Selenit Taşı Faydaları ve Özellikleri (+5 Özel Fayda)

Selenit Taşı

Bu defa sizlere bu zamana kadar araştırdığımız doğal taşlar arasında fiziksel ve kimyasal özellikleri hepsinden çok farklı bir taştan, selenit taşından bahsetmek istiyoruz. Selenit taşına çok eski zamanlardan beri farklı büyülü ve iyileştirici özellikler atfedildi. Bu nedenle de genel anlamda selenit taşı özellikleri ve sembolizmiyle farklı bir taştır. Farklılığının bir sebebi de adıyla ilgilidir.

 

Fiziksel ve kimyasal özellikleriyle kuyumcuların, büyülü ve iyileştirici özellikleriyile ezoteriklerin, büyücülerin, litoterapistlerin dikkatini çeken selenit taşını şimdi birlikte tanıyalım.

 

Selenit Taşı Faydaları

 

Doğal taşlar farklı renkleri, olağanüstü renk tonları, kapanımları ve desenleriyle büyüleyici görünüme sahipler ve takılara çok yakışıyorlar. Çoğu zaman da görünümlerinden dolayı tercih edilirler. Ama taşların her birinin kendine has farklı büyülü ve iyileştirici özelliklerinin olduğunu, burç ve kişiyle enerji uyumlarını da unutmamak lazım. Taşlar en sade tasarıma sahip bi takıyı çok farklı bir görünüme kavuşturabilirler. Ama taşları doğru şekilde amaca uygun kullanmak, bazen hatta dikkat etmek gerekir.

 

Diğer tüm taşlarda olduğu gibi selenit taşı faydaları da eski zamanlardan beri bilinmektedir. Öncelikle söylememiz gerekiyor ki selenit taşınin dişi bir taş olduğuna inanılıyor. Taş adını Antik Yunanlar’ın ay tanrıçası Selena’nın adından alıyor. Bu nedenledr ki çoğu zaman ay taşı ile karıştırılabiliyor. Ama ikisi tamamen farklı taşlardır. Adını ay tanrıçası Selena’dan aldığı için de kadınlığın ve inceliğin sembölü olarak görülüyor.

 

 

Selenit Taşı İyileştirici Özellikleri

 

Litoterapistlerin taşın iyileştirici özelliklerini takdir ettiğini söylemiştik. Eski zamanlardan beri taşın bilinen iyileştirici özellikleri vardı. Ama modern litoterapistlerin de selenit taşının iyileştirici özelliklerine eklediği kısımlar vardır. Selenit taşının iyileştirici özelliklerine gelirsek selenit taşı özellikleri arasında en bilineni uyku düzenini olumlu yönde etkilediğidir. Hatta söylentilere göre selenit taşı, Hindistan’da bir kişiyi kabuslardan kurtamış ve uykusunu olumlu etkilemiştir.

 

Selenit taşı aynı zamanda stresi azaltır, metabolizmayı hızlandırır, sindirim sistemini olumlu etkiler. Özellikle mide ile ilgili sorunlarla başa çıkar. Taşın kemikleri güçlendirdiği ve eklemlerin hareketliliğini arttırdığı da biliniyor. Hatta eski zamanlarda kırıkları iyileştirmek için kullanılmıştır.

 

Dişi bir taş olarak selenit, vücudun gençliğini ve güzelliğini korumak için kullanılan taşlardan biri olmuştur. Selenit aynı zamanda yaraları da iyileştirmiş, eski tıpta hematomları gidermek için tercih edilmiştir. Modern tıpta da kabul edilen taştır. Şöyle ki selenit taşı, günümüzde baş ve diş ağrılarını hafifletmek, tansiyonu düşürmek, kemiği ve dişleri güçlendirmek, iltihabı tedavi etmek, bağışıklılığı güçlendirmek için kullanılıyor. Taşın olumlu etkisini görmek için takı olarak kullanılması tavsiye ediliyor. Bu bir bileklik, gümüş yüzük veya selenit kolye olabilir.

 

ÖNEMLİ NOT! Söylememiz gerekiyor ki diğer doğal taşlar gibi selenit taşı da hastalıkları tamamen tedavi etmez, sadece iyileşmeyi hızlandırır.

 

 

Selenit Taşı Büyülü Özellikleri

 

Ezoterikler selenit taşının yaşamın birçok alanını etkilediğine inanıyorlar. Taş dişi enerjiye sahiptir. Kadınların tüm kadınsal raharsızlıklarının iyileşmesini hızlandırır ve ailede mutluluğu sağlar. Aynı zamanda genç kızları daha kadınsı yapar. Dişi enerjiye sahip olması taşı sadece kadınların kullanacağı anlamına gelmiyor. Şöyle ki taş, entellektüel yetenekleri ve hafızayı geliştirir. Bu nedenle de çocuklar ve öğrenciler için selenit taşlı takılar önerilir. Erkeklere ise özgüven, güç ve kararlılık verir.

 

Selenit taşı, aile içi anlaşmazlıkları ve çatışmaları ortadan kaldırır, uyum getirir. Taşın aslında karakterinde keskin köşelere sahip insanlar üzerinde olumlu etkisi vardır. Selenit, karakteri yumuşatır ve insanı daha duyarlı birine çevirir.

 

Yaratıcı insanların taşı olan selenit taşı faydaları ile onları da olumlu etkiler. Şöyle ki selenit, yaratıcılığı tetikler ve ilham verir. Son olarak selenit taşı sezgiyi güçlendirir, sahibinin iyiyi kötüden ayırmasına, doğru arkadaşlıklar kurmasına ve doğru kararlar vermesine yardımcı olur.

 

 

Selenit Taşı Hangi Burçlar İçin Uygundur?

 

Selenit taşı astrolojide evrensel bir taş olarak kabul ediliyor. Şöyle ki selenit taşı özel olarak burçlara göre farklı etkiler göstermiyor. Bütün burçlara uyum sağlayabiliyor.

 

Selenit Taşı Özellikleri

 

En başta selenit taşının farklı fiziksel ve kimyasal özellikleri olduğundan bahsetmiştik. Öncelikle selenit taşının sertliği, ağırlığı, parlaklığı ve kimyasal içeriğini söyleyelim sonra farkının ne olduğunu açıklayalım.

 

Mohs Ölçeğinde Sertliği: 1.5-2

Parlaklığı: İpeksi, sedefli, inci

Yoğunluğu: 2.31-2.33 g/cm

Şeffaflığı: Yarı saydam

Rengi: Beyaz, bej

Kimyasal İçeriği: Kalsiyum Sulfat

 

Mohs sertlik ölçeğinde sertlik derecesi çok düşük olan selenit taşı yumuşak yapıya sahiptir. Bundan dolayı aslında kuyumcuların dikkatini çekiyor. Şöyle ki genelde sertlik derecesi yüksek olan doğal taşlar tecih edilse de selenit taşının yumuşaklığı onu takılar için kolayca işlemeye olanak sağlıyor. Şöyle ki taşı işlerken kırıntılara ayrılmıyor. Ama kırılgan yapısından dolayı örneğin selenit kolye veya başka bir takı sahibiyseniz onu kendi kutusunda güzel bir şekilde muhafaza etmeniz gerekir. Taş hatta tırnakla çizdiğinizde bile çizilebilir. Bu nedenle dikkatli kullanmak gerekir.

 

Genelde beyaz ve bej renklerde bulunur ama içeriğindeki safsızlıklarından dolayı sarımsı, pembemsi, hatta kırmızı ve mavi renkleri de bulunur. Çok nadiren ise şeffaftır. Lifli yapıya ve optik kedi gözü etkisine sahiptir.

 

Etiketler: Selenit Taşı
Aralık 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR