Turmalin Taşı Faydaları ve Özellikleri (+5 Özel Fayda)

Turmalin Taşı

Üçüncü dereceli değerli taşlar grubuna ait farklı renklere sahip bir taş düşünün. Ama farklı renkleriyle değerlenen, hatta bazı türleriyle çok değerli taşlardan olan zümrüt, yakut, elmas gibi birinci sınıf çok değerli taşlarla rekabete girebilen bir taş. Bu ilginç ve eşsiz taş turmalin taşıdır. Bu defa doğal taşlar serimizde sizlere hem de tuhaf renklere sahip turmalin taşı özellikleri ve faydalarından bahsetmek istiyoruz.

 

Turmalin taşının büyülü ve iyileştirici özellikleri nelerdir?

Hangi burçlar turmalin taşı kullanabilir?

Turmalin tuhaf renklerini nereden alır?

Turmalin taşının fiziksel ve kimyasal özellikleri nelerdir?

 

Turmalin Taşı Faydaları

 

Turmalın taşı uzun yıllardır, asırlardır bilinen doğal taşlardan biridir. İlk ne zaman nerede bulunduğu, bu taş hakkında ilk kimin konuştuğuyla ilgili birkaç tahminler, söylentiler vardır. Taş içeriğindeki çeşitli safsızlıklardan dolayı farklı gölgelere ve renklere sahiptir. Eşsiz görünümüyle eski zamanlardan beri dikkat çekmiş mücevherleri süsleyen önemli taşlardan biri olmuştur.

 

Eşsiz görünümüyle beraber turmalin taşı faydaları ile daha da değerli olmuştur. Peki turmalin taşının ne gibi faydaları var? Sizler için turmalin taşının büyülü ve iyileştirici özelliklerini, aynı zamanda hangi burçlarla uyumlu olup hangi burçların kullanmaması gerektiğini de araştırdık.

 

 

Turmalin Taşı İyileştirici Özellikleri

 

Eski zamanlarda birçok hastalığın tedavisinde doğal taşlar hem toz halinde hem de taş halinde kullanılmıştır. Tıp geliştikce doğal taşlarla tedavi yöntemi artık eskisi kadar tercih edilmese de unutulmadı. Bugün de doğal taşların enerjisine ve iyileştirici gücüne inanılıyor. Hatta doğal taşlarla tedavi sanatı, ilmi vardır. Turmalin de hala iyileştirici özelliğiyle litoterapide kullanılan taşlardan biridir. Ama birçok taştan farklı olarak turmalin taşının iyileştirici özelliklerini kabul eden doktorlar da vardır.

 

Doğal taşların iyileştirici özellikleri taşların içeriğindeki kimyasal bileşimlere göre değişmektedir. Turmalin taşının da iyileştirici özelliği renklerine ve gölgelerine bağlıdır. Şöyle ki her farklı rengin ve her farklı turmalin türünün farklı iyileştirici özelliği vardır. Turmalin taşı özellikleri renklere göre nasıl farklılık gösterir?

 

 

Yeşil Turmalin – bağışıklılığı uyarır, kaybettiğiniz iç gücünüze geri kazandırır ve vücudu gençleştirir. Böbrek, karaciğer ve kalp rahatsızlıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca uykuyu da iyileştirir.

 

Mavi Turmalin – Kilo vermeye yardımcı olur. Şöyle ki metabolizmanın çalışmasını normalleştirir. Bu da kilo vermeyi kolaylaştırır. Diğer taraftan da hormonal sistemdeki sorunları ortadan kaldırır. Mavi turmalinler arasında paraiba turmalin türünden özellikle bahsetmemiz gerekiyor. Eşsiz mavi rengiyle (elektrik mavisi görenleri büyüleyen bu taş, dünyanın en güzel taşlarından biri olmakla aynı zamanda en nadir bulunan turmalin türüdür. Bu taşın çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için mucize olduğuna inanılıyor.

 

Siyah Turmalin – diğer adıyla schorl turmalin. En yaygın turmalin türüdür. Depresyon ve stresle baş eder.  

 

Kırmızı Turmalin  - bu taş mükemmel kırmızı rengiyle kalp sorunlarına iyi gelen taşlardan biridir. Kırmızı turmalin, kan dolaşım sisteminin iyileşmesine yardımcı olur. Kolyeler kalbe en yakın takılardır. Bu yüzden eğer kalp sorununuz varsa turmalin taşı kolye kullanabilirsiniz.

 

Sarı Turmalin – Uykusuzluk ve depresyondan muztaripseniz size kesinlikle sarı turmalin yardım edecektir. Aynı zamanda sinir hücrelerini sakinleştirir, stres ve kaygıyı azaltır.

 

Pembe Turmalin – akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Eski zamanlarda bu sorunun giderilmesi için akciğere yakın yere turmalin taşlı boncuklar takılmasını tavsiye ediyorlardı. Ayrıca pembe turmalin cilt üzerinde de olumlu etkiye sahiptir.

 

Turmalin taşı faydaları taşın türlerine ve renklerine göre farkılık gösterir dedik ama rengi ne olursa olsun, hepsinin ortak özellikleri de vardır. Şöyle ki turmalin taşı,

 

  • Sinir sistemini normalleştirir;
  • Bağışıklılığı güçlendirir;
  • Hipertansiyon hastalarına iyi gelir;
  • Vücudun hücrelerini oksijenle doldurur;
  • Yaraları iyileştirir;
  • Ateş düşürücüdür;
  • Tiroid hastalıklarında tavsiye edilir.

 

 

Turmalin Taşı Büyülü Özellikleri

 

Güçlü bir sihire sahip turmalin taşının büyülü özelliklerini de renklerine göre değerlendirelim.

 

Kırmızı ve Pembe Turmalin – mükemmel bir aşk mustasıdır, sevgi ve sadakati simgeler. Kadınlara çekicilik katar. Eski zamanlarda ilişkilerin zorlu süreçlerinde kadınlara turmalin taşlı takı takmayı önerirlerdi. Taşın aileyi ve ilişkileri kurtarabileceğine inanırlardı. Taş karşılıklı anlayış bulmaya ve ilişkiyi kurtarmaya yardımcı olur.

 

Yeşil Turmalin – yaratıcı kişilerin muskasıdır. Hatta bu taşın yaratıcı insanlar için bir nimet olduğuna inanılır. Bu taş sahibine ilham verir. Yeşil turmalin taşı özellikleri bununla bitmiyor. Taş sahibini olumsuzluklardan da korur, aynı zamanda umutsuzluğa kapılmamasını sağlar.

 

Siyah Turmalin – kötü enerjileri kendine çeker, sahibini hasar ve nazardan korur. Bunun yanı sıra sahibini başarısızlıklardan da kurtarır. Eski zamanlarda bu taş daha çok çocuklar için kullanılırdı.

 

Mavi Turmalin – zihinsel yetenekleri geliştirir. Yine siyah turmalin gibi çocuklar için önerilir. Çünkü bu taş aynı zamanda gerçeği bulmaya ve doğru sonuçlar çıkarmaya da yardımcı olur. Parabia turmalini belirtmeden geçemeyiz. Bu taş kişinin sezgisel yeteneklerini güçlendirir ve kişilerin çevresiyle sağlıklı ilişki kurmasına, uyum sağlamasına yardımcı olur.

 

Şeffaf Turmalin –  denge taşıdır. Bu taş iç dengeyi bulmaya ve sükunete ulaşmaya yardımcı olur. Bu nedenle de çoğu zaman meditasyonlarda kullanılır.

 

Ayrıca yine tüm turmalinlerin ortak özelliği olarak diyebilirsiz ki rengi ne olursa olsun, turmalin taşı sahibini zarardan, hasardan, insanların kötü niyetlerinden ve kıskanç bakışlarından korur.

 

Turmalin Hangi Burçlarla Uyumludur?

 

Yine turmalin taşının renklerinden devam edersek, kırmızı ve pembe turmalin koç burçlarının rahatlıkla kullanabilecekleri taşlardır. Onlara eşsiz bir güç verir. Yeşil turmalin ise aslanları fobilerinden kurtarır. Kırmızı, pembe ve sarı turmalin yay burçlarına iş hayatındaki sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olur.

 

Genel olarak su burçları turmalin kullanabilir. Turmalinin tüm renkleri yengeçlere uyarken, akrepler siyah turmalin tercih etmeli. Balık burçları ise mavi ve yeşil turmaline yönelmeli.

 

Siyah ve mavi turmalin taşı faydaları ile boğa burcunu aşırı titizlikten kurtarabilir. Oğlaklar ise pembe ve siyah turmalinle gizli yeteneklerini keşfedebilir. Yeşilimsi ve mavi turmalinler kovalarla uyum sağlarken, teraziler de yeşil ve şeffaf turmalinleri tercih edebilir. İkizler ise renkli turmalinler seçmeli.

 

Turmalin Taşı Özellikleri

 

Turmalin taşının kimyasal ve fiziksel özelliklerine gelelim. Taş tuhaf farklı renkleri ve mükemmel görünümüyle göz kamaştırıyor. Taşın farklı renk tonları vardır. Yani çok yönlü bir taştır ve bu içeriğindeki farklı safsızlıklarla bağlıdır.

 

Saf ve şeffaf turmaline bakacak olursak alüminyum silikattan ve borundan oluştuğunu görebiliriz. Ama taşa krom, demir, manganez ve başka kimyasallar karıştığında farklı renkler ortaya çıkar. Şöyle ki krom taşa yeşil renk verirken, demir siyah ve mavi renk verir.

 

Taşın geniş renk paleti vardır. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 7 ila 7.5 arasında değişiyor. Bu da taşı kuyumcuların sevdiği taşlardan birine çeviriyor. Eşsiz renkleriyle, gölgeleriyle takılara çok yakışan turmalin taşı kolye , yüzük, küpe, bileklikler için tercih ediliyor.

 

 

Etiketler: Turmalin Taşı, Turmalin Taşı faydaları, Turmalin Taşı özellikleri
Aralık 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR