Yıldız Taşı Faydaları ve Özellikleri (+5 Özel Fayda)

Yıldız Taşı

Doğal taşlar serimizde bu defa sizlere doğal taşlar kadar güzel ve göz alıcı ama doğal olmayan yıldız taşından bahsetmek istiyoruz. Bu taş en az doğal taşlar kadar değerli ve takılar için kullanılan popüler taşlardan biridir. Doğal olmamasına rağmen bu taşı popüler yapan ne? Yıldız taşı özellikleri nelerdir? Faydaları var mı? Birlikte inceleyelim.

 

Yıldız Taşı Faydaları

Öncelikle yıldız taşının doğal ortamlarda bulunmadığını insan eli değerek laboratuvar ortamında hazırlandığını söylemeliyiz. Doğanın bize sunduğu doğal taşların her birinin kendine has enerjisi, büyülü ve iyileştirici özellikleri vardır. Taşların bu özellikleri yıllarca denenmiş ve taşlara farklı özellikler atfedilmiştir. Araştırmacılar taşların sahip oldukları bu özelliklerin onların oluşum yerine, sürecine, fiziksel, kimyasal özelliklerine ve en önemlisi yer tabakasındaki enerjiye göre ortaya çıktığını söylüyorlar. Ama bu yıldız taşı faydaları veya herhangi bir özelliği olmadığı anlamına gelmiyor.

Yapay ortamda oluşturulduğu için bu taşa doğanın bizlere sunduğu doğal taşlar kadar büyük enerjiler ve güçler atfedilmesi yanlış olur. Bu nedenle de yıldız taşının sahip olduğu özelliklerden bahsederken dikkat etmek gerekir.

Doğada bulunan taşların enerjisinin kimyasal içeriğiyle ilgisi olduğunu söyledikleri için bu bakımdan yıldız taşı da içeriğinden dolayı farklı enerjilere ve bir takım iyileştirici özelliğe sahiptir. Şöyle ki yıldız taşının içeriğindeki kobalt, feldspat ve bakırdan dolayı pozitif enerjiye sahip olduğu ve birçok faydası olduğu söyleniyor.

Yıldız taşı yapay ortamda üretildiği için tarihi çok eski değildir. Zaten bu taş doğal taşların olağandışı güzelliğinden ilham alınarak hazırlandı. Yıldız taşı faydaları nelerdir? sorusuna geldikte ise bu konuda neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar vermek biraz zordur. Şöyle ki taşın, uyku sorunlarına iyi geldiği ve bir takım cilt hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı söyleniyor. Aynı zamanda yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı oluyormuş.

Taşın sembolizmi ve taşa atfedilen büyülü özellikler yapay ortamda hazırlanan bir taşa göre çok gerçek dışıdır. Bu nedenle de büyülü özelliklerinden bahsetmek istemiyoruz. Ama söylememiz gerekiyor ki yıldız taşı görünümü ve doğallığıyla asla laboratuvar ortamında hazırlanan taşa benzemediği için bu taşlı takılar gerçekten olağandışı görünüme sahiptir. Yıldız taşı kolye veya yıldız taşı bileklik ile siz de şık görünebilirsiniz.

 

Yıldız Taşı Özellikleri

Yıldız taşı diyince akıllar karışabiliyor. Çünkü yıldız taşı görüntüsünden dolayı  aventurin taşına çok benziyor. Aventurin taşında olduğu gibi yıldız taşının da kendinden parıltılı zerrecikleri var. Ama içeriğiyle ve yapısıyla tamamen başka taşlardır. Diğer taraftan doğada yıldız taş grubu var ki bu taşların yıldız efektli optik yansımaları vardır. Bu taşlardan biri de yıldız safir taşıdır. İsmini bu optik yansımadan almıştır.

Taş yapay ortamda hazırlansa da kuyumculukta doğal taşlar kadar çok seviliyor. Yıldız taşı özellikleri gereğiyle takı tasarımlarına çok uygundur. Şöyle ki sertliği 6’dır. Parıltılı parçaları ona olağandışı görünüm kazandırıyor. İlk yapıldığında şeffaftır ama içeriğindeki farklı safsızlıklardan dolayı rengi değişir. Kahverengi, lacivert, yeşil, mor renkleri mevcuttur.

Yıldız taşının kimyasal içeriğine geldikte ise daha önce de söylediğimiz gibi içeriğinde kobalt, feldspat ve bakır, bunların dışında alçı, titanyum, magnezyum, silisyum, demir, kalsiyum, karbon, oksijen ve farklı mineraller vardır.

 

Etiketler: Yıldız Taşı
Ocak 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR