Yeşim Taşı Faydaları ve Özellikleri (+5 Özel Fayda)

Yeşim Taşı

Yeşim taşı, iyileştirici ve büyülü özellikleri eski zamanlardan beri bilinen doğal değerli taşlardandır. Hatta o kadar eski ki 7.000 yıl önce Çinde ulusal bir taş olarak kabul edilmiş, insanın özünü, vücudunu, ruhunu gösterdiğine inanılmış ve altından çok daha değerli olmuştur. Peki bu kadar değerli olan yeşim taşı ne işe yarar? Yeşim taşı faydaları nelerdir?

 

Yeşim Taşı Faydaları

 

 

Yeşim taşının soğuk suda parlatılırsa insan böbreğine benziyormuş. İsmi de aslında kelimenin tam anlamıyla Yunanca’dan “böbrek” olarak çevrilen νεφρό kelimesinden geliyormuş. Hatta eski zamanlarda yeşim taşından böbrek yetmezliğini iyileştirdiğine inanıyorlarmış. Yeşim taşının saymakla bitmeyen büyülü ve çok fazla iyileştirici özellikleri vardır. Birlikte taşın faydalarına bakalım.

 

Faydaları arasında yeşim taşının iyileştirici özelliklerine bakacak olursak öncelikle söylememiz gerekiyor ki bu taş, yüksek terapötik etkiye sahiptir. Böylece refahı artırır, insana güç ve canlılık verir. Yeşim taşı faydaları bununla bitiyor mu? Hayır. Taş, aynı zamanda,

 

  • Görme ve işitme üzerine olumlu etkiye sahiptir;
  • Migren ağrılarını hafifletir, baş dönmesini ortadan kaldırır;
  • Böbreğin fonksiyonlarını iyileştirir;
  • Kan basıncını ve kardiyovasküler sistemi normalleştirir;
  • Ağrıları hafifletir (özellikle mide ağrılarında etkilidir. Midenize kadar uzanan yeşim taşı kolye takarsanız mide ağrılarınız hafifler);
  • Cildi iyileştirir ve kırışıklıkların oluşumunu önler (günümüzde yeşim taşı yüz ve vücut masajında, litoterapide kullanılıyor. Özellikle son günlerde yüz bakımında sıklıkla kullanılıyor. Taş yüz hatlarını ortaya çıkarmakla beraber, gençliği geri kazanmaya da yardımcı olur).
  • Kronik yorgunluğu giderir;
  • Kabuslara ve uykusuzluğa iyi gelir;
  • Nevroz, depresyon ve strese iyi gelir;
  • Sindirim sistemi raharsızlıklarında kullanılır.

 

Yeşim taşı gerçekten güçlü enerjiye sahiptir ve iyileştirici özellikleri olduğu kadar taşın büyülü özellikleri de oldukça popülerdir. Doğa yeşim taşını adeta büyülü özelliklerle donatmıştır. Peki bunlar nelerdir?

 

Taşın en biline büyülü özelliği refah ve maddi refahı getirdiğidir. Yeşim taşı, yaşamın daha iyiye gitmesine ve hedeflere ulaşmaya yardımcı olur, sahibini olumlu değişikliklere doğru yönlendirir ve doğru yolu bulmasını ve başarı elde etmesini sağlar.  Bunu yapabilmek için önce sakinleştirir. Yeşim taşı özellikleri arasında sakileştirici etkisi en bilinen özelliğidir. Hem doğal yeşil rengi hem de enerjisi kişiyi sakinleştirir, gereksiz duygulardan kurtarır, soğukkanlılık verir ve mantıklı düşünmeye yardımcı olur. Aynı zamanda,

 

  •  kendinizi farketmenizi sağlar;
  • Yeşim taşı sayesinde kendinize odaklanabilir, hedeflerinizi belirler ve yeteneklerinizi keşfedebilirsiniz;
  • Cesaret, nezaket, asalet, sabır ve merhamet gibi insana has iyi özellikleri ortaya çıkarır;
  • Çocukları nazardan, kötülüklerden ve kazadlardan korur;
  • Ailede sıcaklığı ve samimiyeti korur.

 

Yeşim taşının tüm bu özelliklerinden yararlanabilmek için yeşim taşlı takılar kullanabilir veya evinizde yeşim taşından heykel, bir obje veya taşın kendisini bulundurabilirsiniz. Taşın genellikle takılarda tercih edildiğini ve büyük talep gördüğünü söyleyebiliriz. Hatta eski zamanlarda yeşim taşlı takılar farklı sebeplerden dolayı takılıyormuş. Şöyle ki birine iyi şans dilemek için yeşim taşı bileklik , mutlu evlilik hayali kuranlara ise yüzük hediye ediliyormuş. Kolye ve broş ise sağlıklı hayat anlamına geliyormuş.

 

Ve en önemlisi yeşim taşından boncuklar veya taşın kendisi felç gibi durumlarda el motor becerilerinin büyük oranda geri kazanılmasına yardımcı olur. Sırf bu nedenle litoterapide sıklıkla kullanılır.

 

Yeşim Taşı Özellikleri

 

Yeşim taşı, silikat sınıfına ait amfibol grubu minerallerden biridir. Karmaşık kimyasal formülü vardır. İçeriğinde farklı safsızlıkları barındırır. Sanki iç içe geçmiş kristaller gibi görünür. Bu yapısı da aslında onu dayanıklı yapar. Şöyle ki yeşim taşının mohs ölçeğinde sertlik derecesi 5.5 ila 6.5 arasında değişiyor. Yani taşı, kırmak ve parçalara ayırmak zordur. Darbelere dayanıklıdır. Bunun yanı sıra yumuşak yapıya sahiptir. Kuyumcular rahat bir şekilde yeşim taşını ileyebilir. Bu nedenle de zaten takılarda sıklıkla kullanılır.

 

Taşın içeriğindeki safsızlıklar taşın çıkarılma yerine göre değişiyor. Yeşim taşı özellikleri arasında kimyasal özellikleri, içeriği taşın rengini etkiliyor. Yani yeşim taşının rengi içeriğindeki safızlıklara bağlı olarak farklılık gösteriyor. Doğada yeşim taşı genelde yeşil renkte bulunur. Taşın, çimen yeşilinden zümrüt yeşiline kadar zengin yeşil renk paleti vardır.

 

Yeşil, taşın geleneksel rengidir ama doğada beyaz, mavi, sarı kahverengi, siyah renkleri de bulunabilir.

 

Etiketler: Yeşim Taşı, Yeşim Taşı faydaları, Yeşim Taşı özellikleri
Kasım 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR