Taşlı Gümüş Yüzükler ve Taşların Faydaları Nelerdir?

Taşlı Gümüş Yüzükler ve Taşların Faydaları Nelerdir?

Doğal taşların her birinin kendine has enerjileri var ve insanla iletişime girdiğinde belirli özellikler gösterebiliyorlar. Bu nedenle doğal taşlar yıllar boyunca takılarda kullanılmıştır. Kolye ve bileklikler üzerinde boncuk şeklinde kullanılan doğal taşlar gümüş yüzüklerde de çokça kullanılmıştır, bu gün de yaygın şekilde kullanılmaktadır. Doğal taşlar, enerjileriyle beraber gümüş yüzekler de  ihtişamlı ve büyülü gözüküyor, sahipleri için tılsım görevi görüyorlar.  

 

Günümüzde teknolojinin gelişimi doğal taşlara rahatla farklı şekiller verilmesini sağladı. Böylece taşlı gümüş yüzükler farklı tasarımlar ve tarzlarda sunulmaya başlandı. Gümüş yüzüklerde doğal taş olarak kehribar, akik, turkuvaz, kaplan gözü, sedef, zirkon, sultanit ve bir çok farklı doğal taşlar kullanılıyor. Kadın takılarında her zaman kullanılan doğal taşların kullanımı erkekler için Osmanlı döneminde kullanılmaya başlanmıştır.

 

Özellikle Osmanlı döneminden sonra büyük ve gösterişli taşlı yüzük kullanımı gelenek haline gelmiştir. Şimdilerde doğal taşlı yüzükler çok kullanılmaktadır. Takı markaları da taşlı gümüş yüzüklerin çok kullanılmasından dolayı doğal taşlı özel seriler hazırlıyorlar. Diriliş Takı da müşterilerinin zevklerine uygun hazırladığı farklı tasarımlardaki doğal taş koleksiyonunu gururla sunuyor.

 

Doğal Taşların Faydaları Nelerdir?

Her taşın mistik ve tıbbi özellikleri vardır. Bu özellikler her taşa göre farlılık göstermekle beraber taşların kendi içindeki renklere göre de değişiyor. Doğal taşlı gümüş yüzük seçerken buna dikkat edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda her burcun kendi taşı vardır. Ama gümüş yüzük seçerken taşın burcunuza uyup uymamasından daha çok size sunacağı olumlu özelliklerine de dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Bir taş burcunuzda yazmıyor olabilir, ama onun enerjisi sizi olumlu etkileyebilir.

 

Doğal taşlar tenle temasa geçtiğinde sahip oldukları enerjiyi sahiplerine geçirirler. Doğal taşların hemen hepsi insanlar üzerinde olumlu etkiye sahiptirler. Bu sebeple litoterapi denilen taşla tedavi türü vardır.

 

 Peki doğal taşlar insanlara hangi yönleriyle etki ediyor? Hangi özellikleri vardır? Bu sorularınıza cevap vermek için çok bilinen  bir kaç doğal taşı sizler için hazırladık.

 

Kehribar’ın yaşayan doğal şifacı olduğunu söylerler. “Güneş taşı” olan kehribar, hem hasta hem de sağlıklı insanlar için uygundur. Özel bir güce sahip olan bu güneş taşı, cesaret ve güven verir, sahibine şans getirir, dinçlik bahşeder. Bu mistik özelliklerinin yanı sıra tıbbi özellikleri de bulunuyor. Şöyle ki kehribarın, bağışıklılık sistemini güçlendirme, beyin fonksiyonlarını iyileştirme özelliği vardır. Ayrıca kardiyovasküler ve sinir sistemi hastalıkları için de faydalıdır. Kehribar taşı iltihapla mücadelede, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı ve cilt hastalıklarında kullanılıyor.

 

Akik, iyileştirici özellikleri olduğuna inanılıyor. Duygusal ve fiziksel olan bazı hastalıklarda sıkca kullanılan bir taştır. Yaratıcı insanlar için yeteneklerini ortaya çıkarmaya yardımcı olan bir güneş taşıdır. Başarıyı ve refahı çeker, cesaret verir. Doğada sarı, siyah, mavi, gri, beyaz, yeşil, kahverengi, lacivert renkleri bulunan akik taşları genel olarak nazara ve negatif enerjiye karşı muska görevine sahiptir.

 

Özellikle siyah rengi kötülüğe karşı en güçlü tılsımdır. Yeşil akik sakinleştirir, mavi akik yaratıcılığı tetikler. Tıbbi özelliklerine geldikte ise akiğin insanlardaki tüm çakralar üzerinde faydalı olduğu söyleniyor. Bu taş astımı rahatlatır, solunum yolu hastalıklarına ve baş ağrılarına iyi gelir. Nefes problemi yaşayanlara beyaz akik tavsiye ediliyor. Eski şifacılara göre akik üzerinde yeni desenler oluşursa sahibine canlılık getirir, taş solmuşsa sahibi hastadır. Solmasının nedeni ise hastalığı kendine çekmesidir.

 

Kaplan Gözü, kahverengi kvars olan değerli güneş taşıdır. Sahibine sabır, dikkat, kararlılık ve dayanıklılık verir, konsantre olmasına yardımcı olur. Kaplan göze, ameliyattan sonra vücudun kendini hızlı şekilde toparlamasına yardımcı oluyor. Sedef hastalığı ve astım gibi hastalıkların tedavisinde de kullanıldığı bliniyor. Hint Vedik kavramlarına göre 3. çakra üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Eğer bu çakra devredışı bırakılırsa kişi, kontrolünü kaybeder.

 

Zirkon, benzersiz kırılma özelliği ile sadece elmasla karşılaştırılabilir. Diğer doğal taşlar gibi zirkon taş da pozitif enerjiyi toplar temas ettiği kişideki olumsuzlukları alıp pozitif enerji yükler. Zirkon taş zihinsel yetenekleri güçlendirir, rahatlık ve huzur verir. Hedeflerinize ulaşmakta yardımcı olan bir taştır. Akik gibi zirkonun da farklı renklerinin insanlar üzerinde farklı etkiler gösterildiğine inanılıyor. Siyah zirkonun vücuttaki viral hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Sarı zirkon ise hipertansiyon, mide ve karaciğer hastalıklarında kullanılıyor. Diriliş Takı online mağazasında farklı renklerde zirkon taşlı gümüş yüzükleri bulabilirsiniz.

 

Siyah Oniks, bir tür akiktir. Bu taş da içinde pozitif enerji biriktirir, sahibindeki tüm olumsuzlukları alır. İş adamları için ideal bir taştır. Çok şık tasarımlı siyah oniksli bir yüzük iş adamlarının hem tarzını tamamlar hem de onlar için başarıyı çeker. Ayrıca bu taşın ağrıkesici özelliği olduğu biliniyor. Uyku sorunlarına iyi gelmekle beraber, hafızayı güçlendiriyor. Depresyona karşı en iyi kurtarıcıdır.

 

Sedef, bir çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Temasta olduğu kişiye şans ve bilgelik getirir. Sedef uzun zaman toz halinde Ortaçağ Avrupasında eczanelerde satılmıştır. Sinirleri yatıştırır, kan damarlarını temizler.

 

Ay Taşı, büyülü ve iyileştiricidir. Bu taş duygularınızı kontrol etmenizde, gelecekle ilgili endişelerinizin üstüsinden gelmenize ve daha iyimser olmanıza yardımcı olacaktır. Ay taşı travmalardan kurtulmanıza yardımcı olarken bu özelliklerini dolunayda daha etkili hale getiriyor.

 

 

Sultanit taşının tıbbi özellikleri hakkında henüz ortak karara gelinilmemiştir. Ama litoterapide çok kullanılan bir taştır. Bazıları bu taşın sadece tehdit anında uyarıcı olduğunu söylese de bazıları kardiyovasküler sistem üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu, uyku problemi yaşayanları iyi yönde etkilediğini, depresyona iyi geldiğini söylüyorlar. Aynı zamanda yaratıcı insanların taşıdır. Yetenekli kişilere ilham ve sonsuz enerji verir.

Etiketler: Taşlı Gümüş Yüzükler, doğal taş faydaları
Mart 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR