Ya Fettah Ya Rezzak 797 Okuyanlar, Anlamı ve Fazileti Nedir?

Ya Fettah Ya Rezzak

Esma-i şeriflerin ne kadar kıymetli ve hayırlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Her esma-i şerifin farklı anlamı ve vesile olduğu güzellikler vardır. Bugün Ya Fettah Ya Rezzak esma-i şeriflerinin hayırları hakkında konuşacağız. Kapalı kapıların açılması, bereket ve hayırlı kısmet için Ya Fettah Ya Rezzak 797, 1000 ve bazen de 100 kez tekrarlanır. Peki, Ya Fettah Ya Rezzak 797 okuyanlar ne gibi hayırlarla karşılaşır?

 

Ya Fettah Ya Rezzak Anlamı

 

İki esma-i şerifte oldukça anlamlıdır. Ya Fettah Allah'ın tüm kapıları açabileceğini, aşamayacağı engel olmadığı anlamına gelmektedir. Ya Rezzak ise Allah'ın yarattığı tüm varlıkların rızkına kefil olması anlamına gelir. Yani Allah'ın tüm canlıların ihtiyaçlarını karşılayan olduğunu anlatmak için kullanılmaktadır. Dünyadaki tüm rızıklar ve dünyevi mallar sadece Allah'ın izni ve takdiri ile kazanılır.

 

Ya Fettah Esmasının Fayfaları ve Faziletleri

Ya Fettah her derde şifa olabilecek bir esmadır. Bu esmayı sıkıntılı zamanında dilinden düşürmeyen biiznillah sıkıntısından kurtulur. Kapalı kapıların açılması, işlerin yoluna girmesi, huzur ve feraha erişmek niyetiyle okunan bir esmadır. Bu zikre devam edilmesi halinde hastalar şifasını bulur. İnsanlar arasında hürmet görmeye ve sevilmeye de vesile olmaktadır. Ya Fettah esmasını hayırlı bir iş bulmak veya işinde yükselmek için okursanız fayda görürsünüz.

 

Ya Fettah faziletlerinden biri de engelleri kaldırmaktır. Sizinle isteğiniz arasındaki tüm engelleri kaldırmak için bu esmayı dilinizden düşürmeyin. İstediğinize ulaşmak için bu esmayı zikretmeye devam edin. Böylece isteğinizi kolayca elde edebilirsiniz. Fakat yürekten ve içten istemeyi unutmayın. Eğer sınava girecekseniz de bu esmayı zikredebilirsiniz. Birçok sıkıntılı durumdan kurtulmak ve kötülükleri bertaraf etmeye vesile olduğu bilinmektedir.

 

Ya Rezzak Esmasının Fayfaları ve Faziletleri

Ya Rezzak esmasının sonsuz fazileti ve faydası mevcuttur. En çok bilineni ise bu zikri dilinden düşürmeyenlerin manevi ve maddi sıkıntılarından kurtulması hadisesidir. Sabah namazı sonrasında "Ya Rezzak" tesbihi ile tüm aile bereketlenmektedir. Bu zikre devam edenlerin bir süre sonra zihinleri açılır. Bu sayede ilmi konular daha kolay kavranabilmektedir.

 

Rızkın artması ve evin yiyeceklerinin bollaşması için kişilerin "Ya Rezzak" zikrine mutlaka yönelmesi gerekmektedir. Bu zikrin yanı sıra "İnnallâhe huve’r-Razzâku zu-l-Kuvveti’l-Metîn" duası da oldukça fazla tavsiye edilmektedir. Ya Rezzak esma-i şerifi ve duası ile sıkıntılarınızdan bir an önce kurtulabilirsiniz. Zikre devam eden kişiler Allah'ın izniyle yeni kapıların açılmasını da sağlar.

 

Ya Fettah Ya Rezzak Beraber Kaç Kere Okunmalı?

 

Her gün ebced değerleri toplamı olan 797 defa okumaya  devam eden kimseler hayırlı kapılar açılır. Bu ismi şerifler hürmetine tüm kapalı kapılar açılır.

 

Güneşin doğmasına az zaman kala (güneş doğmadan) 489 kez bu ismi şerif okunursa Allak kişiye kalbindeki niyeti verir. Ayrıca evlenmek isteyip hayırlı eş bulamayan kişilerde aynı sayı ve zamanda Ya Fettah Ya Rezzah zikrini okumasında fayda vardır.

 

Yüce Allah'ın (c.c.) Ya Fettah Ya Rezzak ism-i şeriflerini birlikte, sürekli ve hiç bıkmadan gün içinde 100 kez tekrar eden kişilerin rızkı bollaşır, bereketlenir ve kapalı olan tüm kapıları açılır.

 

 

Eğer bir sıkıntı içerisindeyseniz Ya Allah Ya Fettah ismi şerifini dilinizden düşürmeyin. Böylece işlerinizin kolaylaştığına şahit oalbilirsiniz. Ayrıca devam ederseniz ferahlayıp, kurtuluşa erebilirsiniz. Düşmanına galip gelmek veya borçlarından kurtulmak isteyenler de niyetini ettikten sonra 489 defa ya Fettah esmasını zikretsin.

 

Yaptığı işleri sekteye uğrayan, yolunda gitmeyen ve her işinde tökezleyenler, bu yüzden de huzuru bir türlü bulamayanların sürekli okuması gereken bir esmadır.  Tüm problemlerin giderilmesi, engellerin kaldırılması için etkili bir esma olduğu bilinmektedir. İçerisinde birçok sır barındıran, farklı kerametleri olan ve her olayda fetih sağlayan ya Fettah esması bir "ism-i azam sırrı" intiva etmektedir.

 

 

Bu hayırlı esmalar yalnızca sıkıntı, dert ve borçlardan kurtulmak için okunmamalıdır. Ayrıca gönül gözünün açılması ve rüyaların büyüleyici özelliğinin de tadını alabilmek için okunmalıdır.

 

Etiketler: Ya Fettah Ya Rezzak, Ya Fettah Ya Rezzak anlamı, Ya Fettah Ya Rezzak fazileti
Mart 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR