Zultanit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zultanit Taşı Özellikleri
Zultanit taşı diğer taşlara göre daha geç bir tarihte keşfedildiği için genç bir taş olarak bilinmektedir. Zultanit yatakları XII. yy'da bulunmuştur. O zamanlardan bu zamanlara kadar zultanit taşı özellikleri ve faydaları araştırılmaya devam etmiştir. Çünkü bu taşın tıbbi ve büyülü özellikleriyle alakalı fikir ayrılıkları oluşmuştur.

 

 

Zultanit taşı özellikleri hakkında fikir almak için araştırma yaptığınızda diğer taşlardan çok büyük bir ayrımı olmadığını görebiliyorsunuz. Fakat bu taşı diğer doğal taşlardan ayıran en büyük özellik yanardöner oluşu ve renk değiştirebilme özelliğiyle bilinmesidir.

Zultanit, üzerinde barındırdığı renkler sebebiyle oldukça sıradışı ve görenleri kendine hayran bırakan bir taştır. Taş içerisinde bulunan elementler değişik aydınlatma anlarında ışığı emerek taşın renk değiştirmesine ve farklı gölgeler ile parlamasına sebep olur. Örnek vermek gerekirse eğer zultanit taşı güneş ışığına maruz kalırsa farklı yeşil tonlarında parlar. Loş bir mum ışığı olan ortamda kahverengi görünür, farklı aydınlatmalarda da kehribar sarısına dönüştüğü gözlenmektedir.

 

Zarif bir yapıya sahip olması sebebiyle taşın çıkarılması da oldukça kolay hale gelmektedir. Böylesine kırılgan olması sebebiyle mayınlı taş olarak da isimlendirilmektedir. Çıkarılırken veya kesildiği anda aniden parçalanabilen bir yapıya sahiptir.

 

En Değerli Zultanit Yatağı Türkiye’de!

Dünya üzerinede birçok zultanit yatağı bulunmaktadır. Fakat çok az yatakta doğrudan mücevher olabilecek şekilde uygun mineral vermektedir. Günümüzde Türkiye, Norveç, ABD, Güney Afrika ve Rusya’da farklı renk tonlarında çıkarılabilen zultanit yatakları mevcuttur. En değerlilerinin ise ABD ve Türkiye’deki yataklar olduğu dile getirilmektedir.

 

Özellikle ülkemizin Anadolu’sunda zengin olarak çıkarılan zultanit taşı, oldukça özel ve hafif altın renginde şeffaf olarak çıkarılmaktadır. İnternet sitemizde de müşterilerimize zultanit taşlı yüzük kategorimizde bu zarif ve şık taşın en güzel örneklerini sunuyoruz.

 

Zultanit taşı özellikleri içerisinde oldukça dikkat çeken ve önemli bir detay vardır. Bu doğal taş kalitesiz bir metalle birleşirse yanardönerliğini kaybedip renkleri solar. Bu yüzden kuyumcular metalin kalitesini zultani taşı ile ölçmektedir. Zultanit sadece kaliteli ve gerçek gümüş, altın gibi değerli madenlerle birleştiğinde kendini gösteren bir taştır.

 

Kendine has özellikleri bulunan zultanitin kimyasal, fiziksel, iyileştirici ve büyülü özellikleri bulunmaktadır. Eğer zultanit taşlı yüzük almayı düşünüyor ve zultanit taşı faydaları hakkıdna bilgi edinmek istiyorsanız araştırmalarımızla derlediğimiz bu bilgiler çok işinize yarayacaktır.

 

Zultanit Taşı Özellikleri (Fiziksel ve Kimyasal)

 

Bu doğal taşın mohs cetvelindeki sertlik oranı 6.5 – 7 arasındadır. Yeterli sertliğie sahip olsa da içindeki hidrojen iyonları taşın yapısını bozduğundan ufalanması oldukça kolay hala gelmektedir.

 

Taşın %15’i suda oluştuğu için zultanit sulu korendon taşı olarak da bilinmektedir. Çünkü zultanit korendon taşının sertliğine ve gücüne sahiptir.

 

Zultanit Taşı İyileştirici Özellikleri

 

  • Soğuk algınğını tedavisinde kullanılır;
  • Sinirleri yatıştırır;
  • Uykusuzluğa iyi gelir ve depresyonu giderir;
  • Ağır migren ağrılarında bile baş ağrılarını ortadan kaldırır;
  • Kardiyovasküler sistem üzerinde olumlu etki gösterir;
  • Kilo kaybına yardımcı olur;
  • Litoterapide (taş tedavisi) kullanılır.

Zultanit Taşı Büyülü Özellikleri

 

  • Olumlu duyguların kaynağıdır (sahibini herhangi olumsuz etkiden, hasar ve nazardan korur);
  • Yaratıcı insanların tılsımıdır;
  • Sahibine sonsuz enerji yükler;
  • Sabır verir;
  • Zihni canlandırır, hafıza kaybına yardımcı olur;

 

Zultanit taşı özellikleri içerisinde en dikkat çekenlerden birisi; bu taşı üzerinde bulunduran kişiye tehlikelere karşı uyarıcı olmasıdır. Tehlike veya hastalık yaklaşırsa zultanit taşı parçalanır.

 

Zultanit Taşlı Yüzük

 

Zultanit, diğer taşların aksine mücevher dışında farklı bir alanda kullanılmamaktadır. Hem göz alıcı görünümü hem de yanardöner renkleri takılara bambaşka bir hava katmaktadır. Diriliş Takı olarak bizde erkek gümüş yüzük modellerinde başta zultanit olmak üzere birçok dikkat çeken doğal taşları kullanmaktayız.

 

Zultanit taşlı yüzük modelleri ile her ortamda dikkat çekeceğinizden emin olabilirsiniz. 925 ayar gümüşten üretilen bu yüzük modelleri taşın tüm özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır. Taşın zarafeti ve cezbedici renkleri parmağınızı süslerken, zultanit özellikleri de sizi kötü enerjiden koruyacaktır.

 

Eski zamanlardan beri erkek gümüş yüzükleri süsleyen bir taş olarak Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman`ın da Zultanit taşlı yüzükleri olduğu biliniyor.

 

 

Siz de en kaliteli 925 ayar gümüş madeninden üretilmiş özel tasarımlara sahip zultanit taşlı gümüş yüzük arıyorsanız Diriliş Takı doğru adrestir.

 

Etiketler: Zultanit Taşı Özellikleri, Zultanit Taşı Faydaları
Ocak 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR