Sitrin Taşı Faydaları ve Özellikleri (+5 Özel Fayda)

sitrin taşı

Zenginliğin, şansın ve refahın sembolü olan limon sarısı sitrin taşı, parlak görünümü, pleokroizma özelliği, büyülü ve iyileştirici özellikleriyle eski zamanlardan beri adından söz ettirmiş, soyluların taçlarını, kolyelerini, yüzüklerini süsleyen taşlardan biri olmuştur. Peki bu kadar popüler olan sitrin taşı faydaları nelerdir? Sitrin taşı özellikleri ile hangi taş grubuna aittir?

 

Sitrin Taşı Faydaları

Güneş taşlarından biri olan sitrin, yüksek enerjiye sahiptir. Sahibine enerji verir, vücudu daha hızlı iyileştirir ve olumsuzlukları sahibinden uzak tutar. Bu taşın kişi üzerinde faydalı etkiye sahip olduğu, bu taş onu üzerinde taşıyan kişinin hayatını önemli ölçüde değiştirdiği ve iyileştirdiği söyleniyor. Litoterapide çeşitli hastalıkların tedavisinde sıklıkla kullanan taşlardan biridir.

Sitrin taşı, uzun bir zaman olumsuzluklardan kurtulmak, korkuları yenmek, kendine inamı kazanmak ve başarı elde etmek için kullanılmıştır. Sitrinin etkisi almak için nasıl kullanılırdı? Bir doğal taşın büyülük ve iyileştirici özellikleri görmek için en eski zamanlardan beri kullanılan en etkili yöntem bu taşı takı olarak kullanmak ve devamlı olarak üzerinde bu şekilde taşımaktı. Bunun için sitrin taşı kolye, yüzük, broş ve farklı çeşitlerde takılar kullanıldı.

Ezoteriklere göre evrensel bir taş olan sitrin taşının büyüsü herşeyi yapmaya muktedir. Onlar sitrinin güçlerinin gerçeklerden uzak olmadığını savunuyorlar. Tecrübeler, bu taşın birçok hastalıkları tedavi ettiği, bağışıklığı güçlendirdiği, sahibine kendine güveni sağladığı, iyi şans getirdiğini kanıtlamıştır. Bu özellikler sitrinin bir sürü iyileştirici ve büyülü özellikleri arasında sadece birkaç tanesidir.

Peki sitrin taşı faydaları nelerdir? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Sahibini nasıl etkiler?

 

İyileştirici Özellikleri

Sitrin taşı, solar pleksus ve duygu merkezimizle bağlı olan sakral çakralarla uyumlu taşdır. Taşın iyileştirici özellikleri de aslında bu çakralarla olan ilişkisiyle ilgilidir. Sitrinin enerjisini önce çakralar alır, daha sonra çakralar bu enerjiyi ilgili iç organlara iletir. Sakral çakrasıyla uyumlu olduğu için kadınların hamile kalma şansını yükseltir, mevcut hamileliği daha rahat geçirmesine ve doğum yapmaya yardımcı olur. 

Baş ağrılarına ve ağır migren ağrılarına iyi gelen sitrin, uyku kalitesini de etkiler. Sürekli baş ağırısı ve uyku sorunu yaşayan kişilere sitrin taşını muska olarak kullanmak tavsiye edilir. Devamlı olarak takılan sitrin taşından kolye veya gümüş yüzük uyku kalitesini artırır, sahibini uykusuzluktan ve kabuslardan kurtarır, sakin ve sağlıklı bir uyku sağlar.

Sitrin taşı özellikleri saymakla bitmez. Sitrinin mükemmel iyileştirici gücü vardır. Şöyle ki pankreasın işleyişini, sindirim sistemini, kan dolaşımı sistemini ve kalbi destekler, bağışıklılık sistemini güçlendirir, enfeksiyonları aradan kaldırır.

Taş aynı zamanda konsantrasyonu artırır. Bu nedenle de öğrencilerin kullanması için çok uygundur. Ayrıca karaciğer ve böbrek hastalıkları, genel olarak genitoüriner sistem hastalıkları için de tercih edilen taşlardandır. Bazı omurga sorunlarında da ilaç tedavisinin etkisini artırmak için kullanılır. Psikolojik travma geçiren hastalara, yaralıların iyileşmesine yardım eder.

 

Büyülü Özellikleri

Refah taşı sitrin taşı faydaları sadece iyileştirici özellikleriyle bitmiyor. Bu taşın eski zamanlardan beri birçok büyülü özellikleri de biliniyor. Sitrin, iyi şans ve beraberinde zenginlik getirir. Bu nedenle de iş insanlarının favori taşlarıdır. Sitrin taşlı mücevherler sıklıkla tercih ederler. Eski zamanlarda da sitrin taşı soylular, zenginler ve tüccarlar tarafından kullanılırdı. Bu taşın işlerin gelişmesine, kişinin başarılı olmasına yardım ettiği, iyi şans getirdiğine inanılıyordu. Sitrin, iş insanı, girişimci taşıdır.

Sezgiyi keskinleştirdiği için sitrin taşı eski zamanlardan beri sihirbazların, büyücülerin taşı olmuştur. Bir zamanlar büyücüler bu taşların onların sezgisini, durugörü yeteneklerini geliştirdiğine inanıyordu. Taşı sadece sihirbazlar, medyumlar değil aynı zamanda sıradan insanlar da sezgisini geliştirmek için kullanabilir. Bir projede, yeni başlanan bir işde kişiye riskleri doğru değerlendirmeye katkıda bulunur, profesyonel kariyer gelişimini desteklr. Duygusal ve zihinsel dengeyi korur, strese yardımcı olur.

Sitrin sahibinin her girdiği ortamda dikkat çekmesine yardımcı olan taşlardan biridir. Bu sitrin taşı özellikleri arasında en bilinen özelliğidir. Üzerinde sitrin taşıyan herhangi bir konuşmacı seyircilerin dikkatini kolayca üzerine çekebilir ve onların beğenisini kazanabilir. Yine eski zamanlarda bu özelliğinden dolayı siyasetçiler konuşma zamanı sitrin taşlı takılar kullanırlardı. Bu taş hem büyülü özelliği hem de benzersiz parlak görünümüyle kişiyi çekici yapar. Bu nedenle çoğu zaman aşk ilişkilerinde de tercih edilir. Kişiyi karşı cinsin gözünde çekici hale getirebilir.  Taş özgüven, karizma ve çekicilik kattığı için sahibini sosyal biri yapar. İletişim kurmaya, ikna kabiliyetini geliştirmeye yardım eder.

Güneş taşı olduğunu ve bu nedenle de yüksek enerjiye sahip olduğunu söylemiştik. Bu yüzen de sitrinler sahibinin enerjisini yeniler. Bu taş kaybedilen enerjiyi telafi eder. Aynı zamanda ilham verir, düşünceleri düzenler, yaratıcılığı tetikler. Bu yüzdendir ki sitrinin bu büyülü özelliğini bilen birçok sanatçı sitrin taşlı mücevherler kullanırlar. Sahibinin enerji kaynağı olan sitrinler sadece bununla yetinmez, onu nazardan ve hasardan, oluşabilecek bütün olumsuzluklardan koruyabilir.

Taşın diğer doğal taşlarda olduğu gibi etkisini alabilmek için eskilerin de inandığı gibi sitrin taşından takılar takmak gerekir. Sitrin taşı kolye muska olarak kullanılabilecek en etkili takılardan biridir. Ama zevke göre yüzük, bileklik de tercih edilebilir.

 

Sitrin Hangi Burçlarla Uyumludur?

Doğal taşları çoğu zaman iyileştirici ve büyülü özelliklerinden dolayı sağlık ve ruhsal durumumuza uygun olarak seçeriz. Ama bu taşlar her zaman herkese yardım etmeyebilir, olumlu yönde etkileyemeyebilir.  Aynı şekilde sitrin taşı faydaları da herkese aynı şekilde yardım edemeyebilir.

Sitrin taşının çok uyumlu olduğu, uyumlu olduğu ve uyumlu olmadığı burçlar vardır. Öncelikle bu taş kasım doğum taşıdır. Bu nedenle de akrep ve yay burçlarıyla uyumlu taşlardan biridir. Ama bununla beraber ikizler ve kova burçlarının bu taşı kesinlikle kullanmaları tavsiye ediliyor. Aslan, yengeç, başak, terazi ve boğa burçları da taşın olumlu etkilerini görebilir. Ama koç burçları için malesef her zaman tavsiye edilmiyor.

 

Sitrin Taşı Özellikleri

Sitrin taşının iyileştirici ve büyülü özellikleri kişileri en çok ilgilendiren konudur. Ama her doğal taşta olduğu gibi sitrin taşının da kimyasal ve fiziksel özelliklerini bilmekte fayda vardır.

Eski zamanlarda çok popüler taşlardan biri olsa da uzun zaman sitrin taşı insanlar tarafından yanlış anlaşılmıştır. Şöyle ki 1747 yılında kimyager Valerius’un taşın hiçbir ortak yanı olmadığı açıklanana kadar sitrin, topaz taşıyla karıştırılmıştır. Valerius, sitrinin başka bir taş türü olduğunu açıklamış, taşı sınıflandırmış ve ona adı Latince`de “narinciye”, “limon”, “limon rengi” anlamına gelen sitrin adını vermiştir.

Sitrin taşı özellikleri bu buluştan sonra ortaya çıkmıştır. Sıradan kuvars olan sitrin, silika ailesine aittir. Formülü SiO2`dir. Karakteristik sarımsı rengi vardır. Ona bu rengi içindeki kimsayal bileşimler veriyor. Şöyleki taşın içeriği az miktarda demir, lityum, aliminyum ve hidrojenden oluşuyor.

Camsı parlaklığa sahip sitrin, çoğunlukla şeffaf ve yarı saydamdır. Mohs ölçeğinde sertliği 7 olsa da kırılgan yapıya sahiptir. Kuvars olduğu için diğer tüm kuvarslarda olduğu gibi taşın elektrik üretme özelliği vardır. Aynı zamanda pleokroizma özelliğine de sahiptir. Yani taş, görüş açısına ve aydınlatmaya bağlı olarak gölgeleri değişir. Ama çok fazla ısıya maruz kaldığında bu özelliğini kaybedebilir.

Sitrinin renk paleti çok geniştir. Çeşitli tonlarda sitrinler görebilirsiniz ama ana rengi limon sarısıdır. Farklı renklerine göre farklı sitrin türleri vardır. Bunlardan birincisi bohem sitrinlerdir ki hafif limon sarısına sahip türdür. Diğeri İspanyol sitrinlerdir. Bal ve kehribar renklerinde olurlar, koyudurlar. Sahte zümrüt sitrinler denilen üçüncü türünün rengi ise açık yeşil renktir. Güneşte solar ve şeffaflaşırlar. Bu yüzden diğer sitrin türleri kadar değerli değiller. Sonuncu türü ise ametrin sitrinlerdir. Bu tür sitrin ve ametistin karışımıdır. Çok nadir bulunur. Değişen sarı ve leylak çizgili yapısı onu eşsiz bir taş yapıyor.

 

Köken olarak altın bir kuvars türü olsa da doğada limon sarısı renginde bulunur. Zengin turuncu ve altın tonları yoktur. Sitrin taşı kolye veya diğer takı türlerinden birini alırken buna dikkat etmeniz gerekir. Bu renkler yüksek ısıl işlemden sonra elde edilir ki bu da taşı çok daha kırılgan yapıyor.

 

Etiketler: sitrin taşı faydaları, sitrin taşı özellikleri, sitrin taşı kolye
Ekim 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR