir. Aynı zamanda mercan ve lal taşı da akreplerin şans taşlarındandır.

 

YAY♐

Lal taşı, krizolit ve ametist yay burcu temsilcilerine şans getiren doğal taşlar sırasındadır.

 

OĞLAK♑

Oniks taşlı yüzük ve diğer oniks taşlı takılar oğlak burcuna şans getirir. Aynı zamanda yakut ve malakit de refah getirir.

 

KOVA♒

Zirkon ve lal taşı kovalara aşk ilişkilerinde şans getirir.

 

BALIK♓

 

Bu burcun en iyi şans getiren taşı ise akuamarindir. Akuamarin bileklik balık burcunun şans getiren takısı olabilir. Ayrıca bu burcun temsilcileri inci ve ametist de tercih edebilir.

Etiketler: Şans Taşı
Ocak 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR